E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMaskeler geri dönecek mi---

Maskeler geri dönecek mi

Maskeler geri dönecek mi
28 Haziran 2022 - 15:20 borsagundem.com

Kovid-19 vakalarında son 2 haftada 3 kattan fazla artış olduğunu açıklayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Buna rağmen hastane yükündeki azalış sürmektedir" dedi. Koca, Kovid-19'un artık grip gibi seyrettiğine dikkat çekti.

Son paylaşılan haftalık raporlara göre; haziranın ilk yarısında 7 bin 500 civarında seyreden haftalık vaka sayısı, bu hafta yüzde 45 arttı. 

Artışa ilişkin Sağlık Bakanı Bakanı Fahhrettin Koca bir açıklama yaptı. Dün yapılan Kabine toplantısı sonrasında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Koca'ya maske zorunluluğunun geri gelip gelmeyeceği soruldu.

Artık grip gibi seyreden hastalığın ileri yaştakiler ve kronik hastalığı olanlar için risk oluşturmaya devam ettiğini söyleyen Koca, "Risk grubunda olanların kişisel tedbirlere dikkat etmeleri önem arz ediyor" dedi.

Koca, "Grip öneminde olan hastalık toplumsal anlamda endişe sebebi olmaktan çıktı. Vaka sayılarında son iki haftada üç kattan fazla artış olsa da bunun tam tersine, hastane yükündeki azalış yine sürmektedir. Kötü günler geride kaldı. Benzerlerini gelecekte aramak yanlıştır. Herkes müsterih olsun" diye konuştu.

"Hekim ve hasta açısından adil bir düzenleme yapıldı"

Koca, Malpraktis yani hatalı tıbbi uygulama ile hastanın zarar görmesiyle ilgili yapılan yeni düzenlemeyi de değerlendirdi.

“Tüm dünyada tıp, Malpraktis davaları sebebiyle sigorta şirketleri ve avukatlar arasında sıkışmış durumda. ABD dahil, konuya duyarlı ülkelerin hiçbiri bu sorunu çözemediler. Biz ise Türkiye olarak, dünyanın yapamadığını yaptık. Yeni çıkarılan Malpraktis yasası son derece önemli. Malpraktis davasından doğan tazminatı devlet üstleniyor. Hekim ve hasta açısından adil bir düzenleme yapıldı.”

 

Kovid-19 vaka sayısı yüzde 50 artış gösterdi

 

Kuzey Kore'de "yüksek ateş" vakaları 20 binin altına düştü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)