E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMahmud Abbas: Halkımız bu planı tarihin çöplüğüne atacak---

Mahmud Abbas: Halkımız bu planı tarihin çöplüğüne atacak

Mahmud Abbas: Halkımız bu planı tarihin çöplüğüne atacak
28 Ocak 2020 - 22:36 borsagundem.com

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, ABD Başkanı Donald Trump ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun "Yüzyılın Anlaşması" olarak duyurdukları Orta Doğu Planı'na tepki gösterdi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ile birlikte açıkladığı 'Yüzyılın Anlaşması'na Filistin tarafından tepki geldi. Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Trump'ın 'sözde' barış planını reddettiklerini açıklarken, Hamas, "Kudüs'e dair söz konusu planların 'agresif' ve 'safsata' olduğunu" belirtti.

Abbas, konuya ilişkin ilk açıklamasında Trump'ın açıkladığı planı 'sözde' barış olarak nitelerken, "Kudüs satılık değil. Orta Doğu Planı anlamsızdır. Kudüs, Filistin’in başkentidir.Halkımız bu planı tarihin çöplüğüne atacak" dedi.

Hamas yetkilisi Sami Ebu Zuhri, "Trump'ın açıklaması agresif bir açıklama ve büyük bir öfke yaratacak. Trump'ın Kudüs'e dair açıklamaları safsatadan ibaret ve Kudüs her zaman Filistinlilerin olacak. Filistinliler bu anlaşmaya karşı çıkacak ve Kudüs her zaman Filistinlilere ait olarak kalacak" dedi.

Lübnan Hizbullahı ise Trump'ın açıkladığı planı 'Yüzyılın utancı' olarak nitelerken, barış planının birçok Arap devletinin 'suç ortaklığı ve ihaneti' olmadan gerçekleşmeyeceği kaydedildi.

Donald Trump 'Yüzyılın Anlaşması'nı açıkladı

AK Parti'den Trump'ın açıkladığı Yüzyılın Anlaşması'na ilk tepki

Trump’ın açıklaması sonrası Filistinliler sokağa döküldü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • emekci29 Ocak 2020 01:39

    filistin KKTC'yi resmi olarak tanımıyor,  zeytin dalı operasyonu da kınamıştı.

  • Gidiyahh29 Ocak 2020 00:23

    Kolalari dokuyormuyuz...

  • Bika28 Ocak 2020 23:33

    İİT  üyesi olup Filistinlileri destekleyen İslam ülkelerinin sayısı ne kadar ki ?  İİT üyesi ülkeler toplanıp ortak  karar bile alamıyorlar.

  • ...28 Ocak 2020 22:51

    tabi tabi... lastikleri yakmaya başlayın... sapanlarlada  taş atmaya... Çok güzel konuşmuş abbas. Şimdi İsrail düşünsün.... Filistindeki  kola fabrikasını kapatarak ilk icraata başlayın... ; )) bzim burada kolaları sokaklara dökmeye başlayalım hemen. israil bittin sen. dünya tarihinde yahudi lobilerine karşı, 1 ortak müslüman hareketi yok. ümmet denen zatlar kendine faydası olmayan korkaklar toplulugu... müslümanım diyenler açlıktan, eğitimsizlikten millet olamamış fakirlar ordusudur... Türkiye neyseki temelleri çok sağlam ve güçlü. ayakda durmayı başarıyor. onca yapılan hatalara rağmen... Trump bu , kim olmaz dedide geri adım attı? istediğine mektup bile yazdı. sen kımsın yanı koca reise mektup yazan adam o trump...