E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMalezya'dan Sinovac ve AstraZeneca'ya şartlı onay---

Malezya'dan Sinovac ve AstraZeneca'ya şartlı onay

Malezya'dan Sinovac ve AstraZeneca'ya şartlı onay
03 Mart 2021 - 10:06 borsagundem.com

Malezya hükümeti, ilaç firmaları Sinovac ve AstraZeneca'nın geliştirdiği KOVİD-19 aşılarının kullanımına şartlı onay verdi.

Sağlık Bakanlığı Genel Direktörü Nur Hişam Abdullah, Pfizer-BioNTech'in aşılarının ardından bu iki firmanın da KOVİD-19 aşılarının onaylandığını açıkladı. Abdullah, "Aşıların etkililiği ve güvenliğine dair ek bilgi sağlamaları durumunda tam onay verilecektir" dedi.

Nur Hişam Abdullah, Rus ilaç firmasının ürettiği Sputnik V aşısının da onaylanmak üzere incelemelerinin sürdüğünü vurguladı.

Aşılamalar 24 Şubat'ta başladı

Ulusal KOVİD-19 Bağışıklığı Programı kapsamında Malezya'da 24 Şubat'ta başlayan KOVİD-19 aşılamaları, sağlık çalışanları ve güvenlik güçlerinin aşılanmasıyla sürüyor.

Nisan-ağustos aylarını kapsayan ikinci aşamada 60 yaş üstü kişilerin yanı sıra kronik hastalar ve engellilerin dahil olduğu 9,4 milyon kişi aşılanacak.

Üçüncü aşamada ise mayıs ila Şubat 2022'de 18 yaş üstü gruptaki 13,7 milyon kişiye KOVİD-19 aşısı yapılacak.

Hedef yüzde 70 bağışıklık

Pfizer-BioNTech, AstraZeneca, Sinovac, CanSinoBIO ve Sputnik V'den toplam 66,7 milyon doz aşı temin etmek için anlaşmaya varan Malezya hükümeti, ülkede yüzde 70 bağışıklık sağlamayı hedefliyor.

Kitlesel aşılamaların başlamasıyla birlikte, ülkede kurulan 600 aşı merkezinde günde 126 bin kişinin aşılanması planlanıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)