E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıMakro veriler piyasaları dalgalandırıyor---

Makro veriler piyasaları dalgalandırıyor

Makro veriler piyasaları dalgalandırıyor
15 Eylül 2021 - 09:13 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende, BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif satıcılı bir açılışla başlaması bekleniyor.

ABD’de dün açıklanan TÜFE rakamı yıllık bazda beklentilere paralel %5,3 oranında artış kaydetti. Açıklanan veride aylık bazda son dönemdeki en düşük artış kaydedilirken, çekirdek TÜFE’deki gerçekleşme de yukarı yönlü baskının bir miktar azaldığına işaret etti. Enflasyon verisinin ardından Fed cephesindeki gelişmeler yakından izlenecektir. TCMB sabah saatlerinde yaptığı açıklama ile yabancı para zorunlu karşılık oranlarını 200 baz puan artırdığını duyurdu.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler 

11:00 Türkiye – Bütçe Dengesi Önem: Orta

16:15 ABD – Sanayi Üretimi Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Gündemdeki salgın ve ekonomik toparlanmanın devamlılığı konusundaki endişeler risk iştahı üzerinde baskı oluştururken, ABD’de enflasyon verisinin izlendiği günde küresel hisse piyasalarında dalgalı bir görünüm etkili oldu. Yurt dışındaki karışık görünüme benzer bir seyrin izlendiği BIST-100 Endeksi dün günü %0,27 oranında bir kayıpla 1.434,43 puandan tamamladı. ABD borsaları günü düşüşlerle tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri hafif alıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında genel olarak kırmızı bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne yataya yakın açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 8,44 – 8,45 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:40 itibariyle 8,44’lü seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne yataya yakın hafif satıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Yurtdışındaki zayıf görünüm BIST 100’de de etkili oldu. Endeks gün içinde dar bir alanda hareket etti. Endeks gün içinde ilk önemli destek olarak izlediğimiz 1.430 seviyesinin hemen altını anlık olarak test etse de kapanış buranın üzerinde oldu. Dün de ifade ettiğimiz gibi 1.430’un altında kalıcı olunursa aşağıda 1.414 ve devamında 1.396’ya kadar yeni bir satış dalgası görülebilir. Orta vade için izleyeceğimiz en önemli destek 1.396 olacaktır. Buranın altına sarkılması teknik görürümün daha da bozulmasına neden olacaktır. Endekste 1.450 aşılabilecek olur ise görünüm kısmen pozitife dönerek 1.463’e kadar yeni bir yükseliş yaşanabilir. Yukarıda 1.480 öncesinde izleyeceğimiz en güçlü direnç burası olmaya devam ediyor.

Günün önemli şirket haberleri 15/09/2021

Borsada yabancılar ne alıp ne satıyor?

Yonga Mobilya ve Penta Teknoloji sorusu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)