E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMarmaris turizmine Thomas Cook darbesi---

Marmaris turizmine Thomas Cook darbesi

Marmaris turizmine Thomas Cook darbesi
23 Eylül 2019 - 19:30 borsagundem.com

Marmaris Belediye Başkanı, Thomas Cook'un iflasının ardından, şehre gelecek olan 25 bin turistlik kafilenin iptal olduğunu açıkladı

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, İngiliz tur operatörü Thomas Cook'un iflasına ilişkin, "Marmaris'e gelen İngiliz turistlerin yüzde 50'si Thomas Cook tarafından getiriliyordu. Ekim ayında Marmaris'e 25 bin kişi getirecekti. İflasın ardından bu iptal oldu şimdilik. Bölgemiz adına üzücü. Yaralarımızı saracağız." dedi.

Oktay, gazetecilere yaptığı açıklamada, İngiliz tur operatörü Thomas Cook’un iflasının Marmaris için sıkıntı yaratabilecek bir durum olduğunu ancak umutsuzluğa düşmeyeceklerini söyledi.

Kendilerinin Thomas Cook’un durumunu göz önüne alarak İngiltere’de, Büyükelçilik başta olmak üzere tur operatörleriyle de toplantılar yaptıklarını aktaran Oktay, gelecek yıl nisan ayında uçak seferlerinin başlayacağını, Marmaris’i de turistlere hazır hale getireceklerini dile getirdi.

“BÖLGENİN AZ HASARLA ATLATMASI İÇİN ÇABALAYACAĞIZ”

Thomas Cook ile tatile gelen turistler ve Marmaris’teki İngiltere Fahri Konsolosluğu ile irtibat halinde olduklarını belirten Oktay, şöyle konuştu:

“Fahri konsolosluk da biz de konuyla yakından ilgileniyoruz. Bölgemizdeki tüm konaklama tesislerimizden ricam, hiçbir şekilde misafirlerden ücret isteme ve odalarını boşalttırma gibi bir durum içinde olmasınlar. Turistlere Türk misafirperverliğine yakışır şekilde davranmalı. Herhangi bir talepte bulunulmamalı. ATOL (İngiltere Kamu Otoritesi) şuan Türkiye’de konaklayan Thomas Cook misafirlerinin ödemesini yapacak. Bizim yetkililer olarak umutsuzluğa düşme gibi bir durumumuz söz konusu olamaz. İngiltere’de ziyaretlerimizde verimli görüşmeler yaptık. Önümüzdeki yıla dair temaslarda bulunduk. Bu yıl gördüğümüz turist rakamlarını önümüzdeki yıl göremememiz söz konusu ancak biz kendi üzerimize düşeni yapacağız. Fuarlara katılacağız bölgemizin en az hasarla bu durumu atlatması için çabalayacağız.”

EKİM’DE 25 BİN KİŞİ GELECEKTİ

Thomas Cook’un İngiltere ayağının iflas ettiğini dünyadaki diğer ülkelerde operasyonlarına devam ettiğini anlatan Oktay, “Marmaris’e gelen İngiliz turistlerin yüzde 50’si Thomas Cook tarafından getiriliyordu. Ekim ayında Marmaris’e 25 bin kişi getirecekti. İflasın ardından bu iptal oldu şimdilik. Bölgemiz adına üzücü. Yaralarımızı saracağız.” ifadelerini kullandı.

Oktay, eylül ayını Marmaris’in yüzde 90 oranında dolulukla geçirdiğini, Thomas Cook’un iflasına sızlanmak yerine daha çok çalışarak başka alternatiflerle verdiği zararı azaltabileceklerini kaydetti.

Bir hafta İngiltere’de belediye olarak çalıştıklarını ve olumlu görüşmeler gerçekleştirdiklerini anlatan Oktay, “İngiltere’de önemli toplantılar gerçekleştirdik. Londra ve Manchester’da önemli tur operatörleriyle bir araya geldik. Turist sayımızı nasıl artırırız onun çalışmalarını yaptık. Bölge olarak sorumluluklarımızı yerine getireceğiz. Kentimizi sezona daha hazır hale getireceğiz.” dedi.

Oktay, Çin Halk Cumhuriyeti’nin çeşitli bölgelerinde de temaslarda bulunduklarını, Çin’den Marmaris’e turistlerin gelmesi için altyapılarını onların taleplerine göre hazırlayacaklarını, en büyük sorun olan, doğrudan Dalaman’a uçak seferleri düzenlenmesi için de çalışma yaptıklarını sözlerine ekledi.

Son dakika görüşmeleri de yetmedi! Thomas Cook battı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • köfteci24 Eylül 2019 01:32

    turizimde çalışmayan bilmez nasıl zor bir iş olduğunu bir tur  satmak  için  adamın ağızına bakıyorlar ne gündüzü , ne geceleri var sezon boyunca ,sezon bitince işsiz kalırlar  sezonda  kazandıklarıyla tüm yıl idare etmek zorundalar dışarıdan kolay gözüküyor

  • Süper çalışıyor 24 Eylül 2019 01:08

    Otellere parayı Türkiye temsilcisi Diana turizm ödemelidir

  • Mart’ı otell24 Eylül 2019 00:37

    Diana otellerin paralarını ödemeli mektup yazmışmış hikaye

  • Kenan Kolkar24 Eylül 2019 00:16

    ingilizleri hep takdir etmişimdir.2 milyar sterlin para bulaması gerekiyormuş ki bulamadı ve battı hükümette hiç bir destek olmadı.sistem böyle olacaktır.batan batacak kalan da kalacaktır.bunların sorumluluğunu halka yüklemeyeceksin.helal olsun adamlara bizede örnek olsun.bizde olsa idi devlet hemen kurtarır idi.uzmanlar söylüyorlar bizim turizm şirketlerine bunun etkisi 3 yıl etkiler diyorlar turizm firmalarına dikkatli olun derim.

  • mezarci 23 Eylül 2019 22:22

    beter olsunlar,biraz kendi insanini/Turk,u saygi gostermeyi ogrensinler

  • Suat tosun23 Eylül 2019 21:44

    Inanin oyle sevindimki bu duruma.ordaki sozde turizm ciler resmen turiist kaziklama derdinler.yerli turiste zaten tenezzul bile etmiyorlar.fiyatlar fahris duzeyde.simdi kimi kaziklicaklar cok merak ediyorum:)))

  • Tekno papaz23 Eylül 2019 23:34

    Aynen O kadar Açıkgözler ki de hiçbir zaman doymuyorlar bir liralık malı 1000 TL’ye satıyorlar hala ağlıyorlar. O deri kürk satanlar var yaa 😀😀

  • Marmaris li Ahmet 23 Eylül 2019 20:23

    Diana turizmde batabilir thomas cook onlarla çalışıyordu

  • Ahmet bir 23 Eylül 2019 20:21

    Türk tur operatörlerinin çoğu batar parayı alamazlar thomas cook tan