E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMardin'deki kazada 2 TIR sürücüsü tutuklandı---

Mardin'deki kazada 2 TIR sürücüsü tutuklandı

Mardin'deki kazada 2 TIR sürücüsü tutuklandı
21 Ağustos 2022 - 19:14 borsagundem.com

Mardin'in Derik ilçesinde freni arızalanan tır iki araca çarptıktan sonra kalabalığın arasına dalmıştı. 20 kişi hayatını kaybettiği kazayla ilgili gözaltına alınan 2 tır sürücüsü tutuklandı.

Mardin'in Derik ilçesinde meydana gelen katliam gibi kazaya karışan iki TIR'ın da frenlerinin tutmadığı ortaya çıktı. Mazıdağı istikametinden Derik merkezine gelen, Ümit G. yönetimindeki gübre yüklü TIR, freninin patlaması sonucu iki araca çarptı. An be an kamera kayıtlarına da yansıyan kazada ortalık savaş alanına dönmüştü.

AYNI NOKTADA İKİ KAZA

Mardin'in Derik ilçesinde saat 18.00'da Diyarbakır Caddesi'nde Mazıdağı istikametinden gelen, Ümit G. yönetimindeki 73 NS 384 plakalı gübre yüklü tır, freninin patlaması sonucu iki araca çarptı. Ölümlü kazanın ardından olay yerine polis ve itfaiye ile 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi. Saat 18.30'da Yunus Ş. yönetimindeki 34 NMB 53 plakalı tır kontrolden çıkarak, kaza yapan araçlara müdahale edenlere çarptı. Kazadan sonra tedavileri güvenlik gerekçesiyle Diyarbakır Tıp Fakültesinde devam eden Ümit G. ve Yusuf Ş. için gözaltı kararı alındı.

TIR ŞOFÖRÜNÜN İLK İFADESİ ORTAYA ÇIKTI
Bölgede ilk kazayı gerçekleştiren ve 4 kişinin ölümüne sebep olan TIR sürücüsü Ümit G.'nin ilk ifadesi ortaya çıktı. Gübre yüklü TIR ile Irak'ın Zaho kentine gitmek üzere yol çıkan sürücü Ümit G. ağır tonaj iddilarıyla ilgili ifadesinde yük sınırının 29 ton olduğunu ancak kendisinin 27 ton yüklediğini ileri sürdü.

"FRENLERİN TUTMADIĞINI FARK ETTİM"

Derik ilçe girişindeki rampadan önce frenlerinin tuttuğunu rampaya geldiğinde ise aracının frenlerinin tutmadığını fark ettiğini bu nedenle aracı durduramadığını anlatan Ümit G. araç bakımını da bir ay önce yaptırdığını söyledi. Ümit G. aynı bölgede gerçekleşen ikinci kazaya ilişkin ise hiçbir şey hatırlamadığı sözlerine ekledi. İkinci TIR'ın sürücüsü Yunus Ş. ise tedavisinin ardından ifadesi alınacağı öğrenildi.

İKİ ŞOFÖR DE TUTUKLANDI

Mardin'in Derik ilçesinde dün art arda yaşanan, 1 polis memurunun şehit olduğu, 19 kişinin hayatını kaybettiği, 26 kişinin yaralandığı kazayla ilgili gözaltına alınan 2 tır şoförü tutuklandı.

Üçyol mevkisinde dün bir tırın da karıştığı ölümlü kazaya müdahale edenlere, freni patlayan tırın çarptığı kazayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

Kazanın ardından yaralanan ve gözaltına alınan tır şoförlerinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

İki sürücü, SEGBİS ile bağlandıkları Derik Sulh Ceza Hakimliğince "Taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçundan tutuklandı.

Mardin'deki kazada şehit olan polis, memleketinde defnedildi

Mardin ve Gaziantep'te gözyaşları sel oldu

Gaziantep'teki kazada yaralananlardan 16'sı taburcu edildi

Erdoğan'dan Gaziantep'teki kaza için taziye mesajı

Gaziantep’te feci kaza: Siyasilerden başsağlığı mesajları

Otobüs şoförünün ifadesi: Kontrolü kaybettim

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)