E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinMakarna tüketimi rekoru alt üst etti---

Makarna tüketimi rekoru alt üst etti

Makarna tüketimi rekoru alt üst etti
05 Mart 2017 - 17:57 borsagundem.com

Türkiye’de, kişi başına makarna tüketimi 7.4 kilodan 8.5 kiloya çıkarak, tüm zamanların rekor seviyesine ulaştı.

Türkiye Makarna Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Külahçıoğlu, “Kişi başı tüketimimizi 8.5 kiloya çıkarmayı başardık. Sektörümüzün hedefi bunu 10 kiloya çıkarmak. Tüketimde dünyada 10. sıraya yükseldik, daha üst sıralara çıkmayı planlıyoruz.”

Külahçıoğlu, dünya genelinde İtalya’nın 26 kilo tüketimle birinci sırada bulunduğuna, dünya ortalamasının 15 kilo olduğuna dikkati çekerek, bu rakamları yakalamak için çalışacaklarını söyledi.

Kantinlere girecek

Makarnanın yüzde 100 durum buğdayından yapılması nedeniyle çocuklar için de sağlıklı bir ürün olduğunu vurgulayan Külahçıoğlu, şöyle konuştu:

“Okullarda gıda tüketimiyle ilgili Sağlık Bakanlığı ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nca geçtiğimiz yıllarda bir çalışma yapıldı. Obeziteyle mücadele kapsamında çocukların tüketmemesi gereken besinler okul kantinlerinden ayıklandı, makarna bu anlamda aklandı. Obeziteyle mücadele kapsamında artık okul kantinlerinde tüketilmesi tavsiye edilen ürünlerden biri haline geldi. Önümüzdeki günlerde okul kantinlerinde makarnayı görebileceğiz.”

Külahçıoğlu, “makarna kilo yapar” algısına karşı çıkarak, “Bunun aslında çok bariz bir örneği İtalya. İtalya’da tüketim 26 kilo, ama nüfusun geneline baktığımızda hiç de öyle obez bir toplum değil, aksine fit bir toplum” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)