E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıMakro ekonomik veriler piyasaların takibinde ---

Makro ekonomik veriler piyasaların takibinde

Makro ekonomik veriler piyasaların takibinde
16 Eylül 2021 - 09:19 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende, BIST- 100 Endeksi’nin güne yataya yakın bir açılışla başlaması bekleniyor.

Delta varyantına bağlı olarak vaka sayılarındaki artış ve ekonomik toparlanmanın sekteye uğrayabileceğine ilişkin mevcut endişeler küresel risk iştahı üzerinde baskı oluşturuyor. ABD’de dün açıklanan sanayi üretimi tahminlerin altında kalırken, ekonomik veri akışları risk iştahı ve fiyatlamalar üzerinde etkili olmaya devam edecektir. Geçen haftaki ECB toplantısının ardından bugün ECB Başkanı Lagarde’ın açıklamaları da önemli olacaktır.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler 

15:00 ECB Başkanı Lagarde’ın Konuşması Önem: Yüksek 

15:30 ABD – Perakende Satışlar Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Son dönemde gündemdeki mevcut endişeler risk iştahı ve küresel hisse piyasaları üzerinde baskı oluştururken, dün hisse piyasalarında zayıf görünümün devam ettiği görüldü. Geçen haftadan itibaren satış baskısının artış kaydettiği ve teknik görünümde zayıflamanın izlendiği BIST-100 Endeksi dün günü %0,73 oranında kayıpla 1.423,97 puandan tamamladı. ABD borsaları günü yükselişlerle tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri hafif satıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında genel olarak kırmızı bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif alıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 8,43 – 8,44 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:40 itibariyle 8,44’lü seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne yataya yakın bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

BIST 100 Endeksi’nde dün 1.430 seviyesinin altına sarkılması ile birlikte teknik satışlar hız kazandı ve endeks 1.420 seviyesine kadar geriledi. Bugün endekste takip edeceğimiz en önemli seviyeler yukarıda 1.430 aşağıda ise 1.420 olacak. Gün içinde bu iki seviyeden birinin geçilmesi ve kalıcılık sağlanması, kısa vadeli yön konusunda belirleyici olacaktır. Endeksin 1.420 altına sarkması durumunda 1.396’ya kadar yeni bir satış dalgası görülebilir. Orta vade için izleyeceğimiz en önemli destek 1.396 olacaktır. Buranın altına sarkılması teknik görünümün daha da bozulmasına neden olacaktır. 1.430 üzerinde bir kapanış gerçekleşecek.

Günün önemli şirket haberleri 16/09/2021

Yabancılar hangi hisselerde işlem yapıyor

Gen İlaç ve Vakıf GMYO sorusu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)