E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporMaradona hakkında konuşmak için ölmesini bekledi---

Maradona hakkında konuşmak için ölmesini bekledi

Maradona hakkında konuşmak için ölmesini bekledi
16 Ekim 2021 - 22:40 borsagundem.com

Tüm futbol otoritelerince tüm zamanların en iyi futbolcularından biri olarak gösterilen Maradona’nın Küba'da uyuşturucu tedavisi gördüğü dönemde reşit olmayan Kübalı bir kızı istismar ettiği ileri sürüldü.

Geçen yılın Kasım ayında hayatını kaybeden dünya futbolunun gelmiş geçmiş en büyük isimlerinden biri kabubl edilen Diego Armando Maradona’nın çalkantılı hayatı ölümünün ardından da peşini bırakmıyor. Geçtiğimiz günlerde, Maradona’nın 16 yaşındaki Kübalı bir kızı istismar ettiği iddiaları dünya basınında büyük yankı uyandırdı.

30 Ekim 1960 yılında Arjantin’in başkenti Buenos Aires’in yoksul gecekondu bölgesi Villa Fiorito’da dünyaya gelen dünya futbolunun “hırçın” sol ayağının hayatı, yoksulluktan zirveye, birçok skandalla ve trajik pek çok hikâyeyle dolu. Maradona’nın otobiyografisini kaleme alan Arjantinli gazeteci Daniel Arcucci’nin “Maradona hakkındaki iyi ve kötü her şey abartılıyor. Oyuncu olarak o bir numaraydı. Kariyeri çok başarılı olabilir ama özel hayatında tüm kuralları çiğnedi” saptaması, futbolcunun durumunu özetler nitelikte.

Hafta başında The Telegraph’da yayımlanan haberde, dünyaca ünlü futbol efsanesi Diego Armando Maradona’nın Küba’da uyuşturucu tedavisi gördüğü 2000 yılında, 16 yaşındaki Kübalı Mavys Alvarez’e yönelik cinsel ve psikolojik istismarda bulunduğu ileri sürüldü.

‘SÜREKLİ UYUŞTURUCU KULLANMAMI İSTİYORDU’

20 yıl sonra gelen iddiaları Miami merkezli televizyon kanalı America TeVe’de açıklayan Alvarez, Maradona ile yıldız isim 40 yaşındayken, Küba’ya uyuşturucu tedavisi için geldiği dönemde tanıştığını söyledi. Maradona’nın kendisini uyuşturucuya alıştırdığını, cinsel istismarda bulunduğunu ve estetik ameliyat yapmaya zorladığını söyleyen genç kadın, Maradona ile yakınlaştıkları süreci şu sözlerle anlattı:

Maradona’nın arkadaşları tarafından onun otel odasına götürüldüğümde, hayatımda ilk kez bir otele girmiştim. O dönemde Kübalıların otellere girmeleri yasaktı. Bu nedenle İtalyan gibi davrandım. Otel odasının kapısında beni Maradona’nın menajeri Guillermo Cóppola karşıladı. Duştan yeni çıkmıştı ve üzerinde havludan başka bir şey yoktu. Çok korkmuştum. Ancak birkaç dakika sonra Maradona geldi. Sürekli konuşarak beni rahatlatmaya çalıştı. Ondan hoşlanmıştım. Hiç rahatsız edecek bir harekette bulunmadı. Ertesi akşam beni ailemle birlikte yemeye davet etti.

Alvarez’in söylediğine göre, Maradona kendisiyle tedavi gördüğü dönemde yakınlaşmış. “Tedavi için kaldığı rehabilitasyon merkezine beni de götürdü” diyen genç kadın, “Maradona ile yaşam çılgıncaydı. Her gece partilere ve gece kulüplerine gidiyorduk” ifadesini kullanıyor.

Maradona’nın kendisini uyuşturucuyla tanıştırdığını söyleyen Alvarez, çarpıcı iddialarda bulunuyor: 

Sürekli uyuşturucu kullanmam konusunda ısrar ediyordu. Kendisini yalnız hissediyordu. Ben de onu memnun etmek için uyuşturucu kullanmayı denedim.

'BENİ DÖVÜYORDU’

İspanyol gazetesi Marca ise, Alvarez’in Maradona tarafından fiziksel şiddete de maruz kaldığını yazdı. İlişkilerinin bir süre sonra farklı bir boyuta taşındığını söyleyen Alvarez, Maradona tarafından şiddete maruz kaldığını şu sözlerle açıkladı: 

Bana vurduğu doğru; bu birçok kez yaşandı. Bir keresinde yemekteyken beni iterek dışarı çıkarttı, arabaya bindirdi ve saçımdan sürükleyerek eve soktu.

Alvarez ayrıca, Maradona’nın kendisinden eğitimini bırakmasını, göğüslerini estetik ameliyatla büyütmesini ve çocuk doğurmasını istediğini söyledi. Bir süre sonra ailesi ile görüşmesinin de yasaklandığını belirten Alvarez, “Annemi görmeme bile izin vermiyordu. Annem ağlayarak kaldığımız evin kapısını çalıyordu; beni görmekte ısrar etti ama o sırada Diego ağzımı kapattı ve kapıyı açmadı” açıklamasında bulundu.

Maradona tarafından dönemin Küba Devlet Başkanı Fidel Castro ile tanıştırıldığını belirten Alvarez, Maradona’nın isteği üzerine Castro’nun kendisine ayrıcalık tanıyarak, 2001 yılında Maradona'nın jübile maçını seyretmesi için Arjantin'e gitmesine izin verdiğini söyledi. Alıkonulduğunu ve ailesinin izni olmadan Arjantin’e götürüldüğünü belirten Alvarez, orada bulundukları üç ay boyunca bir otele kapatıldığını ve dışarı çıkmasının yasaklandığını söyledi.

Maradona’nın bir süre sonra kendisinden vazgeçtiğini belirten Alvarez, “Ondan ayrıldıktan sonra uyuşturucu tedavisi gördüm ama bu sefer de alkole sığınmıştım” açıklamasını yaptı. Programın sunucusunun ayrılığın ayrıntılarını sorması üzerine genç kadın, başka kadınlarla birlikte seks partisine katılmayı reddettiği için terk edildiğini ifade etti.

KORKTUĞU İÇİN 20 YIL SUSTU

İlişkilerini belgeleyen kayıtlarla beraber Arjantin Savcılık Ofisi’ne sanık olarak başvurduğunu açıklayan Alvarez, Maradona'nın yakınlarından ve arkadaşlarından “Arjantin’deki İnsan Kaçakçılığı ve İstismar” suçuyla davacı olduğunu duyurdu.

Arjantin Savcılık Ofisi yargıcı Julian Ercolini, Alvarez’in ailesinin rızası dışında Arjantin’e götürülüp götürülmediğinin araştırılacağını açıkladı. Alvarez, Arjantin’e girmesine izin veren görevliler hakkında da soruşturma başlatılmasını istiyor. Alvarez’in avukatı Gaston Marano ise o dönem, Arjantin ve Kübalı makamlar arasında gizli bir anlaşmanın olduğunu ileri sürdü.  

En merak edilen soruların başında Alvarez’in neden 20 yıl beklediği geliyor. Avukat Marano, genç kadının Fidel Castro ve Maradona’dan korktuğu için bu zamana kadar konuşamadığını söyledi ve şu ifadeleri kullandı:

Konuşmak için ikisinin de ölmesini bekledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Can17 Ekim 2021 13:06

    Sonradan konuşmak basitliktir

  • Bir yorum17 Ekim 2021 07:51

    İnsanları putlaştırmak ahmaklıktır.   İyi insan olmanın kriterleri  toplumlara göre  değişse de her bir insan kendisi dahil kendi vicdanın da kararmış bir vidan dahi olsa hakikatı çok iyi bilir.   Ölümden başkası yalan!  İnsanların çoğu  vicdanını yastık yapan içinde  kısa vadeli süfli  Dünya hayatını da  tercih etse birbirlerini şıracı bozacı misali kandırsa da oyalasa da tıpış tıpış  toprağın altına bırakılır hesabını verir.  

  • Burhan16 Ekim 2021 23:40

    Pompake hayatın gerçeği yapıstır Maradona ama 18+ olsun reşit olsun. Tek aşk Pompake