E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMalatya'da korkutan deprem! Halk sokakta---

Malatya'da korkutan deprem! Halk sokakta

Malatya'da korkutan deprem! Halk sokakta
26 Şubat 2020 - 03:34 borsagundem.com

Kale ilçesi merkezli 4.9 büyüklüğündeki deprem Malatya ve çevre illerde paniğe yol açtı. Elazığ'da balkondan atlama ve panik atak nedeniyle 6 kişi hastaneye kaldırıldı

Malatya'da, 4.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem; Şanlıurfa, Elazığ, Diyarbakır, Kahramanmaraş, Adıyaman ve çevre illerden de hissedildi. İlk belirlemelere göre can ya da mal kaybı olmadı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, deprem saat 02.03'de Kale ilçesinde 4,9 büyüklüğünde kaydedildi. Depremin yaklaşık 14 kilometre derinlikte olduğu belirlendi.

Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü 5.0, derinliğini 10.0 km, merkezini ise Pütürge olarak açıkladı.

Deprem; Şanlıurfa, Elazığ, Diyarbakır, Kahramanmaraş, Adıyaman ve çevre illerden de hissedildi.

MALATYA VALİSİ BARUŞ'TAN AÇIKLAMA

Malatya Valisi Aydın Baruş, Kale ilçesinde meydana gelen 4,9 büyüklüğündeki depremde ilk belirlemelere göre olumsuz bir durum olmadığını bildirdi.

Baruş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tüm Malatyalılara geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Ekiplerin sahada olduğunun altını çizen Baruş, "Şu ana kadar bize intikal eden herhangi bir olumsuz durum yok. Ekiplerimiz Kale ile Pütürge ilçelerinde ve bağlı köylerinde incelemelerini sürdürüyor." dedi.

Vali Baruş, gelişmeleri yakından takip ettiklerini de sözlerine ekledi.

PANİĞE NEDEN OLDU

Malatya'da saat 02.03'de 4.9 büyüklüğünde meydana gelen depremi hisseden vatandaşlar, sokaklara çıktı, bazıları ise park ve bahçelerin banklarında bekledi. Hava sıcaklığının eksi 1 dereceye kadar düştüğü kentte vatandaşlar battaniyelerine sarılarak ısınmaya çalıştı. Kentin meydanlarına gece yarısı çıkan vatandaşlar, bir yandan ısındı, diğer yandan ise tekrar deprem olması korkusuyla bekleyişe geçti. Depremin hemen ardından bazı vatandaşlar telefonla yakınlarına da ulaşmaya çalıştı.
Sakakta bekleyişini sürdüren vatandaşlardan bazıları depremin şiddetiyle bir anda yataklarından kalktıklarını belirterek, "Yataklar bir anda sallanmaya başladı. Çocukları hemen alarak sokağa indik, çok şiddetli sallandı. O korkuyla aşağıya indik, çocuklar korkmasın diye tekrar bir deprem olur diye bekleyişimizi sürdürüyoruz" dedi.

ELAZIĞ'DA KUVVETLİ HİSSEDİLDİ

Malatya'da meydana gelen 4.9 şiddetindeki deprem Elazığ'da kuvvetli hissedilince insanlar sokağa çıktı. Deprem sırasında balkonlardan atlayan 4 kişi ile panik atak geçiren 2 kişi hastaneye kaldırıldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)