E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMatrah artırıldı! Cep telefonlarında ÖTV düzenlemesi---

Matrah artırıldı! Cep telefonlarında ÖTV düzenlemesi

Matrah artırıldı! Cep telefonlarında ÖTV düzenlemesi
19 Nisan 2022 - 04:45 borsagundem.com

Cep telefonları için ÖTV düzenlemesi getiren Cumhurbaşkanlığı Kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Cep telefonları için ÖTV matrahı artırıldı. Bazı telefonlar yüzde 25'lik alt gruba girdi

Cep telefonlarında Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) matrahını yükselten yeni düzenleme Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan düzenlemede, yüzde 25'lik en alt dilime giren cep telefonları için matrah yükseltildi. Yeni düzenleme ile alt ÖTV dilimine giren  telefonların  fiyatlarına da indirim gelmiş oldu. 

640 LİRADAN 1500 LİRAYA ÇIKARILDI

Cep telefonu fiyatlarına yüzde 25, yüzde 40 ve yüzde 50 oranında üç farklı ÖTV oranı uygulanıyor. Önceki düzenlemeye göre 640 lira olan yüzde 25 ÖTV uygulanan cep telefonlarının üst fiyat sınırı 1500 liraya yükseltildi. Yüzde 40 oranında ÖTV uygulanan 640 lira ile 1500 lira arasındaki cep telefonlarında üst limit ise 3 bin liraya yükseltildi. Fiyatı 3 bin liranın üzerinde olan cep telefonlarının ÖTV oranı ise yüzde 50 olarak uygulanacak.  

FİYATLAR DA DÜŞECEK

Yeni ÖTV düzenlemesiyle lüks pahalı telefonların fiyatlarında değişiklik olmazken fiyatı ucuz cep telefonlarına kademeli olarak indirim gelecek. 

Cep telefonu tarifelerine büyük zam!

 

Cep telefonu ithalatında yeni düzenleme

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ; ) 19 Nisan 2022 09:36

    tuşu felefon alanlar yaşadı. ötv indirimi :D avrupanın ve dünyanın depolarındaki çöpleri alan bir ülke olduk :D yazık günah. örnek veriyorum x android işletim sistemi telefon içine windows gibi yükleniyor. bu sadece 10 gb üzeri veri istiyor. esktra uygulamalarda yükleyeceksin ki kullanabilesin. ger gun gelen güncellemeler ile ilgili program kapladığı alan artıyor artıyor artıyor bir bakmışsın 10 gb oldu zamanla 20 - 30 - 40 gb. .. sen avrupanın çöpünü aldıgından, telefonun kullanım dışına düşüyor otomatıkman.. :D bu çöpleri alsınlar diyede devletimiz uygulama yapmış ucuzluk diye :D 1500 altı telefonlar da ötv düşürülmüş  ama etkisi sıfır olacak, çöp telefon onlar. avrupada 2021 - 2022 seri üretimliler kullanılıyor. ülke ithalat geliri arttırmaya çalışıyor. 2 el teller al-sat zarar görecektir, yeninilenmiş teller felan. 

  • Hehe19 Nisan 2022 08:35

    Hani aselsan kendi yerli milli telefonu cikariyordu yine mi kandirildiniz