E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMalatya şehidini bağrına bastı---

Malatya şehidini bağrına bastı

Malatya şehidini bağrına bastı
13 Eylül 2015 - 23:05 borsagundem.com

Şırnak'ta teröristlerce bomba yüklü araç ve uzun namlulu silahlarla yapılan saldırıda şehid düşen polis Şahin Altmış'ın cenazesi Malatya'da defnedildi

Şırnak'ta uygulama yapan  polis ekibine teröristlercebomba yüklü araç ve uzun namlulu silahlarla yapılan saldırıda şehit düşen polis memuru Şahin Altmış'ın (45) cenazesi, memleketi Malatya'da defnedildi.

Altmış'ın eşi Özlem, oğulları Furkan ve Enes (10) ile kızı Zeynep Adana'dan, Şahin Altmış'ın ağabeyi Nurettin Altmış'ın Yeşilyurt ilçesi Koyunoğlu Mahallesi Hacıevliya Sokak'taki evine geldi.

Zeynep Altmış, "babam gitti, bir daha gelmeyecek" diyerek ağlarken eşi Özlem Altmış ise "aradım telefonu kapalıydı. Sabaha kadar uyumadım" dedi.

İkindi vakti şehit Altmış'ın naaşı Şırnak'tan helikopterle Malatya Havalimanı'na getirildi. Buradan karayoluyla ağabeyinin evine getirilen şehidin cenazesi helallik alındıktan sonra Malatya Şehir Mezarlığı'na götürüldü. Helallik istenirken şehit Altmış'ın yakınları tekbir getirdi.

Malatya Şehir Mezarlığı'nda İl Müftüsü Ümit Çimen'in kıldırdığı cenaze namazına Şehit Polis Memuru Altmış'ın ailesi ve yakınları ile Malatya Valisi Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, İl Emniyet Müdürü Ömer Urhal, AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı, Malatya Hacı Bektaşı Veli Kültür Merkezi Vakfı Başkanı Hasan Meşeli katıldı.

Cenaze namazından önce Şahin Altmış'ın oğlu Enes babasının tabutuna sarıldı, şehidin babası Mustafa Altmış ise yakınları tarafından teskin edilmeye çalışıldı.

Kılınan cenaze namazının ardından şehidin eşi, çocukları ve yakınları tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

Tekbirler eşlinde omuzlara alınan ve cenaze aracına konulan Şahin Altmış'ın naaşı, 500 metre ilerideki polis şehitliğine götürülerek dualar eşliğinde defnedildi.

Vali Kamçı, şehidin tabutuna sarılan Türk bayrağını ve şehit Altmış'ın fotoğrafını eşi Özlem Altmış'a verdi. 

Özlem Altmış, kendisine taziyelerini ileten Vali Kamçı ve beraberindekilere "bayrağımız daim olsun inşallah" yanıtını verdi.



"BABAM GİTTİ BİR DAHA GELMEYECEK"


Şehit polisin eşi Özlem Altmış, üniversiteye hazırlanan oğlu Furkan, TEOG’a hazırlanan kızı Zeynep ve henüz ilkokuldaki küçük oğlu Enes Altmış, cenaze töreninde yakınlarının ve komşularının telkinleriyle güçlükle ayakta durdu. Anne ve evlatları birbirlerine sarılarak uzun süre ağladı. Şehit polisin küçük kızı Zeynep, “Babam gitti, bir daha gelmeyecek” diyerek feryat etti. Polisin eşi ise, "Bir yanım gitti" diye ağlayarak acısını dile getirdi.

ÜÇ ÇOCUK BABASIYDI

Üç çocuk babası Altmış'ın eşi Özlem Altmış ve çocuklarının Adana'dan Malatya'ya gelmek üzere yola çıktığı, Şahin Altmış'ın bir yıl önce Şırnak'a tayin edildiği kaydedildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)