E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMidyat Emniyet Müdürlüğü'ne bombalı araçla saldırı---

Midyat Emniyet Müdürlüğü'ne bombalı araçla saldırı

Midyat Emniyet Müdürlüğü'ne bombalı araçla saldırı
08 Haziran 2016 - 11:29 borsagundem.com

İstanbul Vezneciler'de dün yaşanan terörist saldırının ardından bu kez Mardin'de yine bombalı araçla saldırı düzenlendi

Midyat'ta Bahçelievler Mahallesi Nusaybin Caddesi'ndeki emniyet müdürlüğüne teröristlerce bomba yüklü araçla saldırıda bulunuldu. Bomba yüklü aracı patlatan teröristlerle güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. 500 kilogramlık patlayıcının kullanıldığı hain saldırıda 2 polis ve 2 vatandaşın hayatını kaybettiği belirtildi. Çok sayıda yaralının bulunduğu da gelen bilgiler arasında.

Midyat İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde bugün saat 11.00 sıralarında patlama meydana geldi. Teröristler bomba yüklü aracı patlattı. Patlamanın ardından silah sesleri duyuldu. Patlama nedeniyle yaralananların olduğu ve bölgeye çok sayıda ambulansın sevkedildiği belirtildi. Patlama ve sonrasında çıkan çatışma nedeniyle ilçeye Mardin’den takviye birlikler sevkedildi. Patlamanın çok şiddetli olduğu belirtildi. Saldırı sonrası bölgedeki lojmanın ön cephesinde büyük hasar oluştu.

2 POLİS ŞEHİT OLDU, 2 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

Başbakan Binali Yıldırım, hain saldırıda 1 polisin şehit olduğu, 2 vatandaşın da hayatını kaybettiğini açıkladı. Yıldırım ayrıca 30'dan fazla yaralı olduğunu da söyledi. Yaralı polislerden birinin hastanede şehit olduğu haberi gelmesinin ardından şehit sayısı 2'ye yükseldi.

BARİYER VARDI

İlk bilgilere göre Emniyet müdürlüğünün lojmanlarının bulunduğu bahçeye giren araç infilak etti. Binanın önünde terörist saldırılara karşı bariyerler olduğu, aracın bahçeye girmeye çalışırken patlatıldığı bilgisi var.

BİNALARIN ARASINDA

Patlamanın yaşandığı bölge çok sayıda sivil ile lojmanların da olduğu bir bölge. Çevre binalarda da hasar oluştu.

Midyat bombalı saldırısından ilk görüntüler

SALDIRI İLE İLGİLİ 2 KORKUNÇ TEZ

Patlamanın nasıl gerçekleştiği ile ilgili 2 farklı iddia ön plana çıkıyor. İlki; Emniyet Müdürlüğü'nün lojmanlarının bulunduğu bahçeye giren aracın infilak etmesi sonucu bir patlama meydana geldiği ve aracın da bahçeye girmeye çalışırken patlatıldığı belirtiliyor.

Patlamanın nasıl gerçekleştiği ile ilgili bir başka tez de polislerin bomba yüklü aracı fark ettiği ve ardından çatışma çıktığı yönünde.

Cihan Haber Ajansı muhabiri Kadir Üründür olayla ilgili; 2 tezin de doğru olabileceğini ifade ederek
patlamanın ardından görgü tanıklarının silah sesleri duyduğunu çatışma yaşandığını açıkladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • vatansever09 Haziran 2016 00:51

    Bu Ulke Bu Vatan idamsiz duzelmez,Idamsiz temizlenmez.......Bir an once idam.......

  • BU ÜLKEYİ TERK EDECEKSİNİZ08 Haziran 2016 21:17

    BU ÜLKEDE BİRÇOK ARACI KURUM DAHİL TERÖRİZMİN KÖLESİ

  • TÜM SALDIRILAR FİNANS KAYNAKLI08 Haziran 2016 19:24

    BU SALDIRILARIN KİM VE KİMLER TARIFINDAN YAPILDIĞINI BULMAK İSTİYORSANIZ ALTININ ONS FİYATI BAZ ALINDIĞINDA ACIĞA ALIM YAPAN YADA YAPANLARI ARAŞTIRIN...

  • gercekde terörmü yoksa siyasi tehditmi08 Haziran 2016 18:51

    bu saldırıların arkasında askeri ve polis güçüne tehdit ve tehditlerin karşılanmaması durumunda terör saldırısımı var....öncesinde askeri servisler ve şimdisinde polis.

  • Selim08 Haziran 2016 14:17

    PKK ve APO ile masaya oturanlar, teröristleri görmezden gelmek için Valilere emirler verenler; bu saldırıların ortağıdır. 1 yıl öncesine kadar orduya operasyon ve arama izni vermezseniz olacak manzara budur.

  • MİDYATLI08 Haziran 2016 14:08

    Kansızları kınıyorum.....memleketimizdeki huzur sizi boğacak pis PKK lılar.....Tayyip başkanı bir yurt sever olarak destekliyoruz....ERdoğanı canımız gibi korumalıyız.....Allahın bir lutfudur sayın ERDOĞAN....

  • vatansever08 Haziran 2016 11:43

    Idami getirmek icin hala dusunun,kafanizi kumda tutmaya devam

  • SEÇMEN08 Haziran 2016 11:36

    meydanlara çıkıp istikrar için başkanlık ve tek parti diyenler, hani nerede istikrar?