E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMark Lewis Rum yönetimine atandı---

Mark Lewis Rum yönetimine atandı

Mark Lewis Rum yönetimine atandı
08 Ağustos 2014 - 02:36 borsagundem.com

IMF Türkiye Direktörlüğü görevini dün resmen Srikant Seshadri'ye bırakan Mark Lewis, Delia Velculescu'nun yerine Kıbrıs Rum yönetimine atandı

Uluslararası Para Fonu (IMF) Türkiye Direktörlüğü görevini son dört yıldır sürdüren Mark Lewis, dün görevini resmen yeni direktör Srikant Seshadri’ye bıraktı. Ömer Bilge'nin Hürriyet'teki haberine göre Mark Lewis, ekonomik kriz nedeniyle sıkı denetim altındaki Kıbrıs Rum yönetimine atandı. Lewis, Rum halkının ‘en nefret edilen kişiler’ arasında gösterdiği IMF’nin demir yumruk lakaplı Kıbrıs şefi Delia Velculescu’nun yerine geçecek. İlk işi ise, yine Rumların büyük tepkisini çeken, bankalara ipotekli Rum mülklerinin satışı olacak.

Yunanistan’ın batma sürecinde önemli görevler üstlenen Velculescu, 2 yıl önce bankacılık krizine girerek, AB’den yardım isteyen ve IMF ile AB’nin ortak kurtarma operasyonuna maruz kalan Kıbrıs Rum yönetiminde kamuoyunun büyük tepkisini çeken kararlara imza attı. 10 milyar Euro kredi karşılığında Rumların batan iki büyük bankasını kapatan Velculescu, memur sayısının ve maaşların azaltılmasını da sağladı.

YOK PAHASINA

Rumlara verilen kredi, 6 aylık dönemler halinde gözden geçirme süreci ve Rumların yeni ekonomik tedbirler almasıyla serbest bırakılıyor. Eylül ayında yeni görevine başlayacak Mark Lewis, Rumların 6’ncı gözden geçirme sürecini yönetecek. Mark Lewis Lefkoşa Rum kesimine gelir gelmez, Rumların çok büyük tepki gösterdiği batık bankalara ipotekli mülklerin değerlerinin altında satılmasına olanak veren yasayı takip edecek. Güney Kıbrıs’ta binlerce mülk batık bankaların takipteki alacaklarına karşılık olarak ipotekli. Bu mülkler, alıcı olmaması nedeniyle satılamıyor. IMF, 6’ncı gözden geçirme raporu ve yeni kredi dilimi karşılığında mülklerin değerinin altında satışına    izin veren yasal düzenleme şartı koydu.

Lewis yerine Seshadri

MARK Lewis, 4 yıldır sürdürdüğü Türkiye görevini ise resmen yeni direktör Srikant Seshadri’ye bıraktı. Lewis’in Türkiye’deki görev süresi sona ermeden önce Washington’dan Ankara’ya gelen Seshadri, IMF’nin Türkiye Direktörlüğü’nde kısa bir süre Lewis’le birlikte çalıştı. Lewis, bundan böyle Türkiye ve IMF ilişkilerinden Seshadri’nin sorumlu olacağını söyledi. Seshadri, 1998-2001 yılları arasında Goldman Sachs’ın New York’taki merkezinde görev yaptı. 2001 yılında IMF’ye katılan Seshadri, 2006 yılına kadar IMF’nin Washington’daki merkezinde ekonomist olarak çalıştı. 2006 yılında IMF’nin Kıdemli Ekonomisti olan Seshadri, 2010 yılında Daire Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. Bugüne kadar IMF’nin Washington’daki merkezinde çalışan Seshadri, IMF’nin    Türkiye Direktörü olarak göreve başladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)