E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaManipülasyon soruşturması geliyor---

Manipülasyon soruşturması geliyor

Manipülasyon soruşturması geliyor
12 Ekim 2013 - 07:33 borsagundem.com

ABD Adalet Bakanlığı günlük 5.3 trilyon dolar işlem hacmi olan döviz piyasasında manipülasyon iddialarını soruştuma kapsamına alacak

ABD Adalet Bakanlığı, günlük 5.3 trilyon dolar işlem hacmi olan döviz piyasasındaki olası manipülasyon iddialarını araştırmak için cezai kovuşturma başlattı.

Konuya ilişkin bilgisi olan ancak adını gizlilik sebebiyle vermeyen bir kaynak, Libor manipülasyonu iddialarına da bakan FBI'ın döviz piyasası soruşturmalarının henüz ilk safhalarında olduğunu söyledi.

ABD'nin soruşmaları, İngiltere Finansal İdari Otoritesi'nin (FCA) Haziran'da kurlardaki olası manipülasyonları incelediğini söylemesinin ardından geldi. O ay, bankalardaki aracıların gösterge döviz kurlarını değiştirmek için hızlı mesaj ve müşterilerin emri vasıtasıyla bilgileri bir havuza topladığı iddiası ortaya atılmıştı. Regülatörler, petrolden, faiz oranlarına, merkezi görevledeki şirketlerin finansal göstergeleri kötüye kullandığı iddialarını inceliyor.

İsviçreli regülatörler geçtğimiz hafta, dünya genelinde birçok bankayı kapsayabilecek olmasından ötürü birçok ülkedeki yetkililer ile işbirliği yaptıklarını söyledi.

Haberi veren kaynak, ABD'deki döviz piyasası soruşturmalarında hangi bankaların izlenmede olabileceğini söyledi. ABD Adalet Bakanlığı sözcülerinden Peter Carr, soruşturmalara ilişkin açıklamada bulunmayı reddetti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • deniz 13 Ekim 2013 00:28

    ya sizde kendini ispatlamamis hisseyi almayin

  • Byk12 Ekim 2013 21:29

    SPK ve BIST yönetimi borsada işlem görmeye başlayan şirketlerine fiyatına karışmıyor. Asil çelik 250 Tl den işlem görmeye başladı.şimdiki fiyatı 3.90 TL. sorumlu yok...

  • başlığı görünce ümitlenmiştim.12 Ekim 2013 13:38

    bende ülkemizde manipülasyon çetelrine soruşturma başlatıldı, tutuklama başladı sanmıştım. gerçekten ülkemizdeki sermaye piyasaları terörüne kim ne zaman el koyacak?. taban-taban-taban.. 3 kuruşluk şirketlerin katekulli yolu ile 100 kuruştan değerleme yaptırılıp birleştirilmesi gibi hilelere kim ne zaman dur diyecek?

  • onur haktan12 Ekim 2013 12:55

    bizdede tekfene yapılmalı.2 sandalye 1 masadan oluşan şirketçikler uçarken bu devi indirdiler aşşağıya.