E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMavi Akım mayıs sonuna kadar askıya alındı---

Mavi Akım mayıs sonuna kadar askıya alındı

Mavi Akım mayıs sonuna kadar askıya alındı
13 Mayıs 2020 - 03:56 borsagundem.com

Rus doğal gazını Türkiye pazarına taşıyan boru hatlarından birisi olan Mavi Akım bakım çalışmaları nedeniyle ay sonuna kadar kapalı kalacak

Rus enerji şirketi Gazprom’dan yapılan açıklamaya göre Mavi Akım doğal gaz boru hattı bugünden itibaren bakıma alınacak. Gazprom'un yapacağı bakım çalışmalarının 19 Mayıs'ta tamamlanması planlanıyor.

BOTAŞ ise, bakım çalışmalarının 13-29 Mayıs tarihleri arasında yapılacağını açıkladı.

Türk tarafının bakım çalışmalarının uzun sürecek olması nedeniyle boru hattından transferler ay sonuna kadar askıya alınacak.

2003’te açılışı yapılan Mavi Akım, 2017’ye gelindiğinde yüzde 100 kapasiteyle çalışmaya başladı ve bu hat üstünden Türkiye’ye 15.8 milyar metreküp doğalgaz pompalandı. 2018’de pompalanan gaz miktarı 13.3 milyar metreküpe, 2019’da ise 11.1 milyar metreküpe düştü.

Rus doğal gazını Türkiye pazarına ulaştıran iki doğalgaz boru hattı bulunuyor. Bunlardan birisi Mavi Akım, diğeriyse TürkAkım. Her biri 15.75 milyar metreküp kapasiteli olan iki hattan oluşan TürkAkım’ın hatlarından birisi Türkiye pazarının, diğeri Avrupalı tüketicilerin enerji ihtiyacına ayrılmış durumda. TürkAkım’ın açılışı ocak ayında yapıldı. (Sputnik)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)