E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMarmaray'dan bir katkı daha---

Marmaray'dan bir katkı daha

Marmaray'dan bir katkı daha
10 Kasım 2013 - 07:52 borsagundem.com

Asrın projesi Marmaray, İstanbul'un sadece ulaşımına değil havasına da büyük katkı sağlayacak.

Asrın Projesi olarak hayata geçirilen Marmaray, İstanbul'un trafiği kadar kirli havasına da olumlu katkı sağlayacak. Asya ile Avrupa'yı deniz altından birbirine bağlayan Marmaray, sayesinde İstanbul'daki sera gazı emisyonu yıllık 130 bin ton azalma gösterecek.

44 MİLYON TON GAZ
Yılda yaklaşık 154 milyon 791 bin 971 aracın geçtiği Boğaziçi Köprüsü'nden atmosfere salınan sera gazı emisyonu 44 milyon tonu buluyor. Marmaray ile birlikte İstanbul'un havasına karışan sera gazı emisyonunda da ciddi düşüş sağlanması bekleniyor. Ayrıca sera gazı emisyonunu azaltmanın yanında hava kirliliğine neden olan karbonmonoksit, azotoksit, metan olmayan hidrokarbon gazlarında da 29 bin ton oranında düşmesi bekleniyor. Böylece trafik yoğunluğu nedeniyle özellikle kış aylarında artan hava kirliliğinin ciddi oranda azalması söz konusu olacak. Marmaray'la tek yönde günde 1 milyon 200 bin yolcu taşınması hedefleniyor.

KİRLİLİK AKCİĞER KANSERİNİ TETİKLİYOR
Dünya Sağlık Örgütü'nün Eylül 2013 raporunda hava kirliliğinin sigaradan sonra akciğer kanserini tetikleyen en önemli etken olduğu belirtildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı verilerine göre İstanbul'da 1994'te 145 olan kükürtdioksit değerinde yaklaşık 20 kat iyileşme sağlandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)