E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMaliye mükellefin ayağına gidecek---

Maliye mükellefin ayağına gidecek

Maliye mükellefin ayağına gidecek
25 Ağustos 2014 - 06:50 borsagundem.com

Maliye Bakanlığı'na bağlı bürokratların yapılacak mevzuat değişikliklerinde mükelleflerden de görüş alacağı belirtildi

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bürokratların artık, yapılacak mevzuat değişikliklerinde sahaya inerek, konunun muhataplarının görüşünü doğrudan alacağını belirterek, "Bundan sonra mükellefin ayağına giden bir Maliye Bakanlığı olacak" dedi.
 
Bakanlık, geçtiğimiz aylarda uzun bir çalışmanın neticesinde 120'nin üzerindeki tebliği bir araya toplayarak, tek bir tebliğ altında birleştirmişti. 1 Mayıs'ta yürürlüğe giren KDV Genel Uygulama Tebliği'ne ilişkin Şimşek, mevzuattaki dağınıklığın giderilmesi, ihtilaf konusu alanların netleştirilmesi, iade süreçlerinin hızlandırılması ve haksız iadelerin önlenmesine yönelik önemli bir uygulamayı hayata geçirmeyi hedeflediklerini söylemişti. Söz konusu Tebliğin uygulamaya geçmesiyle, konunun muhataplarının bazı noktalarda düzenleme yapılması isteği gündeme geldi. Bu istekleri dikkate alan Şimşek, bürokratlarına, sahaya inme talimatı verdi. Şimşek ayrıca, bundan sonra yapılacak tebliğ değişikliklerinin mutlaka, konunun ilgilileriyle geniş toplantılar yapılarak hazırlanmasını istedi. Maliye bürokratları, bunun ilk uygulamasını, KDV Genel Uygulama Tebliği'nde yapılacak değişiklik için gerçekleştirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)