E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriMatterport yeni hamleleriyle ilgi çekiyor!---

Matterport yeni hamleleriyle ilgi çekiyor!

Matterport yeni hamleleriyle ilgi çekiyor!
14 Ocak 2022 - 07:35 borsagundem.com

Matterport, yapılı dünyanın dijital dönüşümüne öncülük ediyor. Credit Suisse Matterport için “Endeks Üstü Getiri” tavsiyesi veriyor ve hisse için 31 $ hedef fiyat gösteriyor.

Matterport, Inc. (Nasdaq: MTTR), yapılı dünyanın dijital dönüşümüne öncülük ediyor. Çığır açan mekansal veri platformumuz, neredeyse her alanı daha değerli ve erişilebilir kılmak için binaları veriye dönüştürüyor. 194'ten fazla ülkedeki milyonlarca bina, planlama, inşaat ve operasyonlardan dokümantasyon, değerlendirme ve pazarlamaya kadar bina yaşam döngüsünün her bölümünü iyileştirmek için kapsamlı Matterport dijital ikizlerine dönüştürüldü. Digital Twins 3D haritalama platformuyla tanınan Matterport, yaptığı satın alma ile mekansal planlama altyapısını geliştirmeyi hedefliyor. Matterport, Enview'i hisse başına 0.0001$ değerindeki 1.59 milyon Matterport A Sınıfı hisse artı 35.5 milyon$ nakit satın alma fiyatı karşılığında satın aldı. Karşılığında, anlaşma Matterport'a Enview'deki tüm ihraç edilmiş ve ödenmemiş özsermaye paylarının tek sahipliğini veriyor. 2015 yılında kurulan Enview'in platformu, hem kamu hem de özel sektör kapasitelerinde kullanılmaktadır. Bu nedenle, yüksek profilli satın almanın neden yatırımcılar için bir yükseliş sinyali olarak algılanması çok muhtemel.

İnşa edilmiş dünyanın dijital dönüşümünü yönlendiren lider konumsal veri şirketi, bugün Rob Hines'in Amerika Kıtası Genel Müdürü olarak şirkete katıldığını duyurdu. Hines, yeni iş ve gelir artışı, insan yönetimi ve Matterport'un stratejik vizyonunun yürütülmesi dahil olmak üzere bölge genelindeki satış çabalarını denetleyecek. Hines, Blockchain çözümlerinde lider olan Block.one'dan Matterport'a katıldı ve burada Gelir Müdürü olarak görev yaptı ve şirketin Blockchain as a Service (BaaS) çözümünün lansmanına liderlik etti ve gelir hedeflerini aştı. Bu yeni trasferin de yapılan satın alınmayla beraber şirkete güçlü bir sinerji sağlanması bekleniyor.

Credit Suisse de Matterport için “Endeks Üstü Getiri” tavsiyesi veriyor ve hisse için 31 $ hedef fiyat gösteriyor. Şirketin ürettiği yazılımlar ve uygulamalar, kameralardan aldığı verileri işleyerek, mekanların 3 boyutlu ve 360 derece görüntülerini oluşturabiliyor. Sözü edilen 3 Boyutlu, 360 derece görüntülerin Metaverse teknolojisinin vazgeçilmez unsuru olduğunu düşünülürse şirketin faaliyetlerinin gelecek için önemli olduğunu söylenebilir. Matterport, 5 Ocak’ta yapay zeka tabanlı otomasyon platformu Enview'u satın aldı. CS, bu satın alma ile Matterport’un önemli bir sinerji yakalayacağını tahmin ediyor. Yılbaşından bugüne kadar Mattersport %19, NASDAQ endeksi %4 ve Metaverse endeksi %6 değer kaybettiğini belirten CS, mevcut fiyatların alım fırsatı sunduğunu düşünüyor.

Genel olarak;  hisse senedi şu anda 4 tane ‘’Alım’’ ve 1 ‘’Güçlü Al’’ konsensüs derecesine sahip. Analistlerin ortalama hedef fiyat beklentisi ise 29.60 $ seviyesinde. Hissenin 50 günlük ağırlıklı ortalaması 23.38 $ -200 günlük ortalaması ise 17.51 $.

Peki  Matterport, Inc. (MTTR) hisselerinde nasıl işlem yapılabilir?

PhillipCapital’de hesap açarak.

PhillipCapital müşterileri, Borsa İstanbul’da işlem yapma rahatlığını, New York Borsası'ndaki işlemlerinde de yaşıyorlar.

Üstelik uluslararası piyasa işlemlerinizi PhillipCapital ile yapmanız halinde, paranızı yurt dışına transfer etmek zorunda kalmazsınız.

ABD’nin de içinde bulunduğu 15 ülkede 1 milyon 250 bin yatırımcıya hizmet veren bir dünya devinin uluslararası piyasa deneyiminden faydalanmak ve konuya ilişkin bilgi almak için;

0212-982 25 00 ve 0212-296 84 84

[email protected]

DÜNYA DEVİ PHILLIPCAPITAL'DE HESAP AÇMAK İÇİN TIKLAYIN

General Electric güçlü bilanço serisini devam ettirebilecek mi?

AMN Healthcare sektörde derinleşen rekabetten etkilenecek mi?

Nike güçlü bilançosu ile izlemeye değer !

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)