E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisMahmut Ünlü yeni hedeflerini anlattı---

Mahmut Ünlü yeni hedeflerini anlattı

Mahmut Ünlü yeni hedeflerini anlattı
23 Kasım 2015 - 12:25 borsagundem.com

Önemli satın alma, birleşme ve tahvil ihraçlarında aracılık hizmetinin önde gelen adreslerinden Ünlü Yatırım Holding hedef büyüttü.

Türkiye'nin önde gelen yatırım bankacılığı ve varlık yönetim gruplarından biri olan Ünlü Finansal Yatırım’da çarpıcı gelişmeler yaşanıyor... İlk olarak geçen ay yaşanan değişiklikle şirketin ünvanı Ünlü Yatırım Holding’e dönüştü. Diğerlerini de Mahmut Ünlü açıkladı: “Ünlü Yatırım Holding için gelecek beş yılda önemli hedeflerimiz var. Öncelikle yatırım bankacılığı lisansı almak istiyoruz. Yüzde 5-10 hisseyi uluslararası fonlara, aile fonlarına satabiliriz. Yine yüzde 10 kadar hisseyi çalışanlarımıza vereceğiz. Bu süreçlerin ardından Ünlü Yatırım Holding'i halka arz etme düşüncemiz var.”

Mahmut Ünlü, Ekonomist dergisine yaptığı açıklamalarda yeni bir vizyon çizerken şu konulara da değindi:

*2007 yılında Güney Afrika sermayeli Standart Bank, Ünlü Menkul'e çoğunluk ortak olmuştu. Ekim 2012'de Afrika pazarındaki işlerine yönelmek isteyen Standart Banktan Ünlü'nün çoğunluk hisselerini aldık. Standart Bank'ın Ünlü Menkul'de yüzde 25 hissesi vardı, bu hisseyi de geçtiğimiz ay aldık. Böylece Ünlü Yatırım Holding, çatısı altındaki tüm şirketlerin yüzde 100 sahibi oldu. Ünlü Yatırım Holding'in yüzde 94'ü bana, yüzde l'i çalışanlara ait. Standart Bank, yüzde 25 Ünlü Menkul hissesini satarken, Ünlü Yatırım Holding'ten yüzde 4,95 hisse aldı. Böylece iştirak yerine ana şirkete ortak oldu.

*Ambargoların kalkma sürecinde olduğu İran pazarıyla yakından ilgileniyoruz. Orada yönetimsel ve uluslararası hukuk anlamında sıkıntılar olmakla birlikte ciddi bir potansiyel var. Türk yatırımcısı elini çabuk tutmak durumunda, yoksa tren kaçabilir. Biz orada bir aracı kurum satın alma aşamasındayız. Türkiye'de yabancı yatırımcı için en önemli aracı kuruluşlardan biriyiz. Bu yatırımcıları İran pazarına da götürmek istiyoruz. Borsa İstanbul'da yabancı takas oranı yüzde 63, İran'da yüzde 1'in altında.

*İran'a ilgimiz bununla da sınırlı değil. Türk yatırımcısı için Iran yatırım fonu kurma hedefimiz var. Bunun yanında üç Türk imalat şirketi için İran pazarında satın alma fırsatları araştırıyoruz. Şu anda 7-8 aday şirket belirledik.

*İştirakimiz Ünlü Portföy Yönetimi, bağımsız portföy yönetim şirketleri içinde en büyüklerden biri. 587 milyon TL'lik bir portföy büyüklüğüne sahibiz. Burada ağırlıklı olarak mevduatın 1,5-2 puan üzerinde getirisi olan ÖST fonlar var. Çünkü yatırımcı risk almak istemiyor ve mevduatın üzerinde getiri istiyor. Yatırımcı gayrimenkule de büyük ilgi gösteriyor. Yeni gündeme gelen gayrimenkul yatırım fonu konusunda biz de olacağız ve bu alanda da fon çıkaracağız. Anapara korumalı fonlarımız olacak. Yine önümüzdeki 2-3 yılda borsanın iyi olacağını düşünüyoruz. Hisse fonlara, doğru zamanda yatırım yapmak önemli. Biz burada da doğru zamanın yaklaştığını düşünüyoruz. Sonuçta önümüzdeki üç yılda 3 milyar TL portföy yönetimi hacmine ulaşmak istiyoruz.

*Piyasanın deneyimli isimlerinden Zafer Onat'ı transfer ettik ve 30 kişilik bir ekip kurduk. Hedefimiz Türkiye'de sekiz ilde şube açmak. Böylece kurumsal yatırımcıların yanında bireysel yatırımcılara da aracılık hizmeti vermek istiyoruz.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Dündaş14 Ocak 2016 21:07

    Ne ihlas'ı kardeşim adamlar 20 küsür senedir iş yapıyor piyasada. Şimdi şube falan da açacaklarmış, iyice büyürler.

  • Super 14 Ocak 2016 18:06

    Bu Mahmut Unlu cok akilli adam. Kurdugu ekipler cok kaliteli. Her istirakinin basinda cok tecrubeli ve yaratici yoneticiler var. Ileride sabanci ailesi gibi olurlarsa sasirmam :)

  • Darth_Vader23 Aralık 2015 13:34

    Star Wars'ta bile böyle kadro yok! Kısaca filmin konusu şöyle: Önce BackOffice yazılımı değiştirilmesi için ilgili firmayla gizli kulisler yapılır. Ederinin 10 katı fiyata satın alınır! Rahat at koşturmak için denetim ekipleri ekarte edilir. Denetime kendi adamları getirilir. Sonra cici görünmek için şık mekanlarda yemek organizasyonları yapılır. Yurdışında ponpon kızlara gidilir:) Yeni projeler adı altında piyasanın 5 katı fiyata adam çalıştırılır. Amaç arka planda dönen işlerin gizlenmesi. Sonra Unakıtan yönetmi uygulanır:) bir sana bir bana:) Sonra özi van kanobi ışın kılıcını çeker ve der ki: hani bana hani bana!!! Ünlü Wars.. Coming Soon...

  • ÜNLÜ 1 numara28 Kasım 2015 16:48

    olma yolunda çok hızlı gidiyor,Allah işlerini rast getirsin ..

  • hikmet23 Kasım 2015 16:04

    bence ülkemizde en emin adımlarla ilerleyen kurumların başında, çok önemli birleşme satın almalara aracılık ettiler....ayrıca şirket içindeki isimlerden şaibeli olan yok gibi yada ben duymadım

  • radom23 Kasım 2015 14:20

    İhlas ile karşılaştırmamak lazım, Unlu sermaye yapısı ve yönetim şekli ile çok farklı konumda.Sektör büyümesi bence düşünülmeli zor yıllar bizi bekler.

  • Yola devam23 Kasım 2015 13:04

    İhlas holdinge benzemezin her arz edildiğinde çalışanlara zorla hisse sat sonra 6 yıl bekleki aldığın fiyatın 4 de 1 zor olsun aynı hikaye artık yatırımciya satamadigini çalışana sat ve bisst yonetimide tren misali sadece bak burasi Türkiye hersey normal hırsızın polisi kovaladigi ülke

  • KARTALY32323 Kasım 2015 12:54

    APTAL OLMAK GEREK.BUNU BU ÜLKEDE İHLAS HOLDING DE YAPTI ADAMLAR MAAŞLARINDAN OLUP SERMAYE OLDULAR