E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMallara el koyun, para akışını kesin---

Mallara el koyun, para akışını kesin

Mallara el koyun, para akışını kesin
18 Kasım 2016 - 07:44 borsagundem.com

Hükümet FETÖ’nün mal varlığının dondurulması için 20 ülkeyi uyardı. Bu ülkelere, açılan hesapların listeleri gönderildi

Türkiye, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) bir darbe daha vurmak için düğmeye bastı. Örgütün ABD ve Avrupa'daki mal varlığının dondurulması için 20 ülkeyi uyaran Türkiye bu ülkelere açılan hesaplar, terörün finansmanına destek veren, kara para aklayan kurum ve kişilerin listesini verdi. Listede yer alan terörü doğrudan finanse ettiği belgelenen 400'ü aşkın şirket ve kişinin mal varlığı ile para akışının dondurulması istenirken, yeni dönemde bu konuda mütekabiliyet esasının işletileceğine dikkat çekildi.

İŞLEM YAPMA YASAĞI

Adalet, İçişleri, Maliye ve Dışişleri bakanlıkları FETÖ ile yurtdışında mücadele için hem hukuki hem de diplomatik bütün kanalları kullanıyor. Maliye, şüpheli işleme dayalı transferleri durdurma yetkisini kullanarak, terör örgütünün yurtdışına kaçırdığı varlıklar için resmi başvuruda bulundu. Darbe girişiminde doğrudan rol alan isimlere ait şirketlerin mal varlıklarının dondurulması istendi. MASAK'ın yaptığı incelemede, FETÖ üyelerinin veri tabanı üzerinden belirlenen ticari faaliyetlerine ve mal varlıklarına ilişkin kayıtların uyumlu olmadığı ortaya çıkmıştı. FETÖ'nün yurtdışındaki işbirlikçileri hakkında da "işlem yapma yasağı" getirilmesi istendi.

MÜTEKABİLİYET ESASI

Hükümet yetkilileri, Birleşmiş Milletler'in Türkiye'de mal varlığı dondurma yönünde taleplerde bulunduğunu anımsatarak, "Terör örgütlerinin mal varlıklarının dondurulması, el koyma konularında bugüne kadar alınan kararlar var. AB ve ABD benzeri bir talepte bulunduğunda biz de FETÖ'yü hatırlatıyoruz. Bundan sonra mütekabiliyet esası işletilecek" dedi.

MASAK MİLYONLARCA EURO BULDU

MASAK, özellikle 17-25 Aralık sonrası FETÖ'nün para hareketlerinin izini sürdü. Darbe girişiminin hemen ardından Avrupa'daki bazı önemli bankalarda milyonlarca euroluk hesaplar açıldığını belirledi. İlgili ülkelerin mali istihbarat birimlerine gönderilen mektupta terörün finansmanı için kullanılan bu paraların bulunduğu hesapların da dondurulması istendi. Öte yandan, yurtdışında binlerce kilit kuruluş ve kişiye bilgi verildi, bugüne kadar 80'in üzerinde okul, kuruluş kapandı. Türkiye'nin FETÖ ile mücadelesinde güçlü destek veren kuruluşların başında Körfez İşbirliği Konseyi geliyor. Bu ülkelerde FETÖ okulları kapatıldı. Sabah

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mal18 Kasım 2016 10:17

    Mal mal mal... tıksırana kadar mal.

  • cevdet menteş18 Kasım 2016 07:51

    Sayın yetkililer sizleri fetö nün mal varlıklarına el koyduğunuz için tebrik ederim lakin varlıkların %60 devlete %40 vakıflara (hangi vakıflar ) neden devlete değil ? yoksa yeniden vakıflar üzerinden MAL paylaşımı yapmak için mi ayırıyorsunuz ?