E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriMarmaris Kızılbük Projesi’nde inşaat durdu---

Marmaris Kızılbük Projesi’nde inşaat durdu

Marmaris Kızılbük Projesi’nde inşaat durdu
09 Ağustos 2022 - 09:47 borsagundem.com

Sinpaş GYO'nun bağlı ortaklığı Kızılbük GYO, KAP'a yaptığı açıklamada, Marmaris Kızılbük Projesi'nin inşaat faaliyetlerini geçici olarak durdurduğunu duyurdu.


Kızılbük GYO, Marmaris Kızılbük Projesi inşaat faaliyetlerini geçici olarak durdurdu.

Şirketten konu ile ilgili Kamuyu Aydınlatma Platformu’nu (KAP) yapılan açıklamada şöyle denildi:

“KAP aracılığıyla 4 Ağustos 2022’de yapmış olduğumuz Özel Durum Açıklamamızda bahsi geçen, Muğla 3. İdare Mahkemesi tarafından verilen “Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Raporu Gerekli Değildir” kararının iptali sonrasında şirketimiz tarafından Danıştay nezdinde temyiz edilmiştir.

Danıştay’ın yürütmeyi durdurma talebimize verilecek kararı netleşene veya yeni hazırlanacak ÇED raporunun onaylanmasına kadar şantiyemizdeki yapı inşaat faaliyetleri şirketimiz tarafından durdurulmuştur.”

ÇED kararı iptal edilmişti

Öte yandan, Muğla'nın Marmaris ilçesinde bulunan Kızılbük'te inşaatı süren Sinpaş GYO projesine ilişkin “çevresel etki değerlendirme (ÇED) gerekli değildir' kararının iptali için açılan davada gerekçeli karar geçen hafta çıkmıştı ve mahkeme kararın iptaline karar vermişti.

Buna göre söz konusu kararda, projenin otel ve konut projelerini bir arada kapsamasından dolayı ÇED’den muaf tutulamayacağı ifade edilmişti.

Marmaris’teki Kızılbük Koyu'nda yaklaşık 30 yıl önce başlatılan ve sonrasında Sinpaş GYO'ya satılan otel-devre mülk projesinin yapımı, kamuoyunun tepkisine rağmen devam ediyordu.

Sinpaş GMYO’da hisse satışında yeni gelişme

 

Mahkemenin Kızılbük kararı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 20,12
En Yüksek: 20,52
En Düşük: 20,08
Değişim -0,30 %
FK: 0,00
PD / DD: 1,13
İşlem Hacmi 14.569.114
Toplam Adet: 717.021
Ağırlıklı Ort.: 20,23
Son Değer: 3,98
En Yüksek: 4,00
En Düşük: 3,95
Değişim 0,76 %
FK: 0,00
PD / DD: 0,62
İşlem Hacmi 10.244.805
Toplam Adet: 2.574.829
Ağırlıklı Ort.: 3,98
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • YORUM09 Ağustos 2022 10:53

    Bu rezalete kim hangi akılla ruhsat vermiş, yetmedi mi ülkeyi betonlaştırdığınız? şu cennet kıyılarımıza nasıl kıydınız? Bir de geçici durdurulmuş...  kıyıları betonlaştırdınız, vadileri HES  lerle yok ettiniz, dağları  maden ocakları ile tehdit ediyorsunuz gün gelecek yarattığınız cehennemde yok olacaksınız. Yeter artık aklınız başınıza devşirin ve doğaya saygılı olun

  • baran09 Ağustos 2022 10:50

    Bunlar savcı mı hakim mi palyaço mu?  Maksat seçim öncesi proveke edecek bir olay lazım ya!  Tam yerinde zamanında başlat durdur! Sonra tekrar başlat delinin şeyini bellediği gibi kanunlar ile oyna dur.  Maksat  Kamuda infial yaratmak olduğu çok  açık!  Özellikle bu Muğla bölgesi bayağı bir karışık. Bunların sicilleri bir incelensin.!   Bir psikopat katile bile ağır tahrik indirimi veren haysiyetsizin Türk adalet sisteminde yeri olmamalı.  Ez Cümle bu ülkede her kim bilerek isteyerek yetkisini makamını kullanarak  fitne  çıkarmak istiyorsa Allah bin belasını versin.

  • Mucise Reis : )09 Ağustos 2022 10:45

    Baran küfürler edip inşaatı savunuyordu :D Çok üzüldüğü kesin. ÇED raporu çok önemli. Dünya sadece bizlerin değil. Tabiat değiştiğinde bütün yaşantılar değişir. İnsanların tabiata ihtiyacı var, tabiatin bizler eihtiyacı asla yok. TAbiat gerektiğinde istediğini sel ile, deniz çökmesi ile, ormansız , susuz, kurak araziler ile öyle yada böyle geri alır. Tabiata uymamız lazım. Almanyada doğa güzellikleri, yeşili bilenler bilir. 1 Ağaç kesemiyorsun Almanyada. Halbuki bizim ecdat demedimi Ağaç kesenin... Fatih sultan... Paşa yapmadımı bir ağaç için koca evin mimarisini değiştiren... Mimar Sianan çizmedimi, cami yaptım bir kaç kuru ağaç kestim, ama kuş yuvalarını cami üzerine çukurlar yaparak oluşturdum diyen... ESER YAPTIM diyenlerin halide ortada :D ne bu koca beton yığını ? başka arazi toprak mı yok ?