E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisManipülasyon yapan trader yakalandı---

Manipülasyon yapan trader yakalandı

Manipülasyon yapan trader yakalandı
26 Kasım 2013 - 06:58 borsagundem.com

Vadeli işlem piyasalarında petrol kontratları üzerinde yapılan işlemler nedeniyle bir kişi ve kuruma ceza verildi

CFTC petrolde manipülasyon yaptığı gerekçesi ile bir trader ve kurumuna yasak getirdi. ABD'de Emtia Piyasaları Vadeli İşlemler Komisyonu CFTC, bir kişi ve kuruma işlem yasağı getirdi ve ham petrol fiyatlarında manipülasyona gitmek suçlaması ile 400 bin dolar ceza verdi. CFTC tarafından yapılan açıklamda Daniel Shak ve SHK Management LLC'nin ham petrol piyasalarında işlem yapmasının kalıcı olarak yasaklandığı, Shak ve SHK'nin ayrıca büyük emtia piyasalarında bazı ürün türlerinde işlem gününün son 2 dakikasında yani fiyat sabitlemelerinin gerçekleştiği sırada işlem yapmasının da yasaklandığı ifade edildi. CFTC'nin açıklamasında Shak ve firmasının 2008 yılında Batı Teksas türü petrolde bir işlem gününün kapanış dakikalarında tek yönlü olarak yüklü miktarda işlemler yaptığı ve böylece sabitleme fiyatlarını etkilemeye çalıştığı belirtildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • serkan29 Kasım 2013 23:51

    yahu hacimsiz kağıtlara çok kazanıcam diye açgözlülükle girerseniz sonu böyle olur, manupülasyonda olur herşey olur, aza tamah edin bis 100 harici kağıda girmeyin, hem canınız yanmasın hem çok kazanın...

  • Cem28 Kasım 2013 20:22

    Bakab hissesini 4 yıl once 2.45 den aldık hala aynı fiyatta...patronu manipülasyon nedeniyle gözaltına alındı...al sat yapıyor para kazanıyor.kucuk yatırımcının ise anası ağlıyorrrr.

  • ne fark eder26 Kasım 2013 23:49

    herkes kendi çıkarlarını düşündüğü için türkiyede böyle şeyler olması çok normal degilmi sizcede

  • banu c.26 Kasım 2013 19:12

    Maliyenin ve masak'ın ARENA bilgisayarda ÇAĞRIDAN KAÇIŞTA ÇEVİRDİĞİ OYUNLARI ortaya çıkarması lazım. Ayrıca çağrı yapılıncaya kadar ARENA'nın oy hakları dondurulmalı. SPK VE MALİYE LÜTFEN GÖREVE...

  • ccc26 Kasım 2013 13:51

    bizim piyasalar manüpilasyonla gidiyor,manüpilasyon ve insider öyle kanıksanmış ki olmazsa tuhaf oluyor,gayet doğal görülüp*biliniyor.

  • Borsacı26 Kasım 2013 10:59

    Heryerde bu işler var. Önemli olan piyasayı bozucu olmasın. 1 lot luk sürekli alımlar oluyor bizde de. O an endekse belki 1-2 puan etki ediyordur. 1 dakika sonra başkası da 1 lot satıyor zaten.

  • ali uzun26 Kasım 2013 10:35

    demekki oradada oluyormuş.ama 1 farkla.yakalanıyorlar.bizde ise serbest...yap yapabildiğn kadar..soy soyabildiğn kadar..