E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiMatys: Türk varlıkları için en kötüsü geride kaldı diyemeyiz---

Matys: Türk varlıkları için en kötüsü geride kaldı diyemeyiz

Matys: Türk varlıkları için en kötüsü geride kaldı diyemeyiz
15 Ekim 2019 - 11:19 borsagundem.com

Rabobank Stratejisti Piotr Matys, ABD'nin ılımlı yaptırımlarının Türk varlıklarında kısa vadeli rahatlamaya neden olduğunu belirterek "Ancak Türk varlıkları için en kötüsü geride kaldı diyemeyiz" ifadesini kullandı

Rabobank Stratejisti Piotr Matys, Türk varlıklarında son hareketleri ve Merkez Bankası'ndan beklentisini anlattı. Yatırım Kulübü programına konuk olan Matys Türk varlıkları için en kötüsünün geride kalmadığını söyledi.

ABD'nin 'ılımlı' yaptırımlarıyla TL'de kısa vadeli rahatlama olduğunu belirten Matys "Ancak Türk varlıkları için tehlikenin bittiğini söylemek için çok erken. ABD Kongre üyelerinden gelen farklı yorumlar daha fazla yaptırımın gelebileceğine işaret ediyor" diye konuştu. Bunun daha fazla satışı tetikleyeceğini belirten Matys "TL ne zaman zayıflasa yüksek enflasyona dönüşüyor. Daha fazla yaptırım riski de olduğu için Türk varlıklarında en kötünün geride kaldığını söyleyemeyiz. " değerlendirmesini yaptı.

Matys son gelişmeler nedeniyle Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası için durumun komplike hale geldiğini ve faizleri değiştirmemesinin daha rasyonel olacağını belirterek "Ama Merkez Bankası'nın mümkün olduğunca hızlı şekilde faizleri aşağı çekmek istediğini biliyoruz. Bu toplantıda 50 veya 100 baz puanlık indirim ihtimali var ancak TL'de dengelenme için faiz indirmemek daha doğru olurdu" ifadesini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)