E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemManisa'daki zehirlenme vakası Kıbrıs'taki askerlere de sıçradı---

Manisa'daki zehirlenme vakası Kıbrıs'taki askerlere de sıçradı

Manisa'daki zehirlenme vakası Kıbrıs'taki askerlere de sıçradı
18 Haziran 2017 - 09:25 borsagundem.com

Manisa 1’inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı’nda başlayan ve enfeksiyonun neden olduğu ileri sürülen salgın, KKTC’deki birliklerde de görüldü

Manisa’da 6 bin acemi erin eğitim aldığı 1’inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı’nda gıda zehirlenmesi şüphesiyle 1200’ün üzerinde asker hastanelere kaldırılırken, bir asker şehit olmuştu. Önceki akşam mide bulantısı ve kusma şikâyetiyle revire başvuran 85 askerden 69’u hastaneye kaldırıldı. Tedavilerinin ardından dün taburcu edilen askerler birliklerine katılırken, benzer bir durum da KKTC’deki 28. Mekanize Piyade Tümeni’nde yaşandı.

KKTC’deki askerlerin rahatsızlanması, acemi birliği görevini Manisa’da tamamlayan 97/2 tertip askerlerin, usta birliği için adaya gelmesiyle başladı.

35 asker, “gribal enfeksiyon, halsizlik, baş ağrısı, kusma ve yüksek ateş” şikâyetiyle Lefkoşa’daki hastanelere kaldırıldı. Tedavisi süren askerlerden O.E.’nin durumu ağır.

Hürriyet’in ulaştığı “teşhis raporlarında” da bulaşıcı enfeksiyon ibaresinin yer alması dikkat çekti.

Hastaneye kaldırılan askerler, salgının Manisa’dan askerlerin gelmesiyle başladığını iddia etti ve “Komutanlarımız bulaşıcı enfeksiyon var, herkes dikkat etsin uyarısı yaptı” dediler. Manisa ve KKTC’de askerlerin aynı şekilde rahatsızlanarak hastaneye kaldırılması sonrası inceleme başlatıldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • bir yorum18 Haziran 2017 10:57

    Yemek firması kesinlikle incelenmeli çünkü bu zehirlenmelerde bir bit yeniği olduğu açık.Acilen yemek şirketi değiştirilmeli burada hayatlar söz konusu.Daha önce de olmuştu.Yemek firmasını neden değiştirmediler.

  • zihni siner18 Haziran 2017 10:50

    aynı hastalığı aile fertlerimiz sırayla yaşadık. 24 saat kalkmadan yattım. kusma,bulantı,ishal. ates vs bişi yok. ben bulaşıcı enfeksiyon oldugunu düşünüyorum. zaten acillere bi bakın farkına varırsınız. herkeste aynı şikayet. geçmiş olsun. şifa bulsunlar inş

  • Cego18 Haziran 2017 10:06

    Bu olay fetönün diyarı Manisa da olmuştur. Ne ayak. Hemde üstüste.

  • Emekci18 Haziran 2017 10:06

    Zehirli yemekleri yapan firmanin adi ROTA. Ama bu sirketi koruyorlar, haklarinda and cikan tum haberleri sansurluyorlar

  • Utanç 18 Haziran 2017 09:36

    Kim bunun sorumlusu??!!! İsini ihmal eden varsa ceza almalı, sistemde boşluk varsa tedbir alınmalı. Devlete emanet edilmiş kuzular zehirlenmemeli. Utanç duyuyorum!!!