E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMardin ve Diyarbakır'da iki büyük patlama---

Mardin ve Diyarbakır'da iki büyük patlama

Mardin ve Diyarbakır'da iki büyük patlama
10 Ağustos 2016 - 19:19 borsagundem.com

Mardin’in Kızıltepe ilçesi ve Diyarbakır merkezdeki tarihi köprünün yakınlarında polis araçlarının geçişi sırasında bombalı saldırılar düzenlendi. Saldırılarda 1 polis şehit oldu, 7 sivil hayatını kaybetti

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde PKK'lı teröristler polis servis midibüsünün geçişi sırasında bomba yüklü araç infilak ettirdi. Patlamada, bir polis şehit oldu, 2 sivil de hayatını kaybederken 5'i polis 20 kişi yaralandı.

Patlama, saat 18.30 sıralarında ilçenin Aşiti Mahallesi'nde polis, asker ve adliye lojmanlarının bulunduğu TOKİ Caddesi üzerinde meydana geldi. Devlet Hastanesi girişine 50 metre uzaklıkta polis zırhlı servis midibüsü geçerken, teröristler hastane yakınına park ettikleri bomba yüklü aracı infilak ettirdi. Şiddetli patlamada ortalık savaş alanına döndü. Savrulan midibüsteki polisler ve çevredeki sivillerden çok sayıda kişi yaralanırken, bölgeye ambulanslarla polis ekibi sevk edildi.

6'SI POLİS 13 YARALI VAR
Yaralılar, Kızıltepe ve Mardin'deki hastanelere götürülürken, olayda 1 polis şehit oldu, 2 sivil hayatını kaybetti. Yaralılardan sağlık durumları hafif olanların tedavisi ayakta yapılırken, durumları ağır olan 5 polis ile 15 sivilin tedavisi ise hastanede devam ediyor.

YERDE BÜYÜK ÇUKUR AÇILDI
Patlamanın olduğu yerde büyük hasar meydana gelirken, yerde büyük çukur açıldığı dikkat çekti. Patlamanın şiddetiyle savrulan polis servis midibüsü ile çevredeki araçların yanı sıra, ev ve işyerleri de büyük hasar gördü. Saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, saldırıda 1 polisin şehit olduğunu, 2 sivilin hayatını kaybettiğini, 5 polisin de yaralandığını söyledi.

BAKAN ARSLAN BİLGİ VERDİ
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, TBMM Genel Kurulu'nda milletvekillerine Mardin'de yaşanan patlamayla ilgili bilgi verdi. Bakan Arslan, "Mardin Kızıltepe'de bir polisimiz şehit, 2 sivil vatandaşımız yaralı. 5'i polis, 15'i sivil 20 vatandaşımız yaralı." dedi.

DİYARBAKIR'DA 5 ÖLÜ
Diyarbakır merkezde de tarihi On Gözlü Köprü yakınlarında da polise ait servis aracının geçişi esnasında PKK'lı teröristlerce bombalı saldırı gerçekleştirildi.

Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamada "Sur ilçesindeki saldırıda 5 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 5'i Polis memuru olmak üzere toplam 12 kişi yaralanmıştır" denildi.

Saldırının ardından bölgede hava destekli operasyon başlatıldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KILIÇ10 Ağustos 2016 20:53

    BU ÜLKEYE BAŞ KALDIRAN BİLSİNKİ O BAŞI KOPACAKDIR.TÜRK MİLLETİ HAYİNLERİ YOK EDECEK GÜÇTEDİR.

  • mali10 Ağustos 2016 20:51

    Milletimizin başı sağ olsun. Şehitlerimize rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Yüreklerimiz bir oldukça hiçbir güç bize zarar veremez. Şehitlerimizin kanı yerde kalmasın.

  • recep10 Ağustos 2016 19:44

    MEYDANLARDAKİ ARKADAŞLAR HEP BİRLİKTE MARDİNE GİDELİM. 5 MİLYON KİŞİ ORDADA TOPLANIRSAK PKK YI EZER GEÇERİZ.