E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMarketlerde maske satışı başladı---

Marketlerde maske satışı başladı

Marketlerde maske satışı başladı
08 Mayıs 2020 - 13:32 borsagundem.com

Cerrahi maskelerin adedi en fazla 1 liradan olmak üzere eczane, medikaller ve online platformlara ek olarak İstanbul'da marketlerde de satışa sunuldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 4 Mayıs'ta yapılan kabine toplantısında salgınla mücadelede normalleşme süreci ile ilgili yol haritası belirlenmişti. Bu kapsamda alınan kararlar çerçevesinde cerrahi maskelerin ücretli olarak market, eczane, medikal mağazalarda ve online platformalarda satılması mümkün hale gelmişti.

Cerrahi maskede tavan fiyat, 1 lira olarak belirlendi. Eczane ve marketlerin yanısıra internet üzerinden de maske satılacak. 

Marketlerde ise cerrahi maske satışına bugün İstanbul'da başlandı. 

50'li paketlerde satılmaya başlanan maskeler gelecek haftadan itibaren 10'lu pakette de satışa sunulacak.

Cerrahi maskeyi 1 liranın üzerinde satanlara "fahiş fiyat" yaptırımı uygulanacak.

Fiyat ve satış koşulları Sağlık Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı ve Türkiye İlaç ve Tıbbi cihaz Kurumu tarafından denetlenecek.

Sonrasında büyükşehirler başta olmak üzere bütün illerdeki marketlerde maske satılabilecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Vatandaş09 Mayıs 2020 11:22

    Bikaç ay evel 7.5 lira olan 1 kutu 50 lik maske şimdi 50 lira kutusu. 50 lira gerçekten çok yüksek fiyat. 10 yada 15 lira normali

  • Erol g.08 Mayıs 2020 18:20

    MASKE SATIŞI YASAKLANDİKTAN SONRA BİR LIRALIK MASKEYE ULAŞAMAYINCA VİRÜSE YAKALANIP ÖLENLERİN YAKINLARINA TAZMINAT ÖDENMELIDİR

  • iyi bir dinleyici10 Mayıs 2020 02:18

    Güzel bir yaklaşım olmuş

  • GERÇEK08 Mayıs 2020 15:36

    fiyatlarının yanında hijyen denetimlerinin de yapılması gerekiyor, bu maskelerin hiçbirinde burun teli yok ve açık ambalajlı, steril olup olmadıkları ve hijyen konusunda tereddütler var. nihayetinde elle tek tek alınıp paketleniyor bu ne kadar güvenlidir? olması gereken tam otomatik el değmeden banttan tek tek ambalajlanıp paketlenmesi,  bunları üreten birçok firmada da böyle bir teknoloji ve anlayış olduğunu sanmıyorum, madem sağlığımız için takmamız gerekiyor, o halde sağlık koşulları sağlanmalı ve her önüne gelen üretmemeli.

  • Nasıl yani08 Mayıs 2020 15:35

    Kutusu 50 tlden satılıp, takmayana 1000 lira ceza kesiliyor. Bu işte bir gariplik var.