E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisManipülasyon davasında şok karar---

Manipülasyon davasında şok karar

Manipülasyon davasında şok karar
08 Nisan 2015 - 07:08 borsagundem.com

Yargıtay tarihi bir karara imza atarak borsa manipülasyon davasını bozarak mahkemeye iade etti. Yargılama yeniden yapılacak

Yargıtay, Viking Kağıt ve Selüloz hisselerinde gerçekleştirilen işlemlerle ilgili yapılan yargılamada sanıkların lehine verilen beraat kararı bozarak dosyayı mahkemeye iade etti. Mahkemenin lehte verdiği kararın bozulması borsa çevrelerinde şok etkisi yarattı. 6. Asliye Ceza Mahkemesi’ne gelen dosya yeniden bilirkişiye gönderildi.

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nce, “borsada manipülasyon yapıldığı” iddiaları üzerine, İstanbul, İzmir, Ankara ve Antalya'da başlatılan operasyonda içlerinde çok sayıda yasaklı spekülatör, borsa çalışanı ve şirket yöneticisinin bulunduğu isimler, "Manipülasyon yapmak için çete oluşturmak" suçlamasıyla gözaltına alınmıştı.
Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) da 2010 yılında Viking Kağıt ve Selüloz hisse senedinde 2-23 Ocak 2008 döneminde gerçekleşen işlemlerin incelenmesi sonucunda tanımlanan suçun unsurlarını içeren fiilleri nedeniyle, Bekir Sani Karayal, Akın Şapçı, Çetin Soysal, Serkan Kamil Kıralıoğu, Engin Kıralıoğlu, Faruk Memiş, Özgecan Fırıldak, Şahin Deniz ve Ercan İbrahim İşal hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunmuştu. Açılan dava sonucunda yargılama sanıklar lehine sonuçlanmış ve karar SPK tarafından Yargıtay’a taşınmıştı. Dosyanın Yargıtay’dan dönmesi SPK’nın büyük başarısı olarak yorumlanıyor.

CHP’Lİ ÇETİN SOYSAL DA YENİDEN YARGILANACAK
 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) eski İstanbul Milletvekili olan Çetin Soysal’ın ismi de iade edilen dosya içerisinde yer alıyor.
Soysal’ın suç işlemek amacıyla kurulan çete kapsamına sokulan grup ile birlikte hareket ettiği ve borsada yapılan manipülatif hareketlerde bulunduğu ortaya çıkmıştı. Polis tarafından yapılan 1.5 yıllık teknik takip sonucundan Soysal’ın da grup üyeleri ile yaptığı telefon görüşleri kayıt altına alınmıştı.
Konuşmalarda Soysal’ın grup ile birlikte hareket ettiğini belirten tapeler de yer alıyor.
 
ARTIK AF YOK! REKOR HAPİS VE PARA CEZASI YAĞIYOR
 
Borsa tarihinin en yüksek hapis ve para cezasıyla sonuçlanan manipülasyon davası bundan sonra görülecek davalar açısından büyük önem taşıyor.  Bilindiği gibi geçtiğimiz ay sonuçlanan İstanbul 55. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen 2012/172 esas numaralı yargılama dosyasının kararında 39 kişiye 2’şer yıl 6’şar ay hapis cezası ve 8.3’er milyon lira para cezası kesilmişti. Şimdi gözler 6. Asliye Ceza Mahkemesi’nin yeniden yargılama sonucu vereceği karar çevrildi.  

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (26)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • broker 03 Mayıs 2015 18:18

    Bu 3 adamın 3 yıl içerisinde hiç birşeyi kalmayacak hepsi hapisde olacak

  • keresteci18 Nisan 2015 13:19

    oyunlar hep aynı şimdide tucelikde işlem basladı patron malın hepsını topladı şimdi yaver seyhan ve kemal le tahta yapıyor bu işlemlere artık dur demek lazım spk goreve tucelık sonuda erico gıbı olacak küçük ytırımcı korkuyor bızı kım koruyacak

  • The Bank 16 Nisan 2015 18:56

    İpek yolu üstündeki KERVANSARAY da yatırımcının elindekini varlığı kapma operasyonda pasta çok buyuk, Ve sistem içindeki paydaşları güçlü olduğu için hersey görmezden gelniyor. Fikir babası Piyasayı dolandırma uzmanı profesörü, organizatör Tilki ve tahtacı daltonların kordineli çalışması ve güçlü bağlantıları mevzuatın uygulanmasını hukuğu hepsini etkinsizleştirmiş. İş bilenin kılıç kuşananındır. Adamalar güçlü ve herseyn çok üstünde görünüyorlar. Kimse onlara birsey yapamaz.

  • Albay16 Nisan 2015 18:45

    Guzel bir icra. Ama nedense KERVN da borsada olabilecek her türlü yatırımcı soyma yatırımcı sirkeleme hareketleri olmuş bugune kadar ve olmayada devam edyor ama nedense bunlara karşı bir işlem hç yapılmıyor. çok ciddi siyasi brokratik ve hukuk korumaları altındalar mı acabba?

  • misafir 216 Nisan 2015 17:54

    aynı kişilerin çete den yargılandıkları dava bitti beraat ettiler temyize bile gitmedi karar kesinleşti onuda yazsana

  • Adım16 Nisan 2015 17:37

    Bu SPK Goldaş ta küçük yatırımcıyı üzmez.

  • goldsmaduruyuz16 Nisan 2015 17:15

    golds sahipleri hasan ve sedet yalınkaya ky golds yatırımcısını madur etmiştir spk incelemelerinde ve kararlarında organize dolandırıcılık yapıldığı ortaya çıkmıştır neden derhal bu dolandırıcılarda göz altına alınıp içeri atılmıyor böylemi yeni türkiye olacağız gücü veren biz dolandırılan madur edilen itilen kakılan yine biz bu böyle olmaz

  • Murat b10 Nisan 2015 09:28

    Clkho ve Artog , yatırım yaptığımı sandım ama dolandırıldım, bunlardanda hesap sorulsun , sorumlular özel yatlarıyla gezmeye devam ediyor bizlerse ekmegew muhtaç olduk nerde hak hukuk adalet.

  • Champ10 Nisan 2015 01:22

    Kim ne derse dedim yatırımcı söğüşlemede borsada açık arayla şampiyon kervan, şimdiden yeni icraatlar peşindeşer

  • Koray10 Nisan 2015 01:13

    Kervansaray da neden her şey görmezden geliniyor. Borsa tarihinin en uç sayısızca işlemi yapıldı

  • Emekli borsacı09 Nisan 2015 23:44

    Borsa tarihinin en büyük manipülasyonu son yıllarda halka açılan şirketlerde olmuştur.halka açılan şirketlerin bir bölümü Batmış bir bölümü iflas kararı almıştır.şimdi bunları halka açan izin veren izahnamesini hazırlayıp onaylayanlar yargılanmalıdır.peki burda yolsuzluk ne kadarmış inanın tam bir milyar dolar

  • Murat 09 Nisan 2015 21:44

    Artog clkho kervn erico.... Unutturmayacağız...

  • ankara09 Nisan 2015 17:50

    kervansaray holdinğ patronun ve zeynep inşallah enkisa yarın yargılanırlar.onbinlerin hergün 7/24 bedduasın alıyorlar yargılayacak haim hayır dua alır.

  • Reality09 Nisan 2015 10:01

    Alyağ da 1.40 lardan boşaltana adar onlarca beklenti oluşturan haber bildirim. Boşaltma tamamlanınca aniden beklenti oluşturan bildrim falan bitti, sadece kötü bilançolar gelmeye bladı Şimdi 0.70 lerden topluyorlar. toplama bitsin tekrar olumlu bildrimler başlar.

  • naci08 Nisan 2015 19:21

    iş yargılamaya gelirse borsayı paramparça yapanlar yargılanmıcakmı milletin haksız yere parasını alanlar dışarda sefa sürüyor

  • tv08 Nisan 2015 17:16

    ran lojistigin sahibi ramizbenlidende hesap sorulsun yaptıkları yanlarına kalmasın

  • GOLDAŞ ADALETİ08 Nisan 2015 16:14

    Goldaş'ın patronları Yalınkayalardanda hesap sorulsun.Arkalarında binlerce mağdur bıraktılar.Ses yok....

  • CHP li vekille iş yaparsan08 Nisan 2015 15:12

    Yargıtay öper :) ak partiye geçin sıkıntı yok Mübareklere. Sor bak :)

  • KARTALY32308 Nisan 2015 11:44

    BEN BUTÜR UYGULAMALARA MAĞRUZ KALMIŞ OLSAN YASALAR GEREĞİ HAPIS VE PARA CEZASINDAN SONRA EN AZILI BORSAÇI BEN OLURUM.....

  • ütopya..08 Nisan 2015 11:39

    ütopya da da savcılık kararı hatalı. sahte rapor düzenletilip karar verildi. Adalet Bakanlığından dönecek. Borsada yatırımcıyı zarar uğratan dolandıran herkes ceza almalı. yasaların maddeleri işlesin.

  • Yeşil08 Nisan 2015 11:01

    Goldaş için verilecek son karar neyin ne kadar gerçekten değiştiğine örnek olacaktır.Gelişmeler olumlu SPK güven veriyor.

  • Yanlis08 Nisan 2015 10:36

    Chp li Soysal var diye geri donmus karar. Bu da politikanin nasil yargiyi politize edip bozdugunun en iyi ornegi.

  • HAKKI08 Nisan 2015 10:20

    FAİK ULUTAŞ da MEMSA da yaptığı haksız işlemlerinden dolayı yargılanırmı.

  • Vatansever08 Nisan 2015 10:13

    Bunlarin hicbiri ceza almaz ve aklanirlar,Bu ulkede paran varisa ne yapsan haklisin ve sirtin sivazlanir aynen goldasda oldigu gibi

  • halil08 Nisan 2015 09:20

    siyasi birkarar. Çetin Soysal ın olduğu için chp ye karşı bir atak.. Yargıtay ın tamamen siyasi bir karar verdiğini düşünüyorum..

  • Denetim08 Nisan 2015 08:59

    Mali piyasanın güvene kavuşması için , borsada organize işler yapanları ve şirket yöneticileri , mali denetim firmaları ve sahtekarlık yapanları gözden kaçırmayın...