E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriMakine Kimya, A.Ş. oluyor---

Makine Kimya, A.Ş. oluyor

Makine Kimya, A.Ş. oluyor
16 Haziran 2021 - 21:22 borsagundem.com

MKE için değişiklik teklifi Meclis'e sunuldu. Teklif, Makine Kimya Endüstri Kurumu'nun 'anonim şirket' statüsüne geçirilmesini içeriyor

Makine kimyanın anonim şirketi olmasını düzenleyen teklif Meclis’e sunuldu. AK Parti´nin TBMM Başkanlığı´na sunduğu teklifle; Makine Kimya Endüstri Kurumu(MKE) anonim şirketi olacak. Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKE) Hazineye bağlanacak. MKE, Milli Savunma Bakanlığının sevk ve idaresinde Türk Ticaret Kanunu'na göre kurulacak bir anonim şirket olacak.

Teklifin ayrıntılarından bahseden AKP’li Ramazan Can, Makine Kimya’nın yerli ve milli savunmanın göz bebeği olduğunu söyledi.
Teklifle Makina Kimya’nın daha iyi bir yere gelebileceğini belirten Can, dünya silah sanayi ile rekabet edebilecek hukuki altyapıya kavuşmak için bu teklif hazırladıklarını aktardı. Can şu ifadeleri kullandı;

*Hazine’nin mülkiyetinde olacak. Makine Kimya’yı özelleştirme baskısından kurtarıyoruz. Hazine’ye bağlıyoruz. Hazine’nin mülkiyetinde, Milli Savunma Bakanlığı’nın sevk ve idaresinde Türk Ticaret Kanunlarına göre kurulmuş bir anonim şirket olacak. Yani kamunun bir anonim şirketi olacak.

*Bunda amaçlanan; Devletin imtiyazlarından savunma sektörü olarak elzem olduğu için bu imtiyazların devam etmesi. Diğer taraftan da kamuda olduğu için prangalarından kurtularak özel sektör mantığıyla çalışan, istediği yatırımı yapabilen, istediği istihdamı karşılanabilen, istediği mühendise istediği ücreti, istediği işçiye istediği ücreti verebilen serbest, toleransı geniş bir yetki de Türk Ticaret Kanunu hükümleriyle yönetilen bir anonim şirketi olması noktasındaki önerilerimiz karşılanmıştır.

*Bu kanunla asıl murat edilen budur. Makine Kimya’yı o kısıtlarından kurtarıp, özel hükümleri cari bir Türk Ticaret Kanunu’na ilişkin bir şirket nezdine döndürdüğümüzde, şirketin yönetim kurulunun bu elastikiyete sahip olması, bu yetkiye haiz olması lazım.

*Cansiparane mücadele eden, savaş zamanlarında, tehdit zamanlarında mücadele eden bu kardeşlerimizi güçlendirmek için bu mevzuata ihtiyaç duyulmaktadır. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • GüvenFull17 Haziran 2021 09:07

    Olm verin şu hasat zamanı taze samanları bayatları bunlarda kafa yapıyor :D

  • GÜVENSIFIR16 Haziran 2021 23:24

    Katarlı lar 50 Milyon Dolar yatırım yapacak deyip Milyarlar Dolar değerinde ki Tank Palet Fabrikası gibi gümbürtüye gitmez inşallah.

  • Nedim17 Haziran 2021 12:15

    Salak tecavüze uğrayıp ta çoluğuna çocuğuna sebebini dahi anlatamayana  denir.  Edepsizliği erdem gösteren köpekler ile  son nefesime kadar mücadele etmek (ki bunların arasında feto köpekleri de var) bu vatana ve ülke insanına vefa borudur.

  • Nedim17 Haziran 2021 12:02

    Salakların sürüsüne bereket!  Bereketsiz sığır sürüleri  bir  tek tank yapılmamış!  Tank fabrikası satıldı  diyen aşağılık şerefsizler!  Yapılacak olan tankın namlusuna sizin gibi itleri oturtmak şart oldu.  Kanı bozuk ermeni varsa  45-50 yaşında emekli olup  işçisi Dünya turu yapan ya da keyif yapan  hemen söyle!  Yoksa s. tir git!  İdeolojisini övdüğünüz  Çin de 50  dolara Amerikan şirketlerine uşaklık  ediyor.  Maksat köpeklik etmek olunca havlamaktan başka bir şey bilmez kanı bozuklar.

  • .....17 Haziran 2021 09:56

    Türkoğlutúrk,ne koymuşun

  • Türkoğlutúrk17 Haziran 2021 08:53

    Salak işçi olup mezarda emekliliğe,cciftci olup uretene düşman olana,vatandaş olup ülkeyi soyanlari savunan Lara denir.

  • ASTOR17 Haziran 2021 08:22

    nedim denen salak ne biliyorsun da ne konuşuyorsun. BMC de hani altay tankı yapacaklardı. ne oldu etem bugün hissesini tosyalıya satıyor.

  • Nedim17 Haziran 2021 06:23

    Ulan salak kaç defa anlattım!  Bu salak yine aynı terane!  Türkiye de kaç adet tank yapılmış o zaman bana bir anlat!   Madem tank fabrikası varmış ya!  Nereden bilsin angut ezberlemiş  bir iki laf papağan gibi öter. Anlatsan yine aynı şeyi mal mal tekrarlar. Bu chp salak üretim merkezi haline geldi.

  • sahin kuş 16 Haziran 2021 22:01

    borsaya açılma hazırlıkları

  • BUKAÇINCIAMAHALAUYUYUN16 Haziran 2021 21:32

    İnşallah buna da çökmezler. Ülkenin darmadağın edilmedik bir kaç silah fabrikası kalmıştı sanırım.

  • Davut17 Haziran 2021 07:14

    Bu ülkede iki insan grubu var.tecavuzden zevk alanlar,tecavüze karşı çıkanlar.inadina verecem kudurun verecem diyenlerin hangi grup olduğuna siz karar verin .

  • Capulcu savara cevap16 Haziran 2021 22:55

    Sana coken coktan cokmuş gozler kör kulaklar sağır...

  • Çapulcu savar16 Haziran 2021 21:39

    Acın ne sana mı Çöktüler