E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriMarmaris Altınyunus'tan otel açıklaması---

Marmaris Altınyunus'tan otel açıklaması

Marmaris Altınyunus'tan otel açıklaması
18 Ekim 2016 - 07:18 borsagundem.com

Marmaris Altınyunus, Mares Otel'i 10 yıllığına kiraya verdi

Marmaris Altınyunus tarafından KAP'a yapılan açıklamada, Mares Otel'in 10 yıllığına MP Hotel Management Turizm İnşaat Yatırım A.Ş.'ye (MP Hotel/Kiracı) kiralanmasına karar verildiği bildirildi.

Şirketten gelen açıklama şöyle;

22 Eylül 2016 tarihli açıklamamızda, Yazıcı Turizm Marmaris İşletmeleri A.Ş. ("Yazıcı Turizm") tarafından iletilen yazıda Mares Otel tesisimize ilişkin Kira Sözleşmesinin feshedilmesi talebinin Şirketimize iletildiği ve bu kapsamda devir teslim işlemlerinin en kısa sürede tamamlanmasının planlandığı kamuya duyurulmuştu.

Mares Otel'in Şirketimiz çıkarları açısından en uygun şekilde değerlendirilmesi amacıyla Şirketimizce yürütülen çalışmalar sonucunda, yönetim kurulumuz tarafından Mares Otel'in 10 yıllık süre için MP Hotel Management Turizm İnşaat Yatırım A.Ş.'ye (MP Hotel/Kiracı) kiralanmasına karar verilmiştir.

Kira sözleşmesinin başlıca koşulları aşağıda yer almaktadır:

-          KDV hariç yıllık kira bedeli ilk yıl için 1.850.000 ABD Doları (USD); ikinci yıl için 1.950.000 USD; 3.-5. yıllar için 2.000.000 USD; 6.-10. yıllar için ise 2.250.000 USD'dir.

-          Kiralar, sözleşme tarihinden itibaren her 12 aylık dönem için ilgili dönemin başında peşin olarak ödenecektir.

-          Mares markası Kiracı tarafından kullanılabilecektir.

-          İlgili mevzuat gereği Orman Bakanlığı'na yapılacak ödemelerden, kiraya veren tarafından ödenecek kira tutarının %2'si oranındaki ödeme ile kiracı tarafından yapılacak yıllık hasılatın % 2'si oranındaki ödemenin ilk 5 yıl tamamı, sonraki 5 yıl ise %50'si Şirketimiz tarafından karşılanacaktır.

-          Otel'in yıllık toplam gelirinin %3,5'i, Kiracı tarafından mobilya mefruşat ekipman yenilenmesinde kullanılmak amacı ile ayrı bir fona (Yenileme Fonu) aktarılacaktır. Yenileme Fonu yıllık olarak asgari 300.000 USD tutarında olacaktır. Yenileme Fonu sadece Şirketimizin uygun bulacağı amaçlarla kullanılabilecek, otelin mobilya mefruşat ve ekipmanlarının yenilenmesi dışında herhangi bir amaçla kullanılmayacaktır. Fondan harcanmayan tutar toplamı Sözleşme süresi sonunda Şirketimize ödenecektir.

Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) Önemli Niteliklere İlişkin Ortak Esaslar ve Ayrılma Hakkı Tebliği'nin (Tebliğ) 5'inci ve 6'ncı maddeleri uyarınca, son yıllık finansal raporlara göre kira işlemine konu mal varlığından elde edilen gelirin (6,59 milyon TL), toplam gelirlere (6,75 milyon TL) oranı %50'den fazla (%98) olduğu için kiralama işlemi, önemli nitelikte işlem tanımına girmektedir. Bu kapsamda;

-          Tebliğ hükümleri uyarınca MP Hotel ile yukarıdaki koşullarda Kira Sözleşmesi imzalanması işleminin genel kurul onayına sunulmasına;

-          Tebliğ uyarınca söz konusu genel kurul toplantısına katılan ve bu konudaki gündem maddesine olumsuz oy kullanarak muhalefet şerhini toplantı tutanağına işleten pay sahiplerine, paylarını Tebliğ'in 10'uncu maddesine göre yapılan hesaplama sonucu ulaşılan değer olan 1,00 TL nominal değerli pay için 12,76 TL üzerinden Şirketimize satarak ortaklıktan ayrılma hakkı tanınmasına;

-          Bu çerçevede genel kurul toplantısı için gerekli hazırlıkların yapılmasına;

karar verilmiştir.

Söz konusu karar bağımsız üyeler dahil tüm yönetim kurulu üyelerimizin oybirliği ile alınmıştır.

Konuyla ilgili gelişmeler yatırımcılarımızın bilgisine sunulacaktır.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 1.185,00
En Yüksek: 1.209,00
En Düşük: 1.140,00
Değişim -0,42 %
FK: 0,00
PD / DD: 3,56
İşlem Hacmi 6.410.389
Toplam Adet: 5.410
Ağırlıklı Ort.: 1.185,16
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)