E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıMali pakete dair haber akışı etkili oluyor ---

Mali pakete dair haber akışı etkili oluyor

Mali pakete dair haber akışı etkili oluyor
22 Ekim 2020 - 09:15 borsagundem.com

Deniz Yatırım tarafından hazırlanan analizde küresel piyasalar mercek altına alınıyor

Küresel risk iştahı eğiliminin farklı varlık grupları nezdinde ayrışma sergilediği günde Amerikan dolarının genele yayılır şekilde zayıflaması ve bu eğilimin de GBP kaynaklı olmasını ayrıca not etmek gerekiyor. DXY uzun bir aranın ardından 92.50 seviyesinin aşağısını test ederken, yeni günde risk iştahındaki bozulmaya paralel kısmen toparlanmış ve 92.80 bölgesine yaklaşmış durumda. Bahse konu ortamda JPY primlenmesi %0.87 ile en az GBP kadar dikkat çekerken, USDJPY paritesi 105 seviyesinin aşağısına gelerek hisseler üzerindeki negatif baskısını artırdı.

Türk lirası Amerikan doları karşısında bu kez küresel eğilimi ıskalamadı ve günü %0.68 yükselişle tamamladı. BİST 100 endeksi kapanışı %0.09’luk yatay-pozitif seyirle 1211 olurken, 10y vadeli tahvilde faizin son düzeyi %13.33 oldu. 5y vadeli CDS 495bp düzeyindeki kapanış ile risk primi azalışına işaret etti.

EMEA bölgesi endekslerinde bölgede takip edilen Kovid-19 vakalarındaki artış eğilimi dikkat çekti. Euro Stoxx 50 %-1.46, FTSE 100 %-1.91, DAX %-1.41 ve Rusya (RTS, USD) varlıkları %0.24 düzeyinde performans sergiledi.

Amerika kıtası işlemlerinde seans içerisindeki oynaklıklar dikkat çekti. Majör ABD endekslerinde mali pakete dair haber akışı etkili olurken Dow Jones -97 puan performans ile günü tamamladı. Kıtada yer alan gelişmekte olan ülke varlıkları ise son zamanlarda olduğu üzere bir kez daha pozitif tarafta ayrışmayı başardılar Bovespa %0.01, Merval ise %0.82 ile takip edildi.

Asya’da yeni gün fiyatlamaları olumsuz yaklaşımın devamına işaret ediyor. TSİ 08.25/ NKY 225 %-0.71, Hang Seng %-0.17, CSI 300 %-0.70 ve KOSPI %-0.94 ile işlem görmekte. PBOC tarafından fixing kur ayarlaması ise 6.6556 ile yuanda değer kazancını ifade ediyor. 

Teşvik paketi haberleri küresel endeksler üzerinde baskı yaratıyor

Yurt dışı piyasalardaki zayıflamaya ile endeks kazançlarını geri verdi

ABD vadeliler belirsizlikle düşüşte

Endekste yükselen trendde olumlu görünüm korunuyor

Yabancıların en fazla alıp sattığı hisseler

Piyasada negatif açılış bekleniyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)