E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporMancini'ye rekor para---

Mancini'ye rekor para

Mancini'ye rekor para
15 Kasım 2014 - 03:24 borsagundem.com

Inter, Roberto Mancini için 21 milyon euroyu gözden çıkardı. Mazzari'ye verilecek paralarla birlikte toplam maliyet tavan yaptı

İtalyan devi Inter'in yeni teknik direktörü olan Roberto Mancini'nin mavi-siyahlı kulübe maliyeti belli oldu. Onur Dinçer'in Skorer'deki haberine göre Inter'in sahibi ve başkanı, Endonezyalı işadamı Erick Thohir'in deneyimli teknik adam için adeta bir serveti gözden çıkardığı belirlendi.

Mancini ile 2.5 yıllığına anlaşıldı. 2017'e dek geçerli sözleşme gereğince Roberto Mancini bu sezonun kalan bölümü için 2.6 milyon euro alacak. 50 yaşındaki çalıştırıcı, sonraki iki sezon için ise, sezon başına 4 milyon euro ücret alacak ve Serie A'nın en yüksek ücretli teknik adamı olacak.

Roberto Mancini böylece son olarak görev yaptığı Galatasaray'daki ücretini de korudu. İtalyan teknik adamın 2013-14 sezonu için sarı-kırmızılılardaki yıllık ücreti 3.5 milyon euro sonraki çalışmadığı sezonlar için de sezonluk 4.5 milyon euroydu.

Mancini'nin Inter'e tek maliyeti kendi ücretleri de olmayacak. Yeni hocanın açıklanan ücretinin sadece net para olduğu, buna primler ve bonusların da ekleneceği, yardımcılarıyla birlikte toplam maliyetin üç yıllık 21 milyon euro olacağı belirtildi. Inter ile 2016 sonuna dek kontratı bulunan Mazzari ve teknik ekibine de fesihten doğan yaklaşık 14 milyon euro ödeneceği ve böylece Mancini operasyonunun 35 milyon euroya patlayacağı ifade edildi.

YENİDEN GÜÇLÜ İNTER

Inter Başkanı Thohir resmi siteden yaptığı açıklamada "Roberto Mancini ile tekrar Avrupa'nın üst düzey kulüpleri arasında adımızı yazdıracağımıza inanıyorum. Onun uluslararası başarısı ve başarıya açlığı takımı bir üst seviyeye taşıyacak" ifadelerini kullandı. Mancini de ilk değerlendirmesinde, "Tekrar Inter taraftarıyla kucaklaşmak çok güzel bir duygu. Bu yüzden büyük bir heyecan içersindeyim" dedi.

UEFA TEHLİKESİ KAPIDA

UEFA'nın Finansal Fair Play uygulaması çerçevesinde, içlerinde Beşiktaş'ın da bulunduğu kulüplerle birlikte soruşturma kapsamında bulunan Inter'in bu transfer hamlesi oldukça riskli bulundu. FFP'yi ihlal eden İtalyan devinin bu transfer harcamalarından sonra büyük bir tehlike altında olduğu yorumları yapıldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)