E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinMaldivler, turizmi canlandırmak için tatilcilere varışta aşı sunacak---

Maldivler, turizmi canlandırmak için tatilcilere varışta aşı sunacak

Maldivler, turizmi canlandırmak için tatilcilere varışta aşı sunacak
15 Nisan 2021 - 09:02 borsagundem.com

Ekonomisi tamamen turizme dayalı olan ada ülkesi Maldivler, kendi nüfusunun aşılarının tamamlayıp gelen tüm tatilcileri aşılamaya hazırlanıyor.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SRVİSİ

Turizm bakanına göre Maldivler, ülkenin en çok etkilenen seyahat sektörünü canlandırma amaçlı üç yönlü girişiminin bir parçası olarak yakında ziyaretçilere aşı sunmaya başlayacak.

Abdulla Mausoom Çarşamba günü CNBC’ye verdiği demeçte, turistleri “ziyaret etmeye, aşılamaya ve tatile” teşvik eden “3V” stratejisinin ülkeyi ziyaret etmek için “daha uygun” bir yol sağlayacağını söyledi.

Şu anda, Maldivler ziyaretçilerinin PCR testi ve otel rezervasyonu belgesi sunmaları gerekiyor. Mausoom, ülkenin Sağlık Koruma Dairesi’nin ”çok yakında - hatta belki bu hafta” aşılanmış gelenlere kısıtlamasız girişle ilgili bir açıklama yapmaya hazır olduğunu söyledi.

Güney Asya’da tropikal plajları ve tertemiz suları ile ünlü bir takımada eyaleti olan Maldivler, turizm endüstrisine büyük ölçüde bağımlı. Gayri safi yurtiçi hasılasının (GSYİH) yaklaşık % 67′si doğrudan ve dolaylı olarak turizm sektöründen elde ediliyor.

Turizm bakanı, ziyaretçilere aşı uygulaması için bir zaman çizelgesi hazırlamayacak. Bakan, hükümetin önceliğinin, yerleşik nüfusun tamamının ilk ve ikinci aşılarının olmasını sağlamak olduğunu belirtti.

Ancak, bu süreç tamamlandığında ülkenin gelen tatilcileri de aşılamaya hazır olacağını söyledi.

Maldivler’in düşük nüfusuyla aşılamayı hızlıca tamamlayabileceği belirtiliyor.

Reuters’ın aşı takipçisine göre, bugüne kadar ada ülkesinin yaklaşık 530.000 sakininin yaklaşık % 53′ü ilk dozunu aldı. Bakan Mausoom, turizm personelinin yaklaşık % 90′ının ilk dozunu aldığını söyledi.

Mausoom, gelenlerin aşı için ödeme yapmasının beklenip beklenmediğini belirtmedi, ancak tedarikin bir sorun olmayacağını söyledi.

Ülkenin Hindistan, Çin ve Dünya Sağlık Örgütü’nün aşıların adil ve eşit bir şekilde dağıtılmasını amaçlayan Covax programından aşı bağışları aldığını söyledi. Maldivler ayrıca Singapur’dan ek malzeme siparişi de verdi.

Mausoom, “Maldivler’de arzın bir sorun olduğunu düşünmüyorum çünkü nüfusumuz nispeten az” dedi. ″Çeşitli kuruluşlardan ve dost ülkelerden aldığımız kota da yardımcı olacaktır” diye konuştu.

Mausoom, bu girişimin ülkenin bu yıl 1,5 milyon turist gelişi ve 10 milyon gece yatma hedefine ulaşmasına yardımcı olmak için gerekli bir strateji olduğunu söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)