E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemManchester City uçağı ile teröre silah---

Manchester City uçağı ile teröre silah

Manchester City uçağı ile teröre silah
06 Mayıs 2020 - 10:15 borsagundem.com

BAE, Hafter'e İngiliz futbol kulübü Manchester City'nin logosunu taşıyan uçakla mühimmat sevk ediyor. Mühimmatın uçağa yüklendiği ana ilişkin kayıtlar çıktı. Fotoğraflarda Sudanlı paralı milisler de görülüyor

Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) Libya'da terör örgütü lideri Hafter'e destek amacıyla, İngiliz futbol kulübü Manchester City'nin logosunu taşıyan uçakla gerçekleştirdiği havayolu desteğine ilişkin fotoğraflar sosyal medyada yayınlandı. Görüntülerde, Manchester City futbol kulübünün renklerini ve logosunu taşıyan bir yolcu uçağına Hafter'e verilecek mühimmatların yüklendiği görülüyor. Yine fotoğraflarda Sudanlı paralı milisler olduğu değerlendirilen kişilerin görüntülerine de yer verildi. 

BAE Savunma bakanı ve Abu Dabi Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed'in kardeşi Tahnun bin Zayed'in geçen hafta Sudan'ın başkenti Hartum'a 5 saat süren ziyareti sırasında Hafter'e yeni paralı askerler göndermek amacıyla görüşmeler yaptığı belirtilmişti. Tahnun bin Zayed'in, kardeşi Mansur bin Zayed'in sahibi olduğu, Manchester City futbol kulübünün logosunu taşıyan bir uçakla Hartum'a iniş yaptığı belirtilmişti. Hafter'e ulaşması amacıyla mühimmat yüklenen uçağın Zayed ailesine ait olduğu belirtiliyor. 

BAE yönetimi, Hafter'in Libya'da ağır darbe yemesi sonraında Sudan ve Çad'dan yeni paralı asker sevkiyatı için görüşmelere başladığı ve bu çerçevede Sudan'dan iki tugay milisin Hafter saflarına gönderildiği ortaya çıkmıştı. fotoğraflara ilişkin İngiliz hükümeti, İngiliz futbol federasyonu ve Manchester City kulübünden tepki gelmemesi dikkat çekti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kamil06 Mayıs 2020 17:43

    Hani BAE ye rest çekmiştik, Haddini bil , bilmezsen bildiririz,demiştik. Araplar hertürlü naneyi yiyorlar, etkili olmak lazım. Hafter'in kötü durumda olduğunu okumuştum.Sihalarımız bayağı işe yarıyormuş Libyada. Fransa bile şapka çıkarmıştı bu başarıya

  • Arif06 Mayıs 2020 13:12

    Hapishanede azılı gardiyanı öldürürsen sende ölürsün. Ama senden sonra o hapiste ni daha adaletsiz gardiyanda olmaz

  • ses 06 Mayıs 2020 10:31

    hepsinin a... um .çekilelim orda ,ne işimiz var.Arap kazığı yemekten hiç uslanmıyoruz bu dinciler yüzünde.Ne bok yerlerse yesinler.

  • ZIR ZOP HERİF06 Mayıs 2020 16:40

    ULAN MAL! yaptığın yoruma şu an kargalar gülüyor.

  • Vb06 Mayıs 2020 15:09

    Bunlara laiklik,modernlik,batı hayranlığı şeklinde öyle bı kazık sokulmuş ki, menfaatini savunmasını bile düşünemiyor batılı efendilerine tam itaat ve sadakat..... Faydası olacağını bilsem m.kamal'ın ne işi vardı Libya'da diye sorardım.... Faydası olmaz.... O zamanlar lgbt de yoktu ama şimdi destekliyorlar

  • İtsavar06 Mayıs 2020 11:50

    Bu dinciler sen dinsizmisin babası bol anladın sen Libya'da olmazsan birtane gemin Akdeniz'de yuzemez sizin gibi kuş beyinliler yüzünden yerimizde sayıyoruz hadi bı ise yaramiyosunuz bari havlamayin millet adam sansın kılıç artıkları sizi

  • Çakma okie06 Mayıs 2020 11:33

    Ulan mal bea nin ne işi var orda. Denyo sen milli menfaat ne biliyonmu. Okumuş cahil... Akdeniz için orada olmayalım!!!!

  • 3406 Mayıs 2020 11:08

    Bunun dinle alakasi yok guc savasi anlamiyormusun