E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriManas, işlem görmeye tavandan başladı---

Manas, işlem görmeye tavandan başladı

Manas, işlem görmeye tavandan başladı
27 Temmuz 2021 - 09:59 borsagundem.com

Yüzde yüz yerli sermaye ile kurulan Manas Enerji'nin 13-14 Temmuz arasında gerçekleşen talep toplama işleminde, toplam halka arz büyüklüğünün 2,58 katı talep geldi. Manas Enerji payları halka arz sonrası ilk açılışta tavandan işlem gördü.

Son dönemde özellikle yerel yönetimlerle gerçekleştirdiği projelerle dikkat çeken Manas, tamamı sermaye artırımı yoluyla gerçekleşen halka arzı yerli ve yabancı yatırımcıların yoğun ilgisiyle karşılaştı.

77.220.000 TL tutarında gerçekleşen halka arzda  toplamda 19.450 yatırımcıya dağıtım gerçekleştirildi. Manas payları 9.90 TL fiyatla halka arz edildi.

Enerji verimliliğin önemine vurgu yapan Borsa İstanbul Genel Müdürü Korkmaz Enes Ergün, “Bildiğiniz üzere her geçen gün artan enerji ihtiyacı nedeniyle, enerjiyi daha verimli kulanmak, hatta enerjinin üreticiden son tüketiciye ulaştırılmasını daha verimli hale getirmek, bir zorunluluk haline gelmiştir.Bu zorunluluğu yerine getirmek ancak, üretimden tüketime kadar enerjiyi daha hassas teknolojilerle kontrol etmekle mümkündür. Manas Enerji Yönetimi, geliştirdiği etkin sayaç teknolojileri, bu anlamda çok önemli bir fonksiyonu yerine getirmektedir.Bizim amacımız da, geleceği teknoloji ile şekillendiren şirketlerimizi, borsamız aracılığıyla halka arzlarla finansal olarak desteklemek. 2,5 kat fazla taleple ve yaklaşık 20.000 yatırımcının katıldığı başarılı bir halka arz süreci geçiren Manas Enerji Yönetimi bugünden itibaren borsamızda işlem görmeye başlıyor.  Bu başarılı halka arza emeği geçen katkı sunan herkesi şirket yönetici ve çalışanlarına, aracılık faaliyetinde bulunan Tera Yatırım’ın yetkililerine ve SPK ve Borsa İstanbul çalışanlarına ayrıca teşekkürlerimi sunarım” dedi

“Enerjinin Geleceği İçin Umutluyuz”

Halka arza gösterilen yoğun ilgi ve süreçle ilgili açıklamalar yapan Manas Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Reşat Görür, “Manas Enerjiye gösterilen bu ilgi enerjinin geleceği adına bizleri umutlandırıyor. Enerjinin verimli kullanılması adına 25 yıldır emek veriyoruz. Bir Türk şirketi olarak dünya çapında bir marka olma hedefimizi artık daha güçlü bir şekilde sürdürüyoruz. Yatırımcılarımızın bize olan güveniyle birlikte çalışmalarımızı hızlandırarak, hedeflerimizi en kısa sürede gerçekleştirmeyi planlıyoruz.” dedi.

17 Ülkeye Yerli ve Milli Yazılım

Manas; Elektronik, mekanik, elektromekanik, gömülü yazılım, yazılım Ar-Ge faaliyetleri, Elektronik üretim, elektromekanik montaj, test, kalibrasyon, muayene, savunma sanayi, elektrik sayaç üretimi, su sayaç üretimi, doğalgaz sayaç üretimi, ısı sayaç üretimi, sayaçların uzaktan haberleşme teknolojileri ile veri aktarımı, verilerin analizi ve enerji verimliliğine katkı sağlanması alanlarında faaliyet gösteren, sektöre yön veren sektörün öncü teknoloji firmalarından biridir.

Dünya’nın önde gelen markalarından Itron’un Türkiye distribütörlüğü, Aselsan’ın onaylı tedarikçiliği ve Ericsson’un NB IoT iş ortaklığı ile uluslararası çalışmalara imza atmış ve 17 ülkede yerli ve milli üretimlerini satarak ülkemize katma değer kazandırmıştır.

Şirket payları açılışta %10,0 değer kazanarak 10,89 TL ile tavan seviyesinden işlem gördü.

Borsa istanbul yurt dışını takip ediyor

İki hissede pay yapısı değişti

Yabancıların en fazla alım satım yaptığı hisseler

Sönmez Filament ve Dinamik Isı sorusu

Günün önemli şirket haberleri 27/07/2021

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 9,43
En Yüksek: 0,00
En Düşük: 0,00
Değişim -0,21 %
FK: 30,93
PD / DD: 5,28
İşlem Hacmi 11.166.136
Toplam Adet: 1.176.934
Ağırlıklı Ort.: 9,47
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)