E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriMahkemeden Koza Altın lehine bir karar daha---

Mahkemeden Koza Altın lehine bir karar daha

Mahkemeden Koza Altın lehine bir karar daha
13 Eylül 2021 - 09:47 borsagundem.com

Akın İpek ve ailesinin Londra’ya kaçırdığı varlık ve paraların peşine düşen TMSF, haklı bulundu, İngiltere Yüksek Mahkemesi'ne yapılan başvuru da reddildi.

Koza Altın, bağlı ortaklığı olan Londra merkezli Koza Ltd'nin İngiltere mahkemelerindeki hukuki sürecine ilişkin olarak Kamu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bilgilendirme yaptı.

Koza Altın'ın açıklaması şöyle:

"Şirketimiz, %100 oranında iştirakimiz olan Londra merkezli Koza Ltd'nin İngiltere mahkemelerinde devam eden hukuki sürecine ilişkin olarak, İngiliz mahkemelerince, Kayyumların ve yönetim kurulu üyelerinin atamalarının Türk iç hukuk düzenini ilgilendirdiğini, ilgili atamaların Türk hukuku uyarınca geçerli atamalar olduğunu, bunun hiçbir şekilde İngiliz kanunları uyarınca İngiliz mahkemeleri tarafından değerlendirilmesi gereken bir konu olmadığını ve ek olarak Koza Altın'ı temsil eden kayyumların veya yönetim kurulu üyelerinin bu yetkilerinin Türk hukuku uyarınca belirleneceğini 05.08.2021 tarihinde KAP'ta açıklamıştı. Gelinen aşamada ilgili Davacıların temyiz başvurusu İngiltere Yüksek Mahkemesince reddedilmiş olup bu durum şirketimizin lehinedir."

İngiliz mahkemesinden Koza Altın lehine karar

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bir hatırlatma13 Eylül 2021 20:14

    Bu hisselerde oyun çok büyük;  Ne yollardan geçeceğini kimse bilemez?  Ancak devletin kendini korumaya alması normaldir.  Sömürgeci  güç Türkiye üzerinde oynadığı oyunları tahmin bile edemezsiniz. 

  • Ers13 Eylül 2021 18:05

    Borsadaki şirketleti zincirleme iştiraklilşk kurararak tahta oyunları ile de piyasa sömürülüyordu. Bu şirketler birleştirilmeli

  • okuyucu13 Eylül 2021 14:01

    Zararım çok olup her türlü haberde düşüyor. Hani bu fiyatlar ucuz deniliyordu. Battım. Sondaj haberi gelmiyor. Yabancının eline kaldık. Perişan ettiler. 

  • Yazık13 Eylül 2021 21:03

    Yandaşlar ky nin parasını böyle yer.

  • SAMET13 Eylül 2021 12:39

    NE FARK EDER Kİ ?

  • Nobut 13 Eylül 2021 12:27

    Bizim kozal yine 100 liralarda geziyor.