E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMahkemeden Galip Öztürk’e kötü haber---

Mahkemeden Galip Öztürk’e kötü haber

Mahkemeden Galip Öztürk’e kötü haber
06 Mayıs 2020 - 10:23 borsagundem.com

Büyük İstanbul Otagarı eski işletmecilerinin, otogardaki otoparkların İSPARK AŞ. tarafından işletilmesi yönündeki karara karşı açtığı dava reddedildi

Büyük İstanbul Otagarı eski işletmecilerinin, otogardaki otoparkların İSPARK AŞ. tarafından işletilmesi yönündeki İBB Meclisi'nin almış olduğu karara karşı açtığı dava, mahkemece oy birliği ile reddedildi.

Büyük İstanbul Otagarı'nın otoparklarının 25 yıllık süreyle işleten firari Galip Öztürk’ün şirketi Avrasya Terminal İşletmeleri'nin (AVTER) sözleşmesi, 4 Mayıs 2019'da sona erdi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi de 11 Temmuz 2019'daki oturumunda, otogar otoparklarının işletmesini İSPARK AŞ'ye devredilmesini karara bağladı.

OTAGAR ESKİ YÖNETİMİ, İBB MECLİSİ'NİN KARARINI YARGIYA TAŞIDI

İBB Meclisi'nin aldığı kararı yargıya taşıyan Uluslararası Trakya ve Anadolu Otobüsçüler Derneği ve Avrasya Terminal İşletmeleri Anonim Şirketi'nin talebi, İstanbul 9. İdare Mahkemesi'nden geri döndü. İdare mahkemesi, 31 Ocak 2020 tarihinde oybirliğiyle verdiği kararda, 1994 yılında sözleşmesi yapılan otogarın 25 yıllık sözleşme süresinin dolduğuna, İBB Meclisi'nin aldığı kararın kanunlara ve kamu yararı ilkesine uygun olduğuna hükmetti. Kararda ayrıca şu ifadelere yer verildi:
"Yargılama gideri olan 733.50 TL'nin davacılar üzerine bırakılmasına, Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi uyarınca duruşmalı işler için belirlenen 2 bin 500 TL'lik avukatlık ücretinin davacılardan alınarak davalı idareye verilmesine, posta avansından artan kısmın kararın kesinleşmesinin ardından davacılara iadesine, kararın tebliğini izleyen günden itibaren 30 gün içerisinde İstanbul Bölge İdare Mahkemesi'ne istinaf yolu açık olmak üzere, 31.01.2020 tarihinde oy birliği ile karar verildi."

İMAMOĞLU'NUN İLK İCRAATLARINDAN

İstanbul Büyükşehir Belediyesi encümeni tarafından 1987 yılında Bayrampaşa'daki 230 dönüm büyüklüğündeki belediye arazisinde otogar yapılması kararlaştırıldı. Yap-işlet-devret modeliyle yapılan otogar 5 Mayıs 1994 tarihinde hizmete açılmasının ardından 25 yıl süre ile inşa eden kuruluş tarafından işletildi. Bu süre, 5 Mayıs 2019'da dolmasına rağmen, ilgili yönetim otogardaki işletmeciliğini devam ettirdi. Uluslararası Anadolu ve Trakya Otobüsçüleri Derneği'nin süre uzatımıyla ilgili talebi, 23 Haziran 2019 seçimleri ile İBB Başkanı Seçilen Ekrem İmamoğlu tarafından, "Otogarı, bilim ve teknolojinin hizmetine açacağız" diyerek reddedildi. İmamoğlu'nun başkanlığında 11 Temmuz'da toplanan İBB Meclisi, otogardaki otoparkların işletme hakkının 5 yıl süreyle İSPARK AŞ.'ye devredilmesi yönünde karar aldı. Uluslararası Trakya ve Anadolu Otobüsçüler Derneği ve Avrasya Terminal İşletmeleri Anonim Şirketi de alınan bu kararın iptali ile ilgili İBB aleyhine dava açtı. Otogar işletmecilerinin karara karşı yaptığı itirazlar üzerine verilen mahkeme kararları nedeniyle devir süreci uzadı.

1 SAATLİK PARKLANMA ÜCRETSİZ, İHALE CANLI YAYINLANDI

Mahkemenin ihtiyati tedbir kararının kaldırmasının ardından 8 Temmuz 2019'da otogardaki otoparkların işletmesi İSPARK AŞ. tarafından devralındı. Kapsamlı bir bakım, onarım ve temizlik çalışması yapılan otoparklarda, 1 saatlik park hizmeti ücretsiz hale getirildi. 9 Eylül 2019'da da otogarın tüm işletme haklarını devralan İBB, ticari işletmelerin kiraya verilmesi için ihale açtı. Canlı olarak yayınlanan ihaleyi, 25 Aralık 2109'da 27 milyon lira yıllık bedelle ve üç yıl süreyle işletme hakkını İBB İştiraki Boğaziçi Yönetim AŞ. kazandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (39)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ali07 Mayıs 2020 06:37

    Fetö yü Abd den bunuda Gürcistan dan alamıyoruz.

  • Ali07 Mayıs 2020 06:25

    Bu adamlar pkk fetö kadar tehlikeli hem yandaş toplamayı başarıp gençleri suça yönlendirir hemde vatandaşın kanını emerler canına ve malına zarar verirler.

  • AHMET ÖZBİR07 Mayıs 2020 01:19

    Koskoca Türkiye cumhuriyeti devleti ve MİT, kanun kaçağı ve hükümlü bu adamı yeri belli olmasına rağmen Gürcistan'dan paketleyip getirmiyor ya da getiremiyor. Başka söze gerek var mı?

  • Borsacı 07 Mayıs 2020 01:13

    İhlas grubu, ışıklar geubu, Metro grubu, ittifak grubu, berra ve daha nicesi. Uzun borsa gecmişlerine bakın, toplam kaç şirketlerle borsata girmişler, neler cevrilmiş hisselerde, hersey ortada! Her durumda her koşullada neden bunlara heo “yola devam” denmiş onunda herkes farkında. Hepsi atı alan üsküdarı gecer felsefesinin adamı!!

  • ZELİHA KARAKAŞLI07 Mayıs 2020 00:05

    Benim anlamadığımız galip öztürk yurtdışına kaçtı kanun kaçağı olarak.adamın borsada onlarca tabele şirketi işlem görüyor kızları kanalı ile  adam burada varmış gibi yine milleti düdüklüyor.ayrıca zaman zaman diğer hisse senetlerinde de manifilasyonlar yapmaktadır.çok milletin canını yakmıştır.tüm şirketliri dört sandelye ve bir masa vardır gerisi  teferuattır.

  • Yok yok 06 Mayıs 2020 22:41

    Bırsadaki on tane şirketini toplasan bir tabe şirket etnez. Kim bu kadar şirketi bırsaya sokmasını onaylayıp ‘yola devam’ demiş? On şirketle on koldan hisse doldur boşalt işleti hep. Bu şirketker 15 yokda başka birsey yapmışmı? Hepsinin toplasa bir büyümesi karlılığı, kar dağıtımı var mı? Yok yok yok . Ayrıca br kaç aracı kurumada sahipler.

  • Mahir GÖK 06 Mayıs 2020 21:53

    Burda arkadaşların hepisi de yerinde yorumlar yapmışlar, ama burdaki yorumlarda beni ilgilendiren ve düşündüren en önemli yorum, "bu milletin ahlakı, insanlığı, dürüstlüğü bitmiştir, bir daha da düzelmesi mümkün değildir, ne yazıktır ki hangi siyasi görüşe sahip olursa olsun, kim kime biat ederse etsin, ben 50 yaşımdayım," bana ve benim gibi düşünenlere değil, benim gibi düşünmeyenlere zulüm yapılmasından rahatsız değilim, aksine memnunum, benim gibi düşünmeyenlere iftira atmak, haksızlık yapmak meşrudur " diyen insanlar grubunu ben siyasi bir gruba ait bir kesimde 50 yıldan beri ilk defa görüyorum, ki bu insanlarla zamanında birlikteydik, ben de onlardan biriydim, onların içinde olmaktan mutluluk duyardım, çünkü onlar gerçekten Allah dostu insanlardı, ama şimdi yemin ediyorum ki bu insanları artık ben bile tanıyamıyorum, adalet ve dürüstlük timsali bir Allah dostu olduğum için bu ahlaki çöküntüler karşısında kalp hastası oldum.

  • Bravo İmamoğlu 👍06 Mayıs 2020 21:49

    Brawo İmamoğluna.kaldirdi attı bunlari Otogardan

  • Haha06 Mayıs 2020 19:59

    Lan cayci sen neymussin be

  • ŞAŞKİN.06 Mayıs 2020 19:48

    Borsada yaktiklarini ahi tuttu dahada tutacak gibi YTD.

  • Jet fadıl06 Mayıs 2020 19:09

    Seninle gurur duyuyoruz iyiki varsın

  • Ces3406 Mayıs 2020 18:47

    Ne oldu la Galip Borsaya benzemiii değilmi?

  • BORSACI06 Mayıs 2020 18:45

    YERLİ MİLLİ  İKİ VURGUNCUMUZ VAR DÜNYADA BUNLARIN ELİNE KİMSE SU KOYAMAZ RIZA VE GALİP SADECE VURGUNDAN SERVETİNİ EN AZ BİNE KATLAMIŞDIR BUNLARIN TEK GELİRİ BORSADAN SOYGUN YAPMAK AMMA YALNIZ DEGİLLER SPK DESTEKLİLİLER.BELKİDE ORTAKLAR ÇÜNKÜ BİR BAŞKASI BU KADAR VURGUN YAPSAYDI  BURNUNDAN GETİRİLERDİ.

  • TARKUT TARKAN06 Mayıs 2020 17:29

    Galip öztürk ün de şeyinde edi.adamın borsada onlarca şirketi işlem görüyor ayrıca tüm hisse senetlerinde yatırımları var mesala anadolu sigorta, tukaş vs.vs.adam milyar dolarlık adam yaptık resmen.

  • Torpil rüşvet ağı06 Mayıs 2020 17:06

    Bu ülkenin bir belediye başkanı ve CB danışmanı Hidayet Türkoğlu bu kaçak mafya katili Gürcistan'da ziyarete gitti. Bu millet için bir umudum yok. Ahlaken düzelebileceğini sanmıyorum.

  • Bir yorum06 Mayıs 2020 17:17

    Dediğin gibi olsa bir şekilde aklanırdı!   Benim de sizin gibi yalancı nankörler konusunda hiç umudum yok.  Söylenti ve algılama yöntemleri ile her türlü yalan ve iftiraları gerçekmiş gibi sağda solda söyler zerre kadar da insanlık emaresi göstermezsiniz!  

  • mantık06 Mayıs 2020 16:51

    Sözleşme yenilemedi ve işletme hakkını belediye devir aldı!  Mesele bu kadar basit!  Zan edersin mafya ile kora kor mücadele etmiş efsane adam pozlarına  yatma!   Eğer ki sözleşme tarihi bitmeden iptal etmiş olsaydı malum zevatın zararını karşılamak zorunda kalacaktı!  Bu kadar abartıp allayıp pullasanız da  patlak balon şişmez artık.  Boşuna masraf yapmayın!

  • mehmet06 Mayıs 2020 14:55

    binlerce  otobüscü esnafını tehtitlerle  baskılarla sindiren  ve perişan eden bu kişeye  adalet en iyi  cevabı vermiştir bu insanla bu dünyada değil ama öbür dünyada hesaplaşacak yakasına sarılacak çok mağdur insan var allah onların dualarını kabul edecek

  • Yorum06 Mayıs 2020 13:34

    Kendi hisselerini kendi şirketleri alıp satıyor arada ky hisselerdeki harekete gelirse geliyor onuda boğuyorlar kırk yılda bir bir iki ky kazanırsa kazanır hiçbir hikayesi hiçbir temeli yok

  • Economist 06 Mayıs 2020 13:32

    Çok sayıda niteliksiz şirketle borsada ne yapıyor? Bu şirketletin borsa tarihine bakılınca anlsşılır!! bütğn m şirketlrtin birlrştirilerek borsada tek şirket hanile fetirilmesi gerek. İhlas, ışıklar ve bu hibi gruplar aynı

  • Samsun06 Mayıs 2020 13:30

    On tane şitket açmış borsaya. Uzun yıllardır kar etmemiş kar dağıtmamış doğru dürüst. sadece hisse oyunları ile piyasayı döğüşlemeler

  • belirsizlik06 Mayıs 2020 13:15

    imamoğlunun yolunu kesmek için her yolu deniyorlar..kim varsa onu kullanıyorlar..imamoğluna yapılan limon kumpası unutulmadı.. halkın yararına olan bir iş için bile sırf imamoğlu kaybetsin diye uğraşanlar var.

  • Nedim06 Mayıs 2020 16:54

    Galip ile iyi reklam yapıyor!  Bırak bu ayakları!  

  • AhmetK06 Mayıs 2020 13:12

    Ekrem başkan gelince, o güne kadar korkusundan sesin çıkaramayan akp ve mhpli üyeler oy vermek zorunda  kaldı:) Sonuçta düşene tekme atmak tıynetleri

  • Yorum06 Mayıs 2020 12:57

    Bitmiş bu galip hisselerine yatırımcı da gitmiyor aç gözlülügün sonu git kumda oyna şimdi

  • Uyan 06 Mayıs 2020 12:10

    Biz bu rant düzeninin bozarız ....

  • mahmut06 Mayıs 2020 11:58

    kadir topbaş da çıkarmaya çalışmıştı, galip twitterdan fetöcü diye tantana çıkarıp kurtarmıştı paçayı.

  • kılıç06 Mayıs 2020 19:12

     galip fetöden  bin kat daha fazla terörist.milletin çoluk çocugunun rızkına göz dikip borsada soygun yapan benim gözümde daha fazla hayindir.

  • vatandaş06 Mayıs 2020 11:43

    beter olsun kan emici sülük

  • Berk06 Mayıs 2020 11:37

    Imamoglu Adamsin.

  • Ces3406 Mayıs 2020 18:49

    Bu zamana kadar boş durdun o zaman Mantak

  • mantık06 Mayıs 2020 17:39

    Ben arkamda kimseyi tutmam  yumuşakların  efesi !  Arkacılık yapanın da canına okurum!  Bu satırları iyi oku da adam nasıl olunur insan nasıl olunur öğren!  Yoksa   ...k yolunda  helak olacaksınız.

  • Efe06 Mayıs 2020 17:07

    Arkanda mantık

  • mantık06 Mayıs 2020 16:55

    Nerede?

  • Hoca06 Mayıs 2020 11:29

    Keşke önceki başkanlar da Cesaretli olabilseydi, her hırlayının önünde eğilenden başkan olmadığı istanbul gördü.

  • Rizeli06 Mayıs 2020 10:33

    Helal olsun İmamoğlu. Rantiyeden kurtarmış otoparkı.

  • Ces3406 Mayıs 2020 18:50

    Neo ahmetK eskiden kim yönetiyordu orasını? He niye yapamadın o zaman senelerdir boş yapma.

  • AhmetK06 Mayıs 2020 11:45

    Ahh cehalet. Birincisi kararı alan ibb meclisi; cogunluk ak partı ve mhp ittifakında( onların onayıyla olabılır). Ikıncısı ilk geri alma operasyonu oncekı belediye baskanı zamanında yapılmıstı, mahkeme durdurmustu. Biraz arastırın, boyle atlamayın hemen herseye. Ahh ne kotu sey cehalet

  • vatandaş06 Mayıs 2020 11:31

    yoruma katılmayanlar da galip özelin yancıları sanırım