E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMardin'de karakola saldırı: 3 şehit---

Mardin'de karakola saldırı: 3 şehit

Mardin'de karakola saldırı: 3 şehit
25 Mayıs 2016 - 20:57 borsagundem.com

Mardin’in Midyat ilçesinde jandarma karakoluna teröristler tarafından bombalı araçla düzenlenen saldırıda 2 korucu 1 asker şehit oldu, 9 kişi yaralandı.

Mardin'in Midyat İlçesi’ndeki Anıtlı Köyü’nde bulunan Anıtlı Jandarma Karakolu’na, PKK’lı teröristler bombalı araçla saldırı düzenlendi. 1 astsubay ile 2 korucunun şehit olduğu ve 2 güvenlik görevlisinin de yaralandığı saldırıdan sonra bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Midyat’ın Anıtlı Köyü’nde bulunan Anıtlı Jandarma Karakol Komutanlığı’na dün akşam saat 20.15 sıralarında PKK’lı teröristler tarafından bombalı araçla saldırı düzenlendi. PKK’lıların bomba yüklü araçla yaklaştığını fark eden karakolda görevli korucuların ateş açması üzerine teröristlerin aracı karakol yakınlarında infilak ettirdiği belirtildi. Şiddetli patlamada ilk bilgilere göre karakol komutan yardımcısı astsubay ile 2 geçici köy korucusu şehit oldu, 2 güvenlik görevlisi yaralandı. Saldırının ardından bolgeye ambulanslar ve takviye birlikler sevk edildi.

OPERASYON BAŞLADI
Saldırıda yaralanan ve 1’inin durumunun ağır olduğu belirtilen 2 güvenlik görevlisi Midyat Devlet Hastanesi’ne getirildi. Güvenlik güçleri PKK’lıları etkisiz hale getirmik için bölgede geniş çaplı operasyon başlattı.

KORUCULAR KENDİLERİNİ SİPER ETTİ
Mardin'in Midyat ilçesinde Anıtlı Jandarma Karakolu'na terör örgütü PKK mensuplarınca bomba yüklü araçla gerçekleştirilen saldırıda, aracı erken fark eden korucuların kendilerini siper ederek büyük bir faciayı önlediği bildirildi.

Türkiye Geçici Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Federasyonu Başkanı Orhan Kandemir, AA muhabirine, Midyat ilçesinde 2 korucu ve 1 askerin şehit olduğu saldırıya ilişkin,"Kahraman korucularımız her zaman olduğu gibi burada da kahramanlıklarını ortaya koymuşlardır. Hem köyü hem de karakolu korumuş, canlarını feda etmişlerdir." dedi.

Korucuların karakola doğru ilerleyen minibüsü durdurmak istediğini, aracın "dur" ihtarına rağmen ilerlediğini belirten Kandemir, "Korucularımız aracı ateş açarak durdurmaya çalışmış. Araç bariyerlere çarparak patlayıcı infilak etmiştir. Patlama sonucunda da maalesef 2 korucumuz ve 1 askerimiz şehit olmuş, 9 güvenlik görevlimiz de yaralanmıştır." ifadesini kullandı.

Terörü lanetlediklerini ve saldırıyı kınadıklarını aktaran Kandemir, şunları kaydetti:

"Terör örgütü bir kez daha caniliğini göstermiştir. Terörü lanetliyoruz. Korucularımıza ve askerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Bizler korucular olarak her zaman olduğu gibi yine görevimizin başında olacağız. Bu mücadelemiz sonuna kadar devam edecek."

MARDİN VALİLİĞİNDEN KARAKOLA SALDIRI AÇIKLAMASI
Mardin Valiliği; Midyat İlçesi Anıtlı Jandarma Karakol Komutanlığı’na 25 Mayıs 2016 Çarşamba günü saat 19.30 sularında yaklaşmakta olan şüpheli bir araç durdurulmaya çalışılmış, güvenlik güçlerimizin aracı durdurmak için ateş açması sonucu Bölücü Terör Örgütü mensuplarınca bomba yüklü araç infilak ettirilmiştir.

Bölücü Terör Örgütü mensuplarınca düzenlenen bu menfur saldırı sonucunda 1 kahraman askerimiz ve 2 kahraman geçici Köy Korucumuz şehit olmuştur. Olayda 1 askerimiz yaralanmış olup derhal Midyat Devlet Hastanesi’ne sevk edilmiştir. Yaralı askerimizin tedavisi halen devam etmektedir. Bombalı saldırıyı gerçekleştirdiği düşünülen 2 terörist parçalanarak ölmüştür.

Olayla ilgili olarak adli tahkikat başlatılmış olup bu menfur saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet niyaz eder, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına ve aziz milletimize başsağlığı ve sabır diler, yaralı askerimize acil şifalar temenni ederiz”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • erol bahtlı26 Mayıs 2016 01:17

    Bu terör artık savaş haline geldi. Hergün şehit haberleri devam ediyor. Hükümet bu terörü ne şekilde bitirecek? Açıklama bir mecburiyet haline geldi. Ancak halk bu ölümleri o kadar kanıksadı ki gazetelerin alt sayfalarına şehit sayılarını minik puntolarla veriyor. Analar ,kardeşler babalar ağlıyor. Şehit ve gazi Evleri ateşten bir kor gibi yakıyor. Yok mu bunu önleyecek . Herhalde halk bu nasıl olsa önlenemeyecek biz normal hayatımıza ,yaşamamıza hatta ne yazık ki eğlenmemize devam edelim duygusu ve durumu içine girdi. En hazin tarafı da bu olsa gerek.Hüzün ,gözyaşı ileriye dönük kaygı , ve caresizlik bu ülke insanının kaderi mi?

  • Cüneyt 25 Mayıs 2016 23:16

    her gün Şehit her gün yaralılar yazıklar olsun siyasilere ki koltuk sevdasından başka bir şey umurlarında değil. umarım bunlara sebeb olan destek veren karşıdan izleyen her tür mahlukatlar sizde en sevdiklerinizden ayırsın Allah...