E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiMalpass: Kovid-19 global bir resesyona yol açacak---

Malpass: Kovid-19 global bir resesyona yol açacak

Malpass: Kovid-19 global bir resesyona yol açacak
06 Nisan 2020 - 08:07 borsagundem.com

Dünya Bankası Başkanı Malpass, Kovid-19 salgınının büyük bir küresel resesyona sebep olacağını beklediklerini ve en çok da yoksul, savunmasız ülkelerin etkileneceğini söyledi

Dünya Bankası Başkanı David Malpass, Kovid-19 salgının yayılmasını azaltmak için geniş ve hızlı adımlar atıldığını, bankanın 65'ten fazla ülkede operasyonları olduğunu vurguladı.

Kovid-19'un global çapta bir resesyona yol açmasını beklediklerini belirten Malpass, en çok da gelişmekte olan ülkelerin olumsuz etkileneceğini söyledi. Malpass, gelişmekte olan ülkelerin salgına müdahale yeteneklerini geliştirmek, bu ülkelerin ekonomik ve sosyal toparlanma sürelerini kısaltmak için çalıştıklarını belirtti.

Yoksul ve savunmasız ülkelerin en ağır darbeyi almasının muhtemel olduğuna işaret eden Malpass, dünya genelindeki ekiplerinin devam eden krize karşı ülkesel ve bölgesel düzeydeki çözümler üzerinde çalışmaya devam edeceğini bildirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)