E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıMatys: Körfez riski TL ve rand üzerinde baskı oluşturabilir---

Matys: Körfez riski TL ve rand üzerinde baskı oluşturabilir

Matys: Körfez riski TL ve rand üzerinde baskı oluşturabilir
16 Eylül 2019 - 15:00 borsagundem.com

Rabobank stratejisti Piotr Matys, Basra Körfezi'ndeki gerginliğin TL, rand ve CEE paraları üzerinde baskı oluşturabileceğini belirtti

Rabobank stratejisti Piotr Matys, kaleme aldığı notta ABD Başkanı Donald Trump'ın Basra Körfezi'ndeki gerginliğe yanıtını beklerken, piyasaların büyük bir ihtimalle “endişesini koruyacağını” belirtti.

Özellikle Türk Lirası'nın kırılgan olduğunun altını çizen Matys, ülkenin enerji ihtiyacının yüzde doksanını ithal eden Türkiye ekonomisinin kırılganlığını işaret etti.

Jeopolitik risklerin artması durumunda Dolar/TL 'de çok daha fazla yukarı yönlü potansiyel olduğunu belirten Matys, dolar/rand paritesinin de muhtemelen 15.1350 civarındaki direnç seviyesine doğru bir yükselişi takip edeceğini söyledi.

Zloti ile Merkez ve Doğu Avrupa (CEE) paralarının da yüksek petrol fiyatlarından negatif etkileneceğine dikkat çeken Rabobank stratejisti, yakıt maliyetlerindeki artışın özel tüketimi sınırlandırabileceğini belirtti.

Matys, yüksek petrol fiyatlarının büyük ölçüde (küresel resesyon ihtimalini artırabilecek) yükselen jeopolitik riskten kaynaklanması nedeniyle rublenin kazançlarını korumasını beklemediğini ekledi.

Notta, “Jeopolitik risklerin modern tarihin en yüksek seviyesinde” olduğu belirtildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)