E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMaraş'ın açılma süreci AB'yi endişelendirdi---

Maraş'ın açılma süreci AB'yi endişelendirdi

Maraş'ın açılma süreci AB'yi endişelendirdi
07 Ekim 2020 - 01:31 borsagundem.com

AB Dış İlişkiler Yüksek Temsilcisi Borrell, KKTC'nin kapalı Maraş'ın sahil bölgesini halka açma kararından duydukları rahatsızlığı ifade etti

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) kapalı Maraş'ın sahil şeridini halka açma kararından endişe duyduklarını, bunun Kıbrıs müzakerelerini yeniden başlatma çabalarını daha karmaşıklaştırabileceğini bildirdi.

Borrell, yazılı açıklamasında, AB'nin Maraş ile ilgili bugün yapılan açıklamalardan ve gelişmelerden derin endişe duyduğunu belirtti.

Bu adımın gerilimi artıracağını ve Kıbrıs sorununun çözümüne yönelik müzakerelerin başlaması çabalarını daha da karmaşık hale getirebileceğini ifade eden Borrell, "Şu anda acil olan daha büyük bölünmüşlükler yaratmak değil güvenin yeniden tesis edilmesidir. AB, bu yöndeki çabaları desteklemeye devam edecektir." değerlendirmesinde bulundu.

Borrell, AB'nin Birleşmiş Milletler ile yakın temas halinde olduğunu ve sahadaki durumu yakından takip ettiğini vurgulayarak, BM Güvenlik Konseyi kararlarına saygı duyulmasının esas olduğunu ifade etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • vatandaş07 Ekim 2020 14:33

    petrol yok gaz yok neyin derdindesiniz millet bi sahilde serinleyecek oturacak bi piknik yapacak onu da çok mu görünüyoz Allah topunuzun belasını versin.

  • pazarci07 Ekim 2020 10:18

    size giren cikan ne .kendi sinirlarimiz icindeki yeri bile kullanamiyoruz.bu ne bicim ozgurluk.amma tam ozgurluge az kaldi hemde cook az.....

  • Mucise Reis ;)07 Ekim 2020 10:16

    AB hayal dunyası oluyor. Benin anladım. kktc türkiye ye yük olmasın, kendi yağında kavrulacak ekonomiyi kursun. Bu mantık ile bakarsak, turizim gelirleri kktc yi daha güçlü ekonomiye sevk edecek. kendi yağında kavrulabilecektir.

  • Aslı 07 Ekim 2020 08:58

    İki yüzlü herifler. Yunanlılar ege adalarında cirit atıyor ses çıkarmıyosunuz.

  • VS07 Ekim 2020 08:31

    Ulan lavuklar,siz kümeste ki tavuklar gibi ne yapsak endişeleniyorsunuz,

  • Latif Akça 07 Ekim 2020 08:20

    Siz ne zaman saygı duygunuzda bizden sağı bekliyorsunuz

  • BORSACI07 Ekim 2020 07:59

    ADALAR SİLAHLANIRKEN ENDİŞENİZ YOK MARAŞ AÇILINCA ENDİŞELENİYORSUNUZ SİZ İNSANLIK DÜŞMANI, IRKÇI BİR MİLLETSİNİZ.

  • O kadar07 Ekim 2020 05:39

    Bıurnumuzun dibindeki adalara silah yığarken hiç endişelenmediniz? Yunan yaptığı zaman ses yok ? Hoş bizde ses etmedik yunana aklımıza yeni geldi ama sizde destek olmadınız,biz maraşı açınca hemen bırtlamıssınız selam söyleyin ..nıza açılacak maraş.