E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisPiyasa dolandırıcısı Fevzi Şahin Ral Yatırım Holding operasyonu---

Piyasa dolandırıcısı Fevzi Şahin Ral Yatırım Holding operasyonu

Piyasa dolandırıcısı Fevzi Şahin Ral Yatırım Holding operasyonu
27 Mayıs 2020 - 08:15 borsagundem.com

Sermaye artırımı onaylanırsa paranın patronların cebine gideceği biliniyor. Hisselerdeki operasyonu ise manipülatör Fevzi Şahin’in yöneteceği söyleniyor

BORSAGUNDEM.COM
Yakın zamanda sermaye azaltımı ve artırımı yaparak özsermayesini artıya çıkaran,Ral Yatırım Holding yüzde 200 oranında bedelli sermaye artırım kararı aldı. İsmi sık sık manipülatif fiyat hareketleri ve manipülatörlerle anılan Ral Yatırım Holding, hisseleri sert fiyat hareketlerine devam etti ve ardından yeni tedbir ve yasaklar geldi. Defter değeri 1 lira olan hisseler 14 liraya yükseldi, fiyat kazanç oranı (F/K) 1000’i geçti. Yani Ral Yatırım Holding hissesi olan yatırımcı şirketin karından alacağı payla yatırımını ancak bin yılda amorti edebilir. Borsanın lokomotif şirketlerinden Garanti Bankası’nın F/K’sı 5, ASELSAN’ın ise 10. Rakamlar arasındaki farkı artık siz kıyaslayın…

SIK SIK TEDBİR, CEZA VE YASAK GETİRİLİYOR

Peki son dönemin en sıkıntılı iş kollarından inşaat sektöründe faaliyet gösteren Ral Yatırım Holding hisseleri neden yükseliyor?
Olağandışı fiyat ve miktar hareketleri nedeniyle SPK’nın sık sık ‘piyasa dolandırıcılığı tedbirleri’ getirmesine rağmen hisselerde sert hareketler sürüyor. Nisan ayında SPK, Ral Yatırım Holding hisselerindeki işlemleri nedeniyle 4 kişiye toplamda 1 milyon 427 bin 611 lira idari para cezası uygulanacağını duyurdu. Ardından hisseler daha sert fiyat hareketlerine sahne oldu.
21 Mayıs’ta ise Borsa İstanbul, payının piyasasında emir ve işlemleri nedeniyle Tahsin Ersoy isimli yatırımcı hakkında 3 ay süreyle mevcut açığa satış ve kredili işlem yasağı, brüt takas ve internetten emir iletilmesinin kısıtlanması önleyici tedbirleri uygulama kararı aldı. Ral Yatırım Holding için de 1 ay süreyle benzer yasaklar devreye alındı. Sadece son bir yıla bakıldığında bile hissede çok sayıda tedbir, yasak ve ceza uygulandığı görülebiliyor.

FEVZİ ŞAHİN HESAP AYARLAMAK İÇİN HAREKETE GEÇMİŞ

Sermaye artırımı kararı sonrası hissede manipülasyon suçundan defalarca hapis cezası yiyen piyasa dolandırıcısı Fevzi Şahin isimi yeniden ön plana çıkmaya başladı. Şahin’in, bedelli sermaye artırımı sürecinde hisselerde operasyonu yönetmek için hesapları ayarlamaya başladığı ve çok sayıda isimle temasa geçtiği söyleniyor. Şahin, Ral Yatırım Holding olmadan önceden isimi Bisaş Tekstil olan şirketi uzun yıllardır takip ediyor. Bu hisselerde yaptığı işlemlerden sonra yargılanıp ceza alan Fevzi Şahin’in ismiyle kurulan bazı şirketlerde gizli ortak olduğu söyleniyor.

MANİPÜLATÖR FEVZİ ŞAHİN ORTAKLARINDAN BİRİ

Ral Yatırım Holding’in ortaklarının hissedar olduğu Academi Eğitim Kurumları Anonim Şirketi’nin ortaklarından birisi de Fevzi Şahin. Hakkında çok sayıda manipülasyon davası bulunan, hapis cezasına çarptırılan Fevzi Şahin’in sahibi olduğu, A7 Yapı Yatırım İnşaat Otomotiv Madencilik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, eğitim işine girmek için kurulmuş şirketin en büyük ortaklarından biri.
Sermaye artırımıyla satın alınmak istenilen Yapı Mühendislik ile Fevzi Şahin’in ortağı olduğu Academi Eğitim Kurumları Anonim Şirketi arasında parasal ilişkilerin olduğu biliniyor.

SERMAYE ARTIRIMINDAN GELECEK HİSSELER NE OLACAK?

Halka açık şirketin kasasındaki parayı ortakların başka şirketi olan Ral Yapı Mühendislik’e aktarıldığı bağımsız denetim raporlarında yazıyor. Halka açık şirketin parasını geri ödemek yerine yeniden değerlemeyle fiyatı şişirilen şirket Yatırım Holding’e satılıyor. Sermaye artırımından gelecek paranın neredeyse tamamına yakın bir kısmı 37 milyon lira patronların cebine aktarılmak isteniyor. Peki bedelli sermaye artırımından gelecek hisseler borsada satılacak mı?
Bu noktada sermaye artırımının başarıyla tamamlanması için manipülatör Fevzi Şahin’in devreye gireceği öne sürülüyor. Şahin’in hazırlıklara başladığı şehir dışındaki bazı ekiplerle temasa geçerek ‘hazırlıklı olan’ mesajı verdiği kulislerde konuşuluyor.

OPERASYONUN İKİNCİ AYAĞINI MANİPÜLATÖR FEVZİ ŞAHİN YÖNETECEK

Eğer sermaye artırımına onay verilirse yeni pay hakları 15 gün süreyle kullandırılacak, rüçhanları kullanmayanların payları ise borsa Birincil Piyasa’da satılacak. Bedelli sermaye artırımının normal bir halka arzdan farkı yok. Sermaye artırımından gelecek paranın önemli bir kısmı girdiği gibi patronların cebine gidecek ama ortaya çıkan hisseler ne olacak?
Fevzi Şahin’in sermaye artırımıyla ortaya çıkacak 42 milyon adet yeni hisse üzerinde söz hakkı sahibi olacağı ve operasyonun borsa ayağını yöneteceği iddia ediliyor.

Halka açık şirkette “Bu kadar da olmaz” dedirten hesap oyunları

 

Manipülatör Fevzi Şahin’e hapis cezası

 

Borsanın kara para üçgeni

 

Yine Yatırım Holding, yine yasak ve tedbir

 

SPK'dan Yatırım Holding işlemlerine ağır para cezası

 

Yatırım Holding’de piyasa dolandırıcılığı tedbirleri

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 154,80
En Yüksek: 155,70
En Düşük: 148,20
Değişim 0,72 %
FK: 23,37
PD / DD: 14,57
İşlem Hacmi 57.461.404
Toplam Adet: 377.220
Ağırlıklı Ort.: 151,76
YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • İSTANBUL 28 Mayıs 2020 23:43

    Biri Hasan Meşe TUKAS pazarlıyor diyor kardeşim adam hareket olabilir demiş tavanda herkese satın satmayan bana laf söylemesin demiş herkeste para kazanmış bunu görmüş okumuş. Ayıptır artık ya meydan boş sandınız herhalde herkes sallayıp duruyor. Ayrıca bu habere bakıyorum yazdığınıza bakıyorum.

  • Yakup28 Mayıs 2020 22:02

    Borsa, spekülatör, uyuşturucu, dolandırıcı, bedelli,..... Efendiler oralarda savcı varmı

  • Vatanperver28 Mayıs 2020 21:50

    Herkez borsayı artık iyi takip ediyor. Alır satar ral da hissesi olmayanın konuşmaması lazım herkezde bir borsa uzmanlığı var turkiyede her dalda olduğumuz gibi.

  • milas28 Mayıs 2020 19:04

    bide tukas. bakin HASAN MESE tarafindan pazarlanuyor

  • Hasan28 Mayıs 2020 16:33

    Hiç bir zaman bu tür hisse almadım bist 30 dan şaş a

  • ısparta zibidi28 Mayıs 2020 15:26

    bizim paralar eroin tacirlerine gidiyor

  • vatandaş28 Mayıs 2020 12:35

    borsada manipule yapmayı ögrenmiş aç kalmaz.

  • mecit merden28 Mayıs 2020 12:02

    Bu ülkede yapaın.yanina.kar kaliyor hesap allaha havele ediliyor ve sonucmu allaha belasini verecek toplum.cahill inasnlarmiz %99 eytimsiz. Sonucmu ortada gelir bunu kimi ahlakiz şerfsiz puslikler milleti perişan.edr gecen reysas gmyoda yaşanan.elin hintlisi inegi kendilerine allah secen.toplum.gelin bizm.milletimiz.inek gibi sağdi giti 7 millyon getir 60 gunde 34 milliyon dollara gotur iyi para amma inek.olana..bizim toplum.sağlamaya haziriz

  • Ahmet28 Mayıs 2020 14:38

    Doğru tespit Mecit Hintli kendi ineklerine tapıyor fakat bizim ineklere tapmamislar rahmetli Aziz Nesin yıllar önce söylemiş ne söyledi acaba.

  • Pala28 Mayıs 2020 08:58

    Af çıktı, suçlular dışarda

  • Gerçek28 Mayıs 2020 08:42

    Talep olmazsa kimseye satamaz,yabancı fonlara bu fiyattan mal satabilirmi? Asla peki kime satar cevap tabi ki kolay para peşinde koşan uçana kaçana binmeye bayılan Ky denilen gruba,sonuç? Ağlama duvarı,ağıtlar SPK nerede efendim soyulduk amaaaa tersi olduğunda helal çok yaşa Krall vs vs havada uçar.