E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMardin'deki kazada şehit olan polis, memleketinde defnedildi---

Mardin'deki kazada şehit olan polis, memleketinde defnedildi

Mardin'deki kazada şehit olan polis, memleketinde defnedildi
21 Ağustos 2022 - 15:39 borsagundem.com

Mardin'in Derik ilçesinde, 20 kişinin öldüğü ve 26 kişinin yaralandığı TIR kazasında şehit olan 33 yaşındaki polis memuru Yahya Ergin’in cenazesi memleketi olan Çanakkale'nin Ezine ilçesinde toprağa verildi

Mardin'in Derik ilçesinde, dün freni boşalan gübre yüklü TIR'ın, 2 araca çarparak devrilmesi sonucu şehit olan polis memuru Yahya Ergin, Çanakkale'nin Ezine ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Kazada 20 kişi yaşamını yitirirken, 26 kişi de yaralandı. Kazada şehit olan polis memuru Yahya Ergin'in Türk bayrağına sarılı tabutu, Mardin'deki törenin ardından uçakla Çanakkale Havalimanı'na getirildi.

Tekirdağ'ın Şarköy ilçesinden 1 hafta önce Mardin'e tayin olduğu öğrenilen şehit polisin protokol tarafından karşılanan cenazesi, ardından Ezine ilçesine bağlı Arasanlı köyündeki babaevine götürülerek, helallik alındı. Şehit polis için daha sonra köy meydanındaki Arasanlı Camisi önünde cenaze töreni düzenlendi.

Törene İçişleri Bakan Yardımcısı Tayyip Sabri Erdil, Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, AK Parti Grup Başkan Vekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Turhan Ecevit, Çanakkale Belediye Başkan Vekili Rebiye Ünüvar, Çanakkale Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat Şahin, Çanakkale İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman ile çevre ilçe ve beldelerin belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda kişi katıldı.

Eşi polis yeleğiyle şehit kocasını uğurladı

Şehidin eşi Ebru Ergin ve annesi Ayfer Ergin, Yahya Ergin’in Türk bayrağına sarılı tabutuna kapanıp, uzun süre gözyaşı döktü. Şehidin polis yeleği giyen eşi Ebru Ergin, "Ne olur çık gel, ne olur gitme. Seni öyle mi uğurladım dün?" diyerek, gözyaşı döktü. 
Şehidin ağabeyleri, Arasanlı köyü muhtarı Ersin Ergin ile Zeki Ergin de taziyeleri kabul etti. Şehit polis Yahya Ergin'in 1 yaşındaki oğlu Yiğit Eymen ise yakınlarının kucağında tabutun başına getirildi. Şehit polis memuru Ergin'in cenazesi, öğle vakti kılınan namazın ardından köy mezarlığında toprağa verildi.

Bahçeli: Kazalar yüreklere ateş düşürdü

Otobüs şoförünün ifadesi: Kontrolü kaybettim

Mardin ve Gaziantep'te gözyaşları sel oldu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)