E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMarmaris'teki yangın nasıl başladı? Çocukların ifadesi ortaya çıktı!---

Marmaris'teki yangın nasıl başladı? Çocukların ifadesi ortaya çıktı!

Marmaris'teki yangın nasıl başladı? Çocukların ifadesi ortaya çıktı!
30 Temmuz 2021 - 12:02 borsagundem.com

Muğla'nın Marmaris ilçesinde, dün öğle saatlerinde çıkan ve 1 kişinin yaşamını yitirdiği orman yangını devam ediyor. Öte yandan yangının çıkış nedeniyle ilgili flaş bir iddia ortaya atıldı.

İçmeler kara yolu Armutalan Mahallesi Siteler mevkisinin üst kısımlarındaki kızılçam ağaçlarıyla kaplı ormanlık alanda, dün saat 13.00 sıralarında yangın çıktı. Alevler, kuru otlar ve rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayıldı. Yerleşim yeri ve otellere 100 metre uzaklıktaki yangın bölgesine, ilk etapta 1 helikopter, 7 arazöz ve su tankerleri ile çok sayıda orman işçisi sevk edildi.

‘KİTAP YAKIYORDUK, BİR ANDA ALEV ÇOĞALDI, KAÇTIK’

Alevlerin başladığı noktaya yakın yerde evleri bulunanlar, yangını komşu çocuklarının çıkardığını öne sürdü. Bunun üzerine Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğü Çocuk Büro Amirliği ekipleri, 10 yaşlarında 2 çocuğun pedagog eşliğinde ifadelerini aldı. Çocukların, “Kitap yakıyorduk. Bir anda alev çoğaldı. Kola şişesine su doldurup söndürmek istedik. Sönmedi. Biz de kaçtık.” dediği öğrenildi.

Bakan Pakdemirli: Yangınların 57'sini kontrol altına aldık

 

Adana’da 4 ilçedeki 6 noktada orman yangını sürüyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hare30 Temmuz 2021 16:39

    Bu nasıl bir cehalet, her türlü kağıt okullarda ve belediyelerce geri dönüşüme gönderiliyor hammadde olarak. Bu milleti 3 yaşından itibaren yeniden eğitime almak lazım. Cehaletin bahanesi olmamalı. Haber vermemelerinin gerekçesi korktuk kaçtık mı? 3 yaşındaki çocukta 112 yi arayıp yardım istemeyi ögrenmek zorunda.

  • www30 Temmuz 2021 15:33

    Bu hengamede Afgan göçmenler unutulmamalı , göçmemeleri sağlanmalı. Suriyeliler yetmedi, afganlar çıktı. Kim oldukları meçhul, asker mi , terörist mi , ileride başımız çok ağrıyacak , sokağa çıkamayacağız

  • Mucize Reis : (30 Temmuz 2021 14:44

    Koskoca devletiz. Kanadada yangina ucaklar hizlica mudahake eder. Bizde thk ucaklari eski denilip, neden yeni ucak alimi yapilmadi?. 10 tane ucak alalim. Hkk verelim. Askeri personel ucaklari ucursun, bakim yapsin, boyle durumlarda kullanalim. Bakin nukleer tesis yapiyoruz, yansa, patlasa, nasil sonecek?. Yada savas olsa, ates cikartan bombalara nasil korucaz ormanlari,. Kiralik ucakla kiralik rus pilotla milli guvenlik olur mu ?. Thk gonullu olsa vatan icin der bedava 24 satte ucar, gece gorus olmasada. Elin rusu maasla kiralik ucar mi ? Yangini, savasi, ulkeler cekismesi vb... ceker gider yunan hava limanina. Bu iste stratejik hata oldu kanisindayim. Derdimizi aldik, 10 ucak alip, thk ve hkk verelim. Kuraklik geliyor, iklik degisiyor. Tabiat kuraklikla mucadele icin sart. Kac para 10 ucak yagu ? Bagis taplar alir bu millet kasa bossa. Onca canli gitti : ((

  • Bir yoruma cvp30 Temmuz 2021 17:19

    Kanadada yangin oldumu ucak filolari ile kordineli hareket ediliyor. Kanada bitki ortusu Turkiyeden cok farkli. Turk ekibi kanadada bu kullandiklari ekiple calissa Kanada kulluem yanar. Makina, teknoloji olmadan , cozum olmaz. Din iman kuran diyenlerderin agzinda hep anadi, babaaina kufur oluyor. Ailene anma, 30 kisilik ekop demis, komedi, bin kisilik asker gonder, ama insan deil, ucak lazim, helikoptet sulari yagmur gibi geliyor, yanginda sular buhat oluyor sondurmuyo. Ucak laxim. Kanadada youtube videolara bak. 5 ucak cat cat cat sulati kordineli birakiyor teknik mudehaleleri var. Cok cahil yazmissin.

  • Bir yorum30 Temmuz 2021 15:03

    Çok biliyorsun ya Kanada da  Amerika da hiç mi  orman yanmamış?  Laf olsun diye sallama!  Bu kadar kahpe alçak bir o kadar  da cahil insanın olduğu yerde her halt olur.  Kaliforniya da yangınlar aylar sürdü buna ne diyeceksin çok bilmiş cahil? Başka türlü ek önlemler gerekiyor. Muhtarların  organizasyonunda  20-30 kişilik gönüllü ekipler kurulmalı!  En azında 2-3 aylık periyodlar için!

  • Sare30 Temmuz 2021 12:56

    Bu MILLET her seyi goruyor..rabbim PKK ve yandaslarina firsat vermedi..belalarini sounds olacak isallah.

  • Ferhat30 Temmuz 2021 12:53

    Benim guzel halkim PKK bunlari yapiyor...sen hala siyaset yapiyorsun..HDP ile ittifak..yapanlari allaha havale ediyorum.

  • George colony30 Temmuz 2021 12:21

    Hdp'li piclerin picidir o picler

  • murat sarıhan30 Temmuz 2021 15:50

    bilip bilmeden ne yazıyorsun pic

  • Mete bey30 Temmuz 2021 12:15

    Çok acı gerçekten yanarak can veren insan hayvanı feryadlari yürek yakıyor