E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriMardin'den kâr dağıtım politikası---

Mardin'den kâr dağıtım politikası

Mardin'den kâr dağıtım politikası
18 Şubat 2015 - 08:59 borsagundem.com

Mardin Çimento, dağıtılabilir dönem karının tamamını nakit olarak dağıtma politikasını benimsediğini duyurdu

Mardin Çimento'dan yapılan kar dağıtım politikası açıklaması halka açık şirketlere yatırım yapmanın karşılığını açıklar nitelikte. Şirket, dağıtılabilir karın tamamını nakit olarak ortaklarına dağıtma politikası benimsediğini açıkladı. Borsa İstanbul'da temettü dağıtım oranının yüzde 1,6 olduğu, temettü dağıtan şirket sayısının ne kadar az olduğu düşünüldüğünde Mardin Çimento'nun açıklaması daha da dikkat çekici hale geliyor. 

Mardin Çimento'nun KAP duyurusunda, güncellenen Kar Dağıtım Politikası'nın aşağıdaki şekli ile 12.03.2015 tarihinde yapılacak Olağan Genel Kurul'un onayına sunulmasına karar verildiği açıklandı: 

''KAR DAĞITIM POLİTİKASI Şirket, prensip olarak, geçerli olan mevzuat ve Şirket Esas Sözleşmesi hükümleri çerçevesinde, finansal kaldıraç oranlarının ve yatırım / finansman ihtiyaçları ile piyasa öngörüleri dahil ileriye dönük serbest nakit yaratma beklentisinin izin verdiği ölçüde dağıtılabilir dönem karının tamamını nakit olarak dağıtma politikasını benimsemiştir. Kar dağıtım politikası, ulusal ve global ekonomik şartlara, şirketin gündemindeki projelerine ve fonlarının durumuna göre Yönetim Kurulu tarafından her yıl gözden geçirilir. 

Kâr payı, dağıtımına karar verilen genel kurul toplantısında Yönetim Kurulu’na yetki verilerek, mevzuat hükümleri çerçevesinde eşit veya farklı tutarlı taksitlerle, ilgili takvim yılının 15 Aralık tarihine kadar ödenir. İlgili mevzuat hükümleri çerçevesinde Kar Payı Avansı dağıtımına Genel Kurul yetkilidir.''

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)