E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMansur Yavaş, Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdi---

Mansur Yavaş, Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdi

Mansur Yavaş, Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdi
15 Nisan 2020 - 22:48 borsagundem.com

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş 'atık kâğıt işçilerini' resmi olarak tanıyarak kayıtları yapılan 800 aileye nakdi yardım yaptı.

Atık Kâğıt İşçileri/Geri Dönüşüm İşçileri Derneği, resmi Twitter hesabınlarından yaptığı duyuruda, "Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş yıllardır kentlerimizde çalışan, çalıştıkları kabul edilmeyen, vergi alınan fakat iş tanımına gelince yok sayılan "atık kâğıt işçilerini", bugün resmi olarak tanımış ve kayıtlarını yaptığımız 800 aileye nakdî yardımda bulunmuştur" açıklamasını yaptı. 

T24'te yer alan habere göre, yapılan açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

"Mansur başkanın yapmış olduğu sadece rutin bir nakit yardımı değil, yasalarca varlığı kabul edilmeyen esasında bir iş alanı olan kâğıt toplayıcılığının da bu şekilde tanınmasıdır. Bu, geçmişten günümüze Türkiye'de bir ilktir! İlki başaran da Ankara BB'si ve Mansur başkandır!

Ankara'da virüsten kaynaklı kâğıt toplama faaliyeti yapılamadığı sürece de Ankara BB'si diğer meslek gruplarına yaptığı destekler gibi, atık kâğıt İşçilerine de maddi ve günlük iaşe desteğine düzenli olarak Zabıta Daire Başkanlığı ve ilgili Zabıta Müdürlüğü ile devam edecektir.

Bugüne kadar da toplam: 84.960 iaşe ve binlerce erzak, Atık kâğıt İşçilerine ve ailelerine sorunsuz dağıtılmıştır. Bir elin verdiğini diğer el görmesin kavlinin vücut bulmuş halidir. Ayrıca sessiz/sedasız ve gösterişsiz bir "Halkçı Belediyecilik" örneğidir Ankara'da olanlar.

Bu anlamda yapılan ve devam eden her şey için emeği geçen herkese, Ankara BB çalışanlarına, Zabıta Daire Başkanlığına ve Sayın Başkanımıza, Ankara sokaklarının emekçileri olan Atık kâğıt İşçilerini resmi olarak tanıdığı için çok teşekkür ederiz. Saygılarımızla..."

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 22 Mart'ta Koronavirüs tedbirleri kapsamında kâğıt toplayıcılığı yapmayı yasaklamış, işçilere Barınma Evi’nde konaklama imkânı ve gıda temini sağlanacağını açıklamıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • doğru16 Nisan 2020 10:16

    son dönemin en başarılı siyasetçisi ağzı laf yapmıyor icraat yapıyor...

  • Fhr16 Nisan 2020 09:10

    Hükümet 1100 TL yardım yapınca havaya hopluyorsunuz bu haberide hiç bir detay vermediği halde kaç para verdin ne verdin belli değil öve öve bitiremiyorsunuz ,hiç aklınıza gelmiyordur böyle sorular

  • Türkoğlutürk 16 Nisan 2020 06:45

    Senin hakkın ödenmez başkanım. Bu arada melihi yargılayamamaların nedeni konuşmaya kalkması. Dimi ortakların isimlerini söylemene gerek yok. Geçen seçimde anladım. Dimi otuzbir.

  • semi16 Nisan 2020 06:12

    SEN ADAMSIN BUYUK BASKAN 

  • Asi DOGA15 Nisan 2020 23:27

    Helal olsun yolun açık başarılar diliyorum.

  • fatih istanbul15 Nisan 2020 23:24

    HİÇ BİR İŞE YARAMAYAN HEYKELE PUTLARA YÜAZ MİLYONLAR VEREN  İŞÇİYE HAKKI OLANI VERMİŞ  ONUDA VERMEYİP  BİR  İKİ  HEYKEL DİKSEYDİ  ONA  OY VEREN  SEÇMENLER  SEVİNİRDİ .

  • oğuz16 Nisan 2020 12:53

    türkoğlutürk sen adını sana layık olmayan lakabını kullanma bence sen putoğluput olarak gel aramıza (6) 

  • komik16 Nisan 2020 08:39

    Oğlun fatih istanbul kadarsa,,,, bu cümlenin sonunu biliyorsundur heralde. Biz temenni ve dualarımızı yalnızca ALLAH'a yaparız ondan diler ondan isteriz...

  • Türkoğlutürk 16 Nisan 2020 06:47

    Oğlum biz heykele sanat deriz. Ama önünde şeker dağıtıp ona başımızı sürüp, ondan medet ummayız. Ha siz çaput ta bağlarsınız, dilektede bulunursunuz. Aradaki fark bu.

  • Vanlı Ali15 Nisan 2020 23:10

    Varol Başkan * Yakından samimiyetle takip ediyoruz.