E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMakul şüpheyle sizi tutuklayabilirler---

Makul şüpheyle sizi tutuklayabilirler

Makul şüpheyle sizi tutuklayabilirler
27 Ekim 2015 - 11:43 borsagundem.com

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Koza İpek Grubu'na atanan kayyumla ilgili konuştu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu NTV canlı yayınında Oğuz Haksever'in yönettiği programda gazeteciler Murat Yetkin ve Ali Bayramoğlu'nun sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu, Koza İpek Grubu'na kayyum atanması konusundaki sorulara ''Makul şüpheyle sizi tutuklayabilirler, malınıza haciz koyabilirler. Bunların olmaması gerekir'' dedi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, gündeme dair şu değerlendirmelerde bulundu:

CHP GENEL MERKEZİ'NE KURŞUN

Akşam bir TV programı vardı, sonra da Sayın Davutoğlu aradı geçmiş olsun diledi, olayı takip ettiklerini söylediler. Çok teşekkür ettiğimi belirttim, nazik telefonları için teşekkür ediyorum. 
Hangi gerekçeyle ateş ederler anlamakta zorlanıyorum. Bizlerin gizli kapaklı işimiz yok, düşüncelerimiz ortada, herkes beğensin diye bir görüşümüz de yok. Farklılıklara tahammül etmemiz gerekir.

DAHA YUMUŞAK BİR DİLİN KULLANILMASINDA YARAR VAR

Türkiye gergin bir ortam olmaya başladı. Birbirimiz mesafe koymaya başladık, bu ortamdan çıkmamız lazım. Bu gerginliği yaratanlar da siyasetçiler, ben de siyasetçiyim. Daha yumuşak bir dilin kullanılmasında yarar var, gerginliklere yol açabiliyor.

MEHMET ALİ ŞAHİN'İN AÇIKLAMALARI

Seçime giderken gelecek seçim konuşuluyor. Bize kaynak nereden bulacaksınız diye soruyorlar asıl siz seçim kaynağını nerden buldunuz? Seçime harcanan parayı başka şeylere harcardık. Bizi tek başına iktidar yapın yoksa yine seçime giderim diyorlar böyle bir şey olabilir mi? Davutoğlu’na “Siyaset kurumunun çözüm üretemediği” algısı halk arasında güçleniyor, bizim sorunları çözmemiz lazım dedim. Sayın Şahin’in söyleminin anlamı “Biz halka güvenmiyoruz” dur. Dayatma kültürü topluma enjekte edilmeye çalışıyor, “Beni tek başına iktidar yok yoksa görürsün gününü” deniliyor. Ben Erdoğan’dan çok Davutoğlu’nun bağımsız iradesi var. Özel bir siyaset anlayışı var, bulunduğu makam hiçbir sorumluluk taşımayan bir makam anayasaya gire öyle. Başbakan sorumluluk taşıyor ama iradesi yok ülkeyi nasıl yönetecek. Türkiye’yi kim yönetiyor belli değil, böylesi ilk kez başımıza geliyor.

MAKUL ŞÜPHEYLE TUTUKLAYABİLİRLER

Makul şüpheyle sizi tutuklayabilirler, malınıza haciz koyabilirler. Bunların olmaması gerekir. 2 temel sorun alanı var. Cumhuriyet Savcısı bir yazıyla el koyup kayyum atıyorsa demokrasi ve hukuk askıda demektir. Kayyum olarak atanan kişilerin iktidara yakın kişiler olması... Oraya bilinçli bir operasyon yapıldığını adete kamuoyuna haykırıyorlar. Savcıya sorma gerekiyor, gerekçe nedir?Suçu varsa cezasını verirsiniz ama malına ek koymak çok yanlış. Buna medya, barolar tepki göstermezse ben istediğimi yaparım yolu açılmış olur.

SEÇİMDE NASIL BİR TABLO ÇIKACAK

2 Kasım’dan önce yorum yapmak yanlış olur. Bu tabloyu görmek lazım. CHP olarak uzlaşma kültürümüzü sürdüreceğiz, tek başımıza iktidar olsak bile gerginliği azaltacağız. Bu ayrışma ve bölünme çok vahim tablolar yaratıyor.

CHP’NİN OY ORANI ÇOK FAZLA DEĞİŞMİYOR… BU DURUMU NASIL DEĞERLENDİRİYORSUNUZ? 

Başarının kuralı  bana göre iktidar olmaktır. Ben seçimlerden sonra başarı yakaladık diye bir cümle hiçbir zaman kurmadım, demokrasi kazandı dedim. Bütün siyasi partiler barajın kaldırılması yönünde görüş beyan ettiler. CHP için “İktidar bir şey yapar, CHP itiraz eder” algısı var bu biraz da bizim eksikliğimizden oldu, şimdi bu algıyı yıkmaya çalışıyoruz. Seçim bildirgesi hazırladık, kaynak soruldu. 4 aşamalı bir bildirge hazırladık. Daha yumuşak bir dil, herkesi kucaklayan bir kullandık. 

"ERDOĞAN'A HARİTAYI GÖTÜRDÜM"

Terör sorununu sadece CHP çözebilir, başka parti de çözemez. 2012’de Erdoğan’a haritayı götürdüm, bu yol haritası sorunu çözer dedim, tek başına bir parti olarak bu sorun çözülemez dedim.Şimdi de aynı şeyleri söylüyoruz, o dönem kabul edilmedi, biz katılmıyoruz dediler.

Bakın 4 partide de çok değerli, önemli isimler var. Bu isimlerin uzun zamandır terör konusunda öngörüleri ve öneriler var. Akil adamlar heyetiyle bir ilgisi yok. Devleti meşru kişilerle muhatap edelim istiyoruz. İngiltere’yi incelik, Güney Afrika’yı inceledik yaşayan deneyimler var onları inceledik, baktık. Çözebiliriz bu sorunu, bu bilgiye de sahibiz.

"30 YIL GEÇTİ ÇÖZEMEDİK"

Bu sorunu çözebilecek misiniz, sömürecek misiniz? Siyasiler hiçbir zaman samimi davranmadılar, sadece AKP hükümeti değil hepsi için söylüyorum. 30 yıl geçti, çözemedik. Partim oy kaybetse dahi bu sorunun çözümü için her türlü fedakârlığa açığız. Tartışılabilir bir yol haritası ortaya çıkardık.

“BAHÇELİ’NİN DESTEK VERECEĞİNE İNANIYORUM”

Sayın Bahçeli’nin bu konuya destek vereceğine inanıyorum. Bahçeli’nin hassasiyetleri, vatan millet birliği diyor tabii ki bizim de önceliğimiz bu. Hiçbir partinin bunun aksini düşündüğünü sanmıyorum.

DOĞU'DA OY KAYBININ NEDENLERİ NELERDİR? AK PARTİ'Yİ TERÖRLE MÜCADELE KONUSUNDA ÇOK SERT ELEŞTİRMİYOR MUSUNUZ?

Yaptıkları hatalar yüzünden eleştiriyorum. Çözüm adresi parlamento dedik. Devletin meşru organlarla muhatap olması lazım diye düşünüyoruz. Doğu’da dediğiniz doğru. Beklediğimiz oyu alamıyoruz. Defalarca arkadaşlarımız gitti, ben gittim, halkla konuştuk, dinledik. Söylediklerimiz de bir yanlış var mı yok, bize oy verecek misiniz? Hayır vermeyeceğiz, partimiz belli diyorlar.

O bölgeye bir dönem CHP rozetiyle girmek çok zordu, şimdi giriyoruz, davet ediliyoruz. Herkes aynı şeyi söylüyor, o bölgede CHP olmadan sorun çözülmez, o özgüveni o bölgeye verdik, biz Türkiye olarak kaynaşmak istiyoruz.

SEÇİMDE AYNI SONUÇLAR ÇIKARSA KOALİSYON OLACAK MI? KOALİSYON İHTİMALLERİ NELER OLABİLİR?

Anayasanın ilk dört maddesi bizim için sorun olmaz.Ortaklaşılan maddelerimiz artabilir. En ciddi konu yargı bağımsızlığı…Adaletin olmadığı yerde hiçbir şey yoktur

MECLİS BAŞKANLIĞI SEÇİMİ

7 Haziran’da liderler birbirlerine mesajı medya aracılığıyla verdiler. Samimi olarak konuşuyorum, siyasetçi olarak arka planı olan bir söylemden çıkmalıyız. Doğrudan liderlerle olmasa bile ikinci aktörlerle daha sağlıklı görüşmeler yapılabilirdi. 1 Kasım’dan sonra olabilir mi bilmiyorum. Ortaya çıkacak tabloya göre sorunu çözme bir görevimizin olduğunu hepimizin unutmaması gerekir

EKMELEDDİN İHSANOĞLU

Ekmeleddin Bey inanın Cumhurbaşkanı olsaydı Türkiye çok farklı bir yerdeydi. Ortadoğu’da o Arap dünyasını barıştıran tek kişidir Ekmeleddin bey, karizması olan uzmanlığı olan bir kişidir. Türkiye’de çok tanınmıyordu, Batı’da güçlü bir insan cumhurbaşkanı olmasını en çok isteyen kişilerden biriyim

DAVUTOĞLU’NUN BAĞIMSIZ İRADESİ YOK

Davutoğlu’nun bağımsız iradesi yok. Buna somut diyebilirim… Koalisyon için geldiler, görüşelim dediler. 10 günlük görüşmemiz oldu, sonra 4 yıllık süreyi istemiyoruz dediler. Erdoğan için 4 yıllık hükümet intihar olurdu, o da intihar etmek istemedi herhalde…Başka örnekleri de var ama buradan anlatmak istemiyorum. Koalisyon için görüşülmedi, zaman kazanmak kandırmak için gidiyorsanız bu olmaz. AKP ülkeyi 13 yıldır tek başına yönetti, koalisyonu hazmediyor, hazır değil o yüzden halka baskı yapıyor, bana oy vermezsen seni sandık sandık süründüreceğim diyor. MHP ile neden daha kolay? O da muhalefet biz de muhalefet, daha ortak noktayı yakalarız diye irademi söyledim ama kararını verecek olan Sayın Bahçeli…Ben başbakan yardımcısı olmaya hazırım, siz başbakan olun yeter ki ülkemizi bu kaostan çıkaralım. 2 Kasım’dan sonra sağduyu ile değerlendirmek lazım çıkan tabloyu...

HÜKÜMETİN TERÖRLE MÜCADELESİNİ ONAYLIYOR MU?

PKK dışında bir de IŞİD çıktı. 1050 Türk vatandaşı IŞİD'e katıldı. İçişleri Bakanlığı’nın rakamları bunlar. 70 ilden IŞİD'e katılımı var, son derece tehlikeli bir şey... 70 ile yayılmış bu örgüt…Diyanet’e çok büyük iş düşüyor. Bunları yapanların Müslüman olamayacağını Diyanet’in kapı kapı, cami cami gezip anlatması lazım. Bunlar 70 ilde örgütlenmişse en büyük sorumluluk hükümetindir
IŞİD’e neden IŞİD yaptı denilemiyor? Adamlar Niğde’ye kadar geldiler, neden durdurmadınız aracı? Konsolosluk basıldı, Suruç katliamı oldu, yeteri kadar sorgulanmadı, hiçbir önlem alınmadı

IŞİD’E CİDDİ OPERASYON YAPILIRSA TÜRKİYE'DE DAHA BÜYÜK EYLEMLER YAPILACAĞINDAN KORKULUYOR

Bombayı patlattığı öne sürülen kişinin annesiyle konuştum. Çocuğunun bu eylemi yapmadığını söylüyor, bunu Davutoğlu ile görüştüm. IŞİD’in kiminle konuştuğunun saptandığını çok iyi biliyorum, siyasi otorite izin vermiyor. IŞID’e karşı ciddi bir operasyon yapılırsa, Türkiye’de daha büyük eylemler yapılacağından korkuluyor.

MEDYAYA YÖNELİK SALDIRILAR

Eğer bir ülkede medya özgürlüğü yoksa olmaz, medya halkın gözü kulağıdır
Siz medyanın varlık nedenini sınırlarsanız, iktidardan yana haber yapılsın isterseniz vahim bir tablodur
Hele hele bir gazetenin basılması ve hükümetin bir vekilinin bunu övünülerek anlatılması, “Seni sinek gibi ezeriz” yorumlarının yapılması doğru değil

SİYASETTE KENDİNİZE BİR VADE BİÇTİNİZ Mİ?

Benim özel bir vadem yok. Benim vadem yeni bir siyasal anlayışını Türkiye’ye getirmek. Düşündüklerimin tamamını hayata geçirmedim, önemli adımlar atacağız…

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • iştir kişinin ainesi27 Ekim 2015 15:11

    Sayın Kılıçdaroğlu, SSK Genel Müdürü iken merhum Savaş Ay, canlı yayında İstanbul'daki SSK hastanelerinde yaşanan sıkıntıları sorduğunda, "Ne yapalım, İstanbul'un nüfusu çok kalabalık" demişti. Olmaz ya kazara Kılıçdaroğlu Başbakan olursa istediği bir yıllık sürenin sonunda "Ne yapalım Türkiye'nin nüfus 80 milyon ancak bu kadar oluyor" derse hiç şaşırmam.

  • stoploscu27 Ekim 2015 12:18

    oylarını artırmak icin herşey yapıyorlar ne kadar sogukkanlırar bu zihniyetten herşet beklenir

  • KAYYUM27 Ekim 2015 12:01

    kayyum dedikleri AKP lilerden oluşan bir ekip.... buna da yargı karar vermiş diyorlar....şimdi bu yargıya nasıl güvenelim?

  • DLBYZ27 Ekim 2015 11:52

    davutoğlu çözüm mercisi ama çözüm üretmekte çok yetersiz ülkeye yazık ediyor