E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem​Makarna ve pirinçte son kullanma tarihi kalkacak---

​Makarna ve pirinçte son kullanma tarihi kalkacak

​Makarna ve pirinçte son kullanma tarihi kalkacak
18 Mayıs 2014 - 07:53 borsagundem.com

Hollanda ve İsveç, gıda israfının önüne geçmek için kuru gıdaların üzerinde bulunan son kullanma tarihinin kaldırılmasını istiyor

Her yıl tonlarca yiyecek çöpe gidiyor. Hollanda ve İsveç, gıda israfının önüne geçmek için makarna, pirinç ve kahve gibi kuru gıdaların üzerinde bulunan son kullanma tarihinin kaldırılmasını istiyor.

Her iki ülke, AB yasalarındaki ‘son kullanma’ tarihi olmayan ürün listesinin genişletilmesi önerisinde bulundu.

Konuyla ilgili önerinin Avrupa Birliği’ne üye ülkelerin  tarım bakanları tarafından görüşüleceği belirtildi.

Buna göre, gelecekte Almanya’da çay, kahve, pirinç ve kuru makarna çeşitlerinde son kullanma tarihi bulunmayacak. Almanya’da şeker, tuz ve sirke gibi gıdalarda son kullanma tarihi bulunmuyor.

Çevre Örgütü Greenpeace, gıda israfının önlenmesi için uzun zamandır ‘son kullanma’ tarihi bulunması zorunlu olmayan gıda listesinin genişletilmesini istiyordu.

Uzmanlar, bir çok tüketicinin gıdalar üzerinde bulunan ‘minimum dayanıklılık tarihi’ ile son kullanma tarihini karıştırdığını ve bu nedenle tonlarca gıdanın çöpe gittiğini belirterek, ‘Yasayla gıda israfının en aza indirilmesi sağlanabilir’ diye açıklama yaptı.

Sadece AB ülkelerinde her yıl 89 milyon yiyecek çöpe atılıyor..

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)