E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriMakina Takım işçi çıkararak tasarruf edecek ---

Makina Takım işçi çıkararak tasarruf edecek

Makina Takım işçi çıkararak tasarruf edecek
30 Aralık 2013 - 16:17 borsagundem.com

Şirket, istihdam fazlası personelin tüm yasal haklarının ödenerek iş sözleşmelerinin iptal edildiğini açıkladı

Eylül 2013’te Genel Müdür Neslihan Örnek’in, Yönetim Kurulu Başkan Danışmanlığı’na atanmasıyla, yoluna Levent Sipahi ile devam etme kararı alan Makina Takım Endüstrisi tasarrufu işçi çıkararak sağlayacak. Toplam 372 çalışanı bulunan Makina Takım Endüstrisi, tasarruf tedbirleri kapsamında üretim faaliyetlerinde negatif katkıya sahip bölümlerden eleman çıkaracak.

Şirketten Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada, son yıllarda yatırım, istihdam, pazar payı, müşterilerin ihtiyaç ve beklentileri anlamında gerçek potansiyeli ortaya çıkarabilmek için organizasyon yapısının daha etkin, verimli ve maliyet avantajı yaratacak şekilde güncellenmesinin zorunlu olduğu bildirildi. Sürdürülebilir faaliyet kârlılığı için başta üretim faaliyetlerinin detaylı analizleri; maliyet, verimlilik iyileştirmelerine yönelik geliştirme fırsatlarının gündeme alındığı belirtilen açıklamada, “Sendika ile olan anlaşma da gözden
geçirilerek söz konusu tedbirler ve geliştirmeler üzerine çalışılmaya başlanmıştır. Söz konusu çerçevede üretim faaliyetlerinden negatif katkıya sahip bölümler yeniden değerlendirilmiş,
kapsam içi personellerinin istihdam fazlasının tüm yasal hakları verilerek iş sözleşmeleri iptal edilmiştir” denildi.

EVAR DA İŞÇİ ÇIKARIYOR

Öte yandan Makina Takım Endüstrisi’nden yapılan bir diğer açıklamada da şirketin bağlı ortaklığı olan Evar Kesici Takım Sanayi ve Ticaret’ten de aynı gerekçelerde işçi çıkarılacağı belirtildi. Evar’ın ise 95 çalışanı bulunuyor.

SERMAYE ARTIRIMI YAPMIŞTI

Türkiye’nin ilk kesici takım üreticisi olarak 1957 yılında kurulan Makina Takım Endüstrisi’nin yüzde 60’ı Yıldız Holding bünyesindeki Gözde Girişim Sermayesi’ne ait. Şirketin yüzde 40’ı ise halka açık konumda. Temmuz 2013’te yüzde 100 oranında bedelli sermaye artırımı gerçekleştiren şirket, ana ortaklıktan sağlanan kaynak dışında 5 milyon 338 bin liralık net nakit girişinin işletme sermayesi olarak kullanacağını açıklamıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 6,94
En Yüksek: 7,01
En Düşük: 6,82
Değişim 1,61 %
FK: 10,16
PD / DD: 3,10
İşlem Hacmi 18.498.941
Toplam Adet: 2.668.648
Ağırlıklı Ort.: 6,87
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)