E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMattis: Türkiye S-400 almakta özgür---

Mattis: Türkiye S-400 almakta özgür

Mattis: Türkiye S-400 almakta özgür
15 Temmuz 2017 - 13:57 borsagundem.com

ABD Savunma Bakanı James Mattis, Türkiye'nin Rusya'dan almayı planladığı S-400 hyava savunma sistemleri hakkında açıklama yaptı. Mattis, "Bu, Türkiye'nin bağımsız bir biçimde vereceği bir karar" dedi.

ABD Savunma Bakanı James Mattis, Pentagon’da bir gazetecinin, Türkiye’nin Rusya’dan S-400 hava savunma sistemleri almasını ABD’nin onaylayıp onaylamadığı yönündeki sorusu karşısında, “Bu, Türkiye’nin bağımsız bir biçimde vereceği bir karar” dedi.

Mattis, bir NATO ülkesi olmasına karşın Türkiye’nin, Rusya’dan S-400 almayı planlamasının, Türkiye ve ABD arasında bir gerilime neden olup olmadığı sorusu karşısındaysa, Türkiye’nin Rusya’dan hava savunma sistemleri alması halinde bu sistemlerin NATO’nun kendi sistemleriyle uyumlu olup olmayacağının soru işaretleri yarattığını ifade ederek, “Bu sistemler NATO’nunkilerle hiçbir zaman uyumlu olmayacak. Türkler gerçekten S-400 füzeleri alacak mı? Bu sistemleri sadece bir bölgede mi kullanacaklar? Bu soruların cevaplarını beklemek gerek” yorumunu yaptı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mali15 Temmuz 2017 18:32

    Türkiye füze ve hava savunma sistemlerini geliştirmek zorunda. Yoksa akbabaların insafına kalan bir ülke olacağız.

  • hasan15 Temmuz 2017 17:52

    şu s400 leri alalım da koltuğumuza yaslanalım. yoksa şu tomahawklar bir gün bize de gelebilu.

  • fatih,islambul15 Temmuz 2017 15:00

    SİZE SORAN KİM SİZLER ORTAKLARIMIZ DEYİL ARTIK DÜŞMANIMISSINIZ SAFINIZI TÖRERİSLERDEN P.K.K..DAN P.Y.D. YANASINIZ .FÖTE HAYİNLERİNİ ÜLKELERİNİZDE BARINDIRIYORSUNUZ . BU FÜZELER YERİNDE VE DOĞRU BİR KARAR .

  • nato15 Temmuz 2017 14:39

    Nato üstüne düşen vazifeleri hiç yapmadı türkiyeye karşı.Gönül ister ki kendi silahımızı üretelim. Bunun için Çin ve rusya ile beraber çalışmasında, anlaşmasında fayda var.